“Konfederal kongrenin baskın teması, çalışmayı ülkenin ekonomik, sosyal ve sivil hayatının birincil ve vazgeçilmez bir değeri olarak yeniden teyit etmek istiyor. Zorluk, kriz veya değişim durumlarıyla karşılaştıkça daha da vazgeçilmez hale gelen bir değer. finansman önlemi, Bildirim 2/2022, becerilerin kalifikasyonuna ve yeniden kalifikasyonuna tahsis edilen kaynakları 25 milyon avroya çıkaran bir değişiklik ve bir zeyilname ile yeniden başlatıldı”. Confsal’ın 2008 yılında Sistema Impresa ile kurduğu meslekler arası fon Formazienda’nın yöneticisi Rossella Spada, Confsal kongresinde konuşurken bunu söyledi.
“Bütçe yasasının sağladığı önemli bir imkandan yararlanarak Olağanüstü İşten Çıkarma Fonu’ndan kadın ve erkek işçilere yönelik eğitim finansmanını güçlü bir şekilde açtık – devam etti. Sürekli eğitim aslında hedef kitleyi olabildiğince genişletmek zorundadır. Kadınlar, gençler, deneyimli yetişkinler, işsizler ve işsizler, çıraklar, çalışanlar, yöneticiler. Şirketler için daha yüksek rekabet gücü ve insanlar için istihdam edilebilirlik oluşturmak amacıyla eğitim şarttır”.
“Bütçe yasasının sağladığı önemli bir imkandan yararlanarak Olağanüstü İşten Çıkarma Fonu’ndan kadın ve erkek işçilere yönelik eğitim finansmanını güçlü bir şekilde açtık – devam etti. Sürekli eğitim aslında hedef kitleyi olabildiğince genişletmek zorundadır. Kadınlar, gençler, deneyimli yetişkinler, işsizler ve işsizler, çıraklar, çalışanlar, yöneticiler. Şirketler için daha yüksek rekabet gücü ve insanlar için istihdam edilebilirlik oluşturmak amacıyla eğitim şarttır”.