Alexia Aluminium Drawing Mills’in boyutu iki katına çıktı: yeni fabrika açıldı

abastard

New member
Agnelli Grubunun alüminyum işlemeye ayrılmış sekizinci tesisi olan Trafilerie Alluminio Alexia’nın yeni üretim tesisi, Valchiavenna’daki Gordona’da açıldı. Yetkililer, sanayiciler, müşteriler, tedarikçiler ve çalışanların da aralarında bulunduğu 600’den fazla kişinin katıldığı gecede ailenin yaptığı en büyük yatırımın tanıtımı yapıldı: Yeni depo inşaatı için 25 milyon euro, 4500 tonluk yeni ekstrüzyon presinin satın alınması İtalya’nın en büyük 3’ü arasında, deponun çatısında 850kwh’lik bir fotovoltaik sistemin oluşturulması, ikinci fırın, yeni kesici ve grubun kütüklerin üretildiği dökümhanesi Aluminium Green için satın alınan yeni döküm masasından bahsetmiyorum bile. Alexia’da çalıştı

Kurdeleyi kesen ve her açıdan yeni basını başlatan, çalışmaya katılan Ticaret ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso oldu ve en iyi dilekleri alan Trafilerie Alluminio Alexia’nın kurucusu ve grup başkanı Paolo Agnelli’yi tebrik etti. Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Gilberto Pichetto Fratin ve Lombardiya Bölgesi Başkanı Attilio Fontana’dan da video mesaj yoluyla tebrikler geldi.

“Bu genişlemeyi şiddetle istiyorduk,” diye başladı Paolo Agnelli, çünkü yeni makine ve tesisin tamamı bizi bekleyen geçişlerin zorluklarını karşılayacak şekilde tasarlandı: çevre, enerji, dijital. Bu yatırım aslında otomotiv, demiryolları, havacılık ve uzay gibi stratejik ve son derece dönüştürücü sektörlere tedarik sağlamamıza olanak sağlıyor” dedi.

Sadece ekonomik değil aynı zamanda istihdamla da ilgili bir yatırım çünkü Alexia’da 40, Aluminium Green’de ise 10 yeni işe alımla sonuçlanacak. Alexia’nın üretim kapasitesini yılda 40.000 ton profile çıkaracak gerçek bir genişleme projesi. Teknik detaylara gelince, Alluminio Agnelli grubunun lider şirketi, bu yeni üretim tesisi ile matrisler kullanarak 16 metre uzunluğa kadar profiller ve maksimum 750 mm çapa kadar önemli boyutlarda profillerin ekstrüzyonuna olanak tanıyan profiller üretebilmektedir. 500 x 50 mm, 260 mm çapında tüpler ve 375 x 150 mm dikdörtgen şekiller.

Presin çıkışına kurulan yoğun soğutma sistemi, çok çeşitli profiller için oda sıcaklığına kadar yeterli termal farkı garanti eder. Dişli makaralara sahip sağlam ekstrüzyon tezgahları ve önemli 230 tonluk sedye, aynı zamanda metre başına 45 kg’a kadar ağırlığa sahip profilleri ekstrüde etmemize olanak sağlar. Yalnızca esneklik değil, bu sistem farklı hedefler doğrultusunda tasarlanmış ve üretilmiştir: saatlik üretkenliği en üst düzeye çıkarmak, bakım nedeniyle aksama sürelerini, tesis ve süreç aksama sürelerini azaltmak.

“Agnelli’nin altını çizdiği bu yatırım, şirketin Co2 emisyonlarını azaltmak için uygulamaya koyduğu üç yıllık planın önemli bir varlığıdır. Son 10 yıldır döngüsel ekonomiyle üretilen kütüklerin neredeyse yalnızca kullanıldığını, bu sayede yalnızca ürünün kalitesinin değil aynı zamanda boksitten başlayan üretimin ürettiğinden on kat daha düşük CO2 emisyon değerlerinin de garanti edildiğini söylemek yeterli olacaktır.” .