Christian Raimo, Valditara'da işlediği suçlar nedeniyle öğretmenlikten uzaklaştırıldı

abastard

New member
Öğretmen ve yazar Christian Raimo üç ay süreyle öğretmenlikten uzaklaştırıldı ve Maaşta yüzde 50 indirim. Bu, Raimo'nun Eğitim Bakanı ve Merit Giuseppe Valditara'ya karşı işlediği suçlarla ilgili Bölge Okul Ofisinin hükmüdür.

Vaka: Raimo'nun söyledikleri

“Prof. Christian Raimo'ya, Bakan Valditara'yı 'tembel' ve 'pis' olarak tanımlayan ve 'Kara Ölüm gibi vurulması gereken' şeklinde saldırgan basın açıklamaları sonrasında uygulanan son yaptırıma ilişkin olarak yapıcı bir eleştiri olarak kabul edilemez; tam tersine, karşılıklı saygı ve sivil diyalog temel ilkelerini ihlal eden bir suç teşkil etmektedirler”, diyor Anna Paola SabatiniUSR Lazio'nun genel müdürü. “Öğretmenin daha önce de yaptırımlara maruz kaldığını unutmamak gerekiyor. Çünkü bir televizyon programına müdahale sırasında gençleri şiddete teşvik ettiğini belirtmişti.”

“Beyannamelerin saldırganlığı – diye ekliyor Sabatini – özellikle ciddi karakter kurumların bir temsilcisine hitap ettiklerinde. Bu açıklamaların bir öğretmen tarafından yapılmış olması durumu daha da ağırlaştırmaktadır. Öğretmenler genç nesillerin eğitiminde temel bir rol oynamaktadır ve öğrenciler için etik ve medeni davranış örneği oluşturmalıdır. Saygı ve hoşgörüyü teşvik etmek eğitim misyonlarının ayrılmaz bir parçasıdır.”

M5S'den Pd'ye Raimo ile dayanışma

Pek çok muhalefet üyesi tedbiri ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak gördü. Şununla başlıyor: Demokrat Parti milletvekilleri Kararı “çok ciddi” bulduğunu belirten Temsilciler Meclisi ve Senato'nun Eğitim komisyonlarından bir yetkili şöyle konuştu: “Bizim açımızdan Bir öğretmenin görüş belirttiği için maaşının yarısı ile uzaklaştırılması kabul edilemez. sağcı okul fikri üzerine. Bu hak yalnızca rejimlerde sansürlenir ve cezalandırılır. Milli Eğitim Bakanlığı Minculpop'a mı dönüştü? Bakanlığın çalışanlarından birine karşı yürüttüğü kişisel mücadele oldukça endişe verici.” “Hükümet – yine söylediler – yeni suçlar yaratma hevesiyle lèse majesté suçunu uygulamaya koymak mı istiyor? Muhalefet demokrasinin kalbidir ve askıya alma, düşünce özgürlüğüne ciddi şekilde zarar verme riski taşır ve rahatsız edici bir emsal teşkil eder. Raimo, ayrıca, görevini yerine getirirken değil, bir parti partisinde meşru bir görüş ifade etti.”

M5S'nin üsleri Meclis ve Senato'nun Kültür komisyonlarında Profesör Raimo'nun görevden alınmasını değerlendiriyorlar “çok ciddi bir baskıcı ve korkutucu eylemBu, demokrasimizin dayandığı iki sütunu temelden baltalıyor: ifade özgürlüğü ve öğretme özgürlüğü.” “Bakan Giuseppe Valditara'nın omuzlarında bir kaya gibi ağırlaşan gerçek bir şiddet eylemiyle karşı karşıya olduğumuzu yazıyorlar” genel olarak Giorgia Meloni hükümetinin. Raimo'nun kullandığı fikir ve ifadelerden çoğu zaman çok uzak durduk, ancak bugün ona karşı tam bir yakınlık ve dayanışma göstermemiz her zamankinden daha gerekli çünkü onun aracılığıyla tüm okul dünyasına bir yara açıldı. Sivil toplumun ve ifade özgürlüğünün demokratik sistemimizin temeli olduğuna inanan herkesin, bizi on yıllar öncesine götüren bu çirkin gerçeğe karşı tavır alması gerektiğine inanıyoruz.”

