ABD’li ekonomist, Ukrayna’daki çatışmadan NATO ve ABD’yi sorumlu tuttu

Fergus

New member
Rus İzvestiya gazetesine konuşan ABD’li ekonomist Sachs, Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların tüm dünyada çılgınlığa yol açtığını söz etti.

Avrupa ekonomilerinin derin bir kriz ortasında olduğuna dikkat çekerek ekonomik ve ticari alanlarda alakaların kurulması davetinde bulunan Sachs, “Şimdi kısmen yaptırımlar, kısmen de pandeminin kararı olarak enflasyon yaşıyoruz. Avrupa iktisadı krizde. Enflasyonun eninde sonunda denetim altına alınacağını düşünüyorum, lakin uzun ve sancılı bir alışma periyodu kelam konusu. Şu anda ekonomiyi epeyce şey etkiliyor ve biz bunu hissediyoruz” diye konuştu.

Amerikalı ekonomist, “Ve bu 2008’den beri sürüp giden bir ABD projesidir. ABD olmasaydı, çatışma ortaya çıkmazdı. (Çatışma) tam da 2008’de, ABD’nin NATO’nun Ukrayna ve Gürcistan’ı bünyesine alacağını deklare ettiğı an başladı” vurgusunu yaptı.

Müzakerelere ve ayrıyeten NATO’nun doğuya gerçek genişlemesinin berbat bir fikir olduğuna samimiyetle inandığını da kelamlarına ekleyen uzman, “Büyük ülkeler içinde araya muhtaçlığımız var, birbirimizin pencerelerini dikizlememeliyiz. Bu niçinle nihayet sağduyunun üstün geleceğini ve bu durumdan barışçıl bir çıkış yolu bulacağımızı umuyorum” sözlerini kullandı.