“Çalışma dünyası ile sinerjiyi tazeleyecek bir reform gerekli”

abastard

New member
Cida, Eğitim Bakanı ve Merit Giuseppe Valditara’nın öne sürdüğü, teknik-mesleki enstitüleri çalışma dünyasına yaklaştırmaya yönelik öneriyi olumlu karşılıyor.

“Okul ve iş arasındaki sinerjiyi yenilemeyi amaçlayan bir reform kesinlikle gereklidir; sektördeki yöneticilerin, teknisyenlerin ve uzmanların pratik becerilerini devreye sokarak, halihazırda pazarın ihtiyaçlarına uygun ve ikili ekolojik sorunlarla yüzleşmeye hazır geleceğin işçilerini eğitmek gerekir. Cida Stefano Cuzzilla’nın başkanı, yeni bir teknolojik-profesyonel eğitim zincirinin aktif olarak oluşturulabileceğini umduğunu belirtiyor ve “teknik ve Stem profillerinin giderek daha nitelikli hale getirilmesi için yöneticiler ve üst yönetimin insan sermayesine yatırım yapmaya hazır olduğunu” yineliyor ve şirketlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor”.

ANP’nin (Ulusal Kamu Yöneticileri ve Lise Profesyonelleri Birliği) başkanı Antonello Giannelli de aynı görüşte olup “teknik ve profesyonel enstitülerde bile tutarlı bir yüzde sağlayan yüksek teknik enstitülerin yaklaşımı benimsenmelidir” üretim dünyasından personelin yürüttüğü ders saatleri”.