Yeşil Avrupa sözcüsü ve Yeşiller ve Sol İttifakı milletvekili Angelo Bonelli “tam bir dayanışma” sergilediğini ifade etti ve “herhangi bir muhalefet biçimine tolerans göstermeyenlerin bir başka sansür eyleminden” bahsetti. “Bu ülkede olup bitenler artık kabul edilemez: Kendimizi her şeyin tam tersini söylemeye yetkili hisseden, siyasi muhaliflere ve gazetecilere yönelik saldırıları meşrulaştıran hükümet temsilcileriyle karşı karşıyayız, bunların hepsi kabul edilemez. İklim” Ülkemizde yaratılan bu durum demokrasimizin kalitesi açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir.”

Avs'tan Nicola Fratoianni belirtilmiş: “Christian Raimo ile tam dayanışmaAdaletsiz ve mantıksız bir yaptırıma maruz kalan kişi: Fikrini açıkça ifade ettiği ve Valditara'yı okul bağlamı dışında bir metaforla eleştirdiği için üç ay öğretmenlikten uzaklaştırma ve maaşının yarıya indirilmesi. Özgür bir insanı korkutmaya yönelik açık bir girişim“. “Yüz kişiyi eğitmek için birini vurun, derdi biri. İtalyan Solu'nun lideri şöyle devam ediyor: Raimo'nun cezası böylece örnek teşkil edecek ve diğer öğretmenlere, öğrencilere ve ailelere bir mesaj olacak: İfade özgürlüğü ve muhalefet özgürlüğü maliyetlidir ve bunun bedelini çok pahalı bir şekilde ve masrafları size ait olmak üzere ödersiniz. Ancak anlamaları gereken şey, İtalya'nın adaletsizlik ve gücün kötüye kullanılması karşısında başını eğmemesidir. Hatta bu sabah Raimo'nun öğretmenlik yaptığı lisenin öğrencileri haberi duyar duymaz onu savunmak için bir pankart astı ve olağanüstü okul meclisi çağrısında bulundu. Bu nedenle onların bayrağını alıp dayanışma inisiyatifine yeniden başlamak ve ayrıca korkan herkese bir mesaj göndermek istiyoruz: yalnız değilsiniz. Biz onların yanındayız şaka ve cop takıntısı olan bu bay ve bayanların misillemelerine tolerans göstermiyoruz. Korkmayacağız ve geri adım atmayacağız.”

Claudia PratelliRoma Capitale eğitim ve çalışma okulu meclis üyesi, Christian Raimo'dan “muhalefete ve özgür düşünceye izin vermeyen cezalandırıcı bir yaklaşımın sonucu olarak haksız bir yaptırıma maruz kalan değerli bir entelektüel” olarak bahsetti. “Bu çok ciddi, göz korkutucu bir emsaldir,” dedi, gözden kaçması mümkün değil çünkü açıkça sadece kendisine değil, hükümetinkinden farklı bir fikri olan herkese bir mesaj vermeyi amaçlıyor.”

Dayanışma mesajları birleştirildi Roma Futura konsey grubu. “Bu ülkede özgür olmak -bir notta okuduk- giderek zorlaşıyor. Anayasamızda da belirtildiği üzere kişinin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi artık bir hak değil, tehlikedir. Bakan Valditara bunu yaptırımla fazlasıyla gösteriyor. Christian Raimo'ya karşı: Bakana karşı ifade ve eleştiri hakkını kullandığı için 3 ay öğretmenlikten uzaklaştırma ve %50 maaş. Herkese açık mesaj: Hükümetin eylemlerine karşı muhalefete izin verilmiyor Ve böylece Dayanışma da geliyor. Christian Raimo, özgürlük adına onun yanındayız.”

