AssoBirra, vergi indirimi için kurumların yanında

abastard

New member
AssoBirra, kategoriyi korumak adına diğer sektörlerle karşılaştırıldığında biraya haksız yere yük olan ve yabancı vergiler açısından rekabet gücünü 2009 yılına kadar tehlikeye atan vergi yükünün kademeli ve yapısal olarak azaltılması için diğer meslek odalarıyla birlikte kurumlarla birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. İtalyan olandan dört kat daha düşük. Bir süredir bira üretim zincirindeki şirketlerin kârlılığını etkileyen, artık yapısal olan hammadde maliyetlerindeki artışlar, oynaklık ve yüksek düzeyde kamu hizmetleri ile karakterize edilen mevcut durum gibi bir ekonomik durumda her zamankinden daha gerekli bir müdahale şimdi zamanı.

Mevcut bağlam nedeniyle AssoBirra, bira zincirindeki şirketlerin ekonomik kaynakları ayırmaya geri dönmesine ve zaman içinde sürdürülebilir büyüme sağlamasına olanak tanıyan mali açıdan net kararlar almanın acil olduğuna inanıyor. Tüm bira üretim zinciri boyunca marjlar yapısal olarak baskı altında: tarım, işleme, üretim, lojistik, nakliye, büyük ölçekli dağıtım ve ikram, ülke için zenginlik yaratmak için işlerine yatırım yapmaya geri dönmeli.

Aslında, İtalyan bira sektörü yaklaşık 850 şirkette yaklaşık 120.000 operatör istihdam ediyor, 9.4 milyar Euro’luk bir ortak değer yaratıyor (GSYİH’nın %0.53’üne eşdeğer) ve her şeyden önce – sofra içecekleri arasında benzersiz – Hazine’ye yıllık 700 milyonun üzerinde özel tüketim vergisi akıtıyor olağan vergi katkısına eklenen vergiler.