Bigbabol Sakız İsrail Malı Mı ?

Vecih

Global Mod
Global Mod
Bigbabol Sakız İsrail Malı mı?

Türkiye’de sakız denince akla gelen en popüler markalardan biri Bigbabol’dur. Renkli paketleri, çeşitli aromaları ve çocuklar ile gençler arasında yaygın kullanımıyla bilinen Bigbabol, “İsrail malı mı?” sorusuyla sıkça gündeme gelir. Bu makalede Bigbabol’un menşei, üretim yeri ve markayla ilgili sık sorulan diğer sorulara yanıt verilecektir.

Bigbabol Sakızın Menşei Neresi?

Bigbabol, aslında İtalyan kökenli bir markadır. Bigbabol, İtalya merkezli Perfetti Van Melle şirketine aittir. Perfetti Van Melle, dünya çapında birçok sakız ve şeker markasını bünyesinde bulunduran büyük bir firmadır. Bigbabol Türkiye’de de yaygın olarak satılır ancak üretimi Türkiye’de yapılmaktadır. Dolayısıyla, Bigbabol sakızın kendisi İsrail malı değildir.

İsrail ile Bigbabol arasında doğrudan bir üretim veya sahiplik ilişkisi bulunmamaktadır. Bigbabol sakızlar Türkiye’de yerli veya yurtdışından getirilen hammaddelerle üretilip paketlenir. Markanın sahibi Perfetti Van Melle ise İtalya / Hollanda menşeilidir.

Bigbabol İsrail Malı İddiası Neden Ortaya Çıkıyor?

Bigbabol’un İsrail malı olduğu iddiasının kaynağı tam olarak net değil. Ancak genel olarak bazı ürünlerde ya da ambalajlarda İngilizce ya da farklı dillerde yazılar olması, özellikle sosyal medyada bazı kişilerin ürünlerin menşeini sorgulamasına yol açmıştır. Ayrıca Türkiye’de bazı markalarla ilgili yanlış bilgiler ve spekülasyonlar sosyal platformlarda hızla yayılabiliyor.

Bigbabol gibi çocuklar arasında çok popüler olan bir ürünün “İsrail malı mı?” diye sorgulanması, daha çok bilgi eksikliğinden ve kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgilerden kaynaklanıyor.

Bigbabol Sakız Nerede Üretiliyor?

Türkiye’de Bigbabol sakızların üretim lisansı Perfetti Van Melle Türkiye bünyesinde gerçekleşir. Üretim tesisleri Türkiye’de kurulu olup, yurt dışından gelen bazı hammaddelerle üretim yapılabilir. Ancak bu durum ürünün “İsrail malı” olduğu anlamına gelmez. Yani, Bigbabol Türkiye’de üretilir ve Türkiye’de satılır.

Bunun dışında Bigbabol markasının üretim ve dağıtım ağı globaldir. Türkiye’de satış ve pazarlama işi Perfetti Van Melle Türkiye tarafından yürütülür.

Bigbabol Sakızın Sahibi Kimdir?

Bigbabol markasının sahibi Perfetti Van Melle’dir. Perfetti Van Melle, 2000 yılında İtalyan Perfetti ve Hollandalı Van Melle firmalarının birleşmesiyle oluşmuş bir şirkettir. Bu şirketin merkezleri İtalya ve Hollanda’dadır. İsrail ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

Perfetti Van Melle, dünya genelinde Mentos, Chupa Chups, Happydent, Airheads gibi birçok tanınmış sakız ve şekerleme markasının sahibidir.

Bigbabol İsrail Malı mı? - Sık Sorulan Sorular

1. Bigbabol sakız ambalajında “Made in Israel” yazıyor mu?

Hayır. Bigbabol sakızların Türkiye’de satılan versiyonlarında ambalaj üzerinde “Made in Israel” ibaresi bulunmamaktadır. Üretim genellikle Türkiye veya Avrupa ülkelerinde yapılmaktadır.

2. Bigbabol’un hammaddeleri İsrail’den mi geliyor?

Marka üretim süreçlerini kamuoyuyla detaylı paylaşmaz, ancak genellikle hammaddeler uluslararası tedarikçilerden gelir. İsrail’den özel bir tedarik ilişkisi olduğuna dair herhangi bir resmi bilgi veya belge yoktur.

3. Bigbabol, İsrail menşeli bir şirkete mi ait?

Hayır. Bigbabol, Perfetti Van Melle adlı İtalyan-Hollanda ortaklığının markasıdır. İsrail’le doğrudan bağlantısı yoktur.

4. Bigbabol sakız Türkiye’de mi üretiliyor?

Evet. Türkiye’de faaliyet gösteren Perfetti Van Melle üretim tesislerinde Bigbabol sakız üretilmektedir.

5. Bigbabol İsrail malı olduğu söylentileri neden yayılıyor?

Bu tür söylentiler genellikle sosyal medyada kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgi ve spekülasyonlardan kaynaklanır. Özellikle ürünler hakkında bilgi eksikliği varsa böyle iddialar ortaya çıkar.

Bigbabol Sakız ve Marka Algısı

Bigbabol, Türkiye’de yıllardır çocukların ve gençlerin favorisi olmuştur. Renkli ve eğlenceli ambalajları, çeşit çeşit aromaları sayesinde geniş kitlelere ulaşır. Marka ile ilgili menşei tartışmaları çoğu zaman sosyal platformlarda gündem olur ancak gerçek olan, Bigbabol’un uluslararası kökenli ve Türkiye’de üretim yapan büyük bir firmanın ürünü olduğudur. İsrail malı olması iddiası tamamen asılsızdır.

Sonuç

Bigbabol sakız İsrail malı değildir. Marka, İtalya ve Hollanda kökenli büyük bir sakız ve şekerleme şirketi olan Perfetti Van Melle’ye aittir. Türkiye’deki üretimi bu şirketin Türkiye birimi tarafından yapılmaktadır. Ambalajlarında veya resmi belgelerde “Made in Israel” ibaresi bulunmaz. Bu nedenle, Bigbabol sakız hakkında “İsrail malı mı?” diye soranlara cevap net: Hayır, Bigbabol İsrail malı değildir.

Bu tür menşei iddialarını araştırırken markanın resmi kaynaklarına ve güvenilir bilgilere başvurmak önemlidir. Sosyal medyada yayılan spekülasyonlara itibar edilmemeli, ürünlerin menşei ve üretim yerleri konusunda doğrulanmış bilgiler tercih edilmelidir.