Urs Lazio: “Raimo'nun kendisini sonuna kadar savunması şaşırtıcı”

Diğer taraftan USR Lazio'nun genel müdürü Anna Paola Sabatini“eğitim rollerine rağmen, kariyerlerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nı kuşatmayı amaçlayan birlikleri eğitmek için askeri tarih öğreteceklerini açıkça ilan edenlerin, kendilerini acı sona kadar savunmaları gerektiğinin aptalca olduğunu söylüyor, ne kadar doğru?” Bu, başbakanı tarif edilemez bir şekilde tanımlayan muhalif bir politikacıyı dövmekti ve diğer benzer olaylar da çok yüksek bir yayılma ile karakterize edilen yollarla ifşa edildi. bu ikilemin ayrılamayacağı göz önüne alındığında “.

Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fratelli d'Italia'dan Fabio Rampelli bunun yerine Raimo'yu “aşağılık bir sahte profesör, nefret ve şiddeti kışkırtan” olarak tanımlıyor ve uzaklaştırmanın “gerekli ve adil bir eylem” olduğuna karar veriyor. “Eleştiri meşrudur, aslında memnuniyetle karşılanır” diyor. İster cebinizdeki parti kartınız, ister inancınız olsun, tüm öğrencilere iyi bir örnek olun. Ve kutsal olan meşru fikir açıklama hakkıyla hiçbir ilgisi olmayan sıradan bir yönetim meselesi hakkında sağlıksız olmayın”.

Birliğin vekili ve Kültür ve Eğitim komisyonunda grup lideri, Rossano Sassoşunları söyledi: “Bölge Okul Ofisinin Raimo'nun sözleriyle ilgili tutumu açıktır: Valditara'yı 'pis' ve 'kara ölüm gibi felakete uğramış' olarak tanımlamak bir eleştiri değil, kurumların bir temsilcisine yönelik gerçek bir saldırıdır.. İlk andan itibaren tartıştığımız gibi, kendi eğitim misyonu açısından öğrencilere sadece kavramları aktarmakla kalmayıp aynı zamanda bir nezaket örneği ve modelini temsil etmesi ve şiddeti teşvik etmemesi gereken bir öğretmenin kabul edilemez davranışı veya Cumhuriyetin bakanlarına doğrudan hakaret”. “Raimo, diye devam etti – sözlü şiddete yabancı değil, tıpkı televizyonda sınıfta fiziksel şiddet de dahil olmak üzere siyasi şiddeti teşvik ettiğini söylediğinde olduğu gibi. Kanun herkes için aynıdır ve onu ihlal eden, siyaset yapan komünist bir öğretmen bile olsa bedelini ödesin, bırakın Pd ve AVS bununla uzlaşsın. Bunun yerine CGIL, Raimo'nun da tabi olduğu, kamu çalışanlarına yönelik davranış kurallarını gözden geçirmeli: Eğer soldaysanız hakaret edip iftira atabilir ve bundan paçayı sıyıramazsınız.”

Ayrıca Lig yardımcısı ve eski yargıç Simonetta Matone kendi kendine şunu soruyor: “Geçmişte Bakanı tehdit eden, gençleri şiddete teşvik eden bu öğretmen, öğrencilerine bugün ne öğretebilir?”. Ve yine: “Yaptırım belki (belki diyorum) kendi başına yeterli olabilir, ancak bunu 'toplumsal isyan' çağrısı yapan CGIL lideri Landini'nin sözleriyle birleştirirsek kesinlikle ciddi bir karakter kazanıyor. Bu noktada demokrasiye ve kurumların istikrarına yönelik gerçek tehlikelerin nereden geldiğini ciddi biçimde araştırmak gerekiyor” diye bitiriyor.