Cometa Fonu: Daniela Dario yeni başkan

abastard

New member
Bugün toplanan Cometa Fonu Yönetim Kurulu, Daniela Dario'yu başkan seçti. Başkan yardımcısı Giovanna Petrasso'dur. Önceki yıllarda Fon'un direktörlüğünü yapan Daniela Dario, Federmeccanica'nın endüstriyel ilişkiler direktörüdür. Son konsey toplantılarında Cometa'nın yönetim kurulunda yer alan Giovanna Petrasso, Fim-Cisl'in ulusal sekreteri görevini yürütüyor.

Bu iki atama Cometa'nın yönetim organlarında kadınların rolünün ve profesyonelliğinin arttığının altını çiziyor. Fon, özellikle son yıllarda üstlendiği faaliyeti özellikle kadınlar ve gençler üzerinde yoğunlaştırarak, üye sayısını daha da artırmak hedefiyle taahhütlerinin önemli bir kısmını odaklamaya devam edecek. Cometa böylece, delegeler meclisi, yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerinin yapıldığı, kanunda her üç mali yılda bir öngörülen organlarını yenileme sürecini tamamlıyor. Yeni Yönetim Kurulu, 2024-2026 arasındaki üç yıllık dönem boyunca görevde kalacak ve işçi temsilcileri ile işveren temsilcileri arasında eşit olarak bölünmüş 12 üyeden oluşacak.

Şirketleri temsil eden meclis üyeleri şunlardır: Daniela Dario (Başkan), Angelo Cappetti, Oreste Gallo, Stefano Liali, Roberto Montesi ve Silvia Rollino. İşçileri temsil eden meclis üyeleri şunlardır: Giovanna Petrasso (Başkan Yardımcısı), Armando Castellano, Luca Mangano, Stefania Mangione, Gianfranco Verdini ve Giorgio Maria Zamperetti. Denetleme Kurulu, başkan Francesco Lucà ile etkin denetçiler Cataldo Lipani, Marco Lombardi ve Sonia Mascarin'den oluşur. Yürütülen önemli çalışmalar için görevden ayrılan başkan Riccardo Realfonzo'ya, yönetim kuruluna ve görevden ayrılan denetim kuruluna teşekkür ederiz.

Cometa Fonu'nun yeni seçilen başkanı Daniela Dario şunları söyledi: “Cometa'nın başkanlığı beni onurlandıran bir görev ve çok önemli bir sorumluluktur ve bunu yönetim kurulundaki meslektaşlarımla birlikte büyük bir bağlılıkla yerine getireceğim. denetim kurulu, direktör ve Comet yapısının tamamı. Kamu refahının kademeli olarak daralması senaryosunda, toplu pazarlık, bütünleştirici sözleşmeye dayalı refah araçlarının eylemlerini zaman içinde yenileyen ve canlandıran motorlardan birini temsil eder: Yüzleşmeyi müzakere etme yeteneği ve yenilikçi çözüm arayışı, onu evrimsel akıl yürütmenin sınırına yerleştirir. Bu bölgede. Katılımcı işçilerin emeklilik tasarruflarını oluşturmak için sosyal güvenlik misyonunu mümkün olan en iyi şekilde sürdürmek benim sorumluluğum olacak ve ayrıca yeni nesiller ve kadınlardan başlayarak şu anda katılmayanlara ulaşmaya da özellikle dikkat edeceğim” dedi. .

Cometa Fonu'nun yeni seçilen başkan yardımcısı Giovanna Petrasso şunları söyledi: “Bu pozisyon beni gerçekten onurlandırdı. Cometa'nın misyonunu etkili bir şekilde uygulamaya devam etmesine, metal işçilerinin sosyal güvenlik tasarruflarını artırmasına ve herkesin kendi ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre yeterli bir ek emeklilik maaşı almasına olanak sağlaması için Başkan ve tüm işlevlerle birlikte çalışacağım. Yeni konseyin önceliği, özellikle gençler ve kadınlar arasında Fon üyeliğini artırmak olacak, bu da cinsiyetler arasındaki emeklilik açığının kapatılmasına katkıda bulunacaktır; bu, iki cinsiyet arasında düşünmeye başlamamız gereken %30'luk bir emeklilik açığıdır. bazı çarelere değiniyor” diye bitirdi.