Arena di Verona ve Ponte di Castelvecchio dijital kimlik üzerinde çalışan İtalyan araştırmacılar

abastard

New member
Verona Arena ve Castelvecchio köprüsü, İtalyan araştırmacılar ve yapay zeka sayesinde yakında üç boyutlu boyutuna kavuşacak. 3D lazer tarayıcı ve drone gibi araştırma teknolojilerinin en son versiyonunun kullanılmasıyla elde edilen nokta bulutu, dünya çapındaki en ünlü İtalyan anıtlarından ikisi için en kısa sürede oluşturulacak. Verona şehrinin kamu idaresi ile Verona Haritacılar Koleji arasındaki kar amacı gütmeyen sinerjinin temelinde, ikincisi İtalyan haritacılar kategorisini temsil etmektedir; sosyal bir amaç vardır: okulu bırakma ve NEET olgusuyla mücadele etmek ( Nüfusun 15 ila 29 yaş arasındaki ne okumayan ne de bir eğitim kursuna dahil olan kesimi).

Bu, şu anda Verona'da sürmekte olan okul oryantasyon fuarı Job Orienta vesilesiyle sunulan, İtalyan Haritacılar Vakfı'nın ilkokul ikinci ve üçüncü sınıflarına adadığı 'Georientiamoci' eğitim projesinin amacıdır. Amaç, gençlerin ve ailelerinin gelecekte üstlenecekleri eğitim programı hakkında daha bilinçli bir seçim yapmalarına olanak sağlamak, aynı zamanda teknik enstitüler, teknoloji sektörü, inşaat sektörü, inşaat sektörü ve diğer eğitim kurumlarının öğretiminin geçerliliğini teyit etmektir. çevre ve bölge.

Verona'daki Cat Cangrande enstitüsünden 120 öğrenci, mesleki geleceklerini 'sahada' deneyimleme fırsatına sahip olacak 3D ankete katılacak. Anketler, anıtların 3 boyutlu dijital kopyasını oluşturmanıza, tarihi hafızasını korumanıza ve zaman içinde koruma ve restorasyon müdahalelerini kolaylaştırmanıza olanak tanır. Bu eğitim projesi kapsamında oluşturulan Verona Arena ve Castelvecchio Köprüsü'nün üç boyutlu modelleri Verona Belediyesi'ne bağışlanacak ve İtalya'daki tüm CAT enstitülerinin eğitim materyali olarak kullanımına sunulacak.

İtalyan haritacılar vakfı ve haritacılar fonu başkanı Diego Buono şöyle açıklıyor: “Bu yenilikçi projeyle teknoloji ve eğitimi birleştiriyor, kültürel mirası geliştiriyor ve gençlere yatırım yapıyoruz. Verona Arena ve Castelvecchio Köprüsü'nün 3 boyutlu dijital kopyasının oluşturulması, yalnızca bu anıtların korunmasına olanak sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda İtalya'nın her yerinden Cat enstitüsü öğrencilerine haritacılık mesleğinin potansiyelini somut olarak keşfetme fırsatı da sunacak. Amacımız, çevresel sürdürülebilirlikten dijitalleşmeye kadar geleceğin zorluklarına yanıt vermeye hazır profesyoneller yetiştirmek ve aynı zamanda topraklarımızın ve tarihi mirasımızın korunmasına somut bir katkıyı garanti etmektir”.

Kültürel miras ve peyzajdan sorumlu belediye başkan yardımcısı ve meclis üyesi Barbara Bissoli, “Verona, Arena ve Ponte di Castelvecchio'nun belirleyici anıtlarının yerleştirildiği Verona Haritacılar ve Mezun Haritacılar Koleji ile yapılan işbirliği konusunda heyecanlıyız” diyor. katılacak kız ve erkek çocukların kişisel gelişimleri için önemli bir eğitim deneyimi olacağı ve bu olağanüstü anıtsal varlıkların dijital kimliğini tanımlamaya yönelik etkinliklerde yer alacaklarının, mesleki anlamda arzuları ateşleyebilecekleri gelecek”.

“En değerli mimari mirasımızın 3 boyutlu araştırması – Haritacılar Koleji başkanı ve Verona Eyaleti mezun haritacıları Romano Turri'nin ifadesiyle – Haritacılar Koleji'nin anıtlarının korunması ve incelenmesi için temel bir ilerlemeyi temsil ediyor; Cat enstitülerinin öğrencileri, en son teknolojilerin kullanımı sayesinde haritacılık mesleğinin nasıl geliştiğini gösteriyor ve gençlerin yüzleşmesi gereken entelektüel ve mesleki zorlukları ilk elden gösteriyor.”

Araştırmalar, XVS ve SLAM teknolojisi (eş zamanlı konum belirleme ve görsel haritalama) kullanılarak, 3D lazer tarayıcı ve drone ile gerçekleştirilecek. Castelvecchio Köprüsü ve Arena'nın dış mekanlarının araştırması ve üç boyutlu görüntülenmesi gerçekleştirilecek. Verona'da gerçekleştirilecek. Tabii ki tüm bunlar, anıtlarla doğrudan temasa geçmeden ve dolayısıyla araştırma yapılan tarihi mirası etkileme riski taşımadan yapılıyor.

Bu eğitim projesi kapsamında oluşturulan Verona Arena ve Castelvecchio Köprüsü'nün üç boyutlu modelleri Stonex tarafından Verona Belediyesi'ne bağışlanacak ve İtalya'daki tüm CAT enstitülerinin eğitim materyali olarak kullanımına sunulacak.