Bsm, spor menajeri için etik, iyi bir sözleşmeden daha değerlidir

abastard

New member
“Herhangi bir sporcunun kariyerinde, spor temsilcisinin rolü bir yol göstericidir. Bununla birlikte, başarıya ulaşmak ve mesleki ve ekonomik tanınma, etik ve sporun temeli olan saygıyı elde etmek için, sözleşme ile aynı değere sahip olmalıdır. imzaladı”. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren üç girişimcinin buluşmasından 2020 yılında doğan bir şirket olan BSM’nin CEO’su Diego Tavano’yu söylemek gerekirse.

Herhangi bir yüksek uzmanlık gerektiren meslek gibi, savcı olma süreci de kolay değildir, doğru eğitime, fedakarlığa ve yeterli hazırlığa ihtiyacınız vardır. “Ajan olmak için – diye açıklıyor – spor hukuku ve uluslararası Fifa yönetmeliği gibi bir dizi bilginin gerekli olduğunu, bu sınavların geçilmesinin lisans alınmasına yol açan Coni ve Figc’nin iki sınavına girmek için gerekli olduğunu açıklıyor. Profesyonelliğin önünü açan FIFA ajanı”.

Tavano için, “Uluslararası düzeyde rekabetin çok yüksek olduğu bir dünyada başarılı olmak için, göz ardı edilemeyecek temaslar ve PR becerileri ile birlikte bu alanda deneyime ihtiyacınız var”. “Aslında birçok meslektaşım ikili sınavı geçti ama doğru referanslar olmadan faaliyet göstermek imkansız çünkü bunun %90’ı halkla ilişkiler işi” diyor.

O halde Tavano için her şeyin merkezinde her zaman iş ve kişinin takip ettiği sporcuyla ilgili bir etik kuralları vardır. “Ajan-sporcu ilişkisi – profesyonel spor gibi zorlu bir dünyada kendini kabul ettirmeyi başarmak için temel hale gelebilir – diye belirtiyor. Gerçek beceri, şampiyonun karakterine nasıl uyum sağlayacağını ve içindeki en iyiyi ortaya çıkaracağını bilmektir. Bu amaca ulaşmak için, aracının işi de önemli bir psikolojik yönü tasarlar. Her şeyi menajer-sporcu ilişkisi üzerine kuruyorum, ekonomik konuyu hep arka plana attım, önce sporcularımı memnun etmeye sonra da firmalarıyla anlaşmaya çalıştım” dedi.

Herhangi bir spor disiplini için çalışmanıza izin veren spor acenteliği pozisyonu, dünyanın dört bir yanına dağılmış acenteler ile ortaklıklar yoluyla uluslararası olarak da yürütülebilir. Kazançlar çok değişkendir, yılda 20.000 Euro ile takımlarında birkaç Serie A oyuncusu bulunanlar için yılda 300.000 Euro’yu aşar. Ekonomik kalemin yanı sıra her şeyden önce insanla yakın temas halinde yaşamayı, güçlü iletişim ve ilişki becerileri geliştirmeyi sağlayan bir iştir.

“Ben – altını çiziyor – insani değerlere büyük önem vererek bu mesleği mutlak anlamda yaşıyorum. Çocuklarımla konuşmayı, pratik yapmayı bırakmış olsalar bile ömür boyu sürecek dostluklara yol açan gerçek bağlar kurmayı seviyorum.”