“Değeri 200 milyar euronun üzerinde, 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor”

abastard

New member
Dışarıda yemek yeme konusunda ulusal referans derneği olan Italgrob (Ulusal Horeca Distribütörleri Federasyonu), bugün Roma’da İtalya’daki yiyecek ve içecek pazarının anlık görüntüsünü sunan bir çalışma sundu. İlk defa, üreticilerden (Centromarca) restoran işletmecilerine (Fipe) kadar piyasadaki tüm ana oyuncular ve Federdistribuzione tarafından temsil edilen yurt içi tüketim kanalı ve horeca olmak üzere yiyecek ve içecek üretiminin iki ana çıkış kanalı dahil edildi. Enflasyondaki artıştan başlayarak pazarın acil sorunlarını sinerjik ve işbirlikçi bir şekilde, karmaşıklıkları içinde ele almak amacıyla Italgrob Federasyonu tarafından temsil edilmektedir. Yurt içi tüketim ile ev dışı tüketim arasında, yiyecek-içecek pazarının değeri 200 milyar avroyu aşıyor. Tarımsal üretimden başlayarak işleme, dağıtım, satış ve tüketim sanayilerine geçerek yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiği ülke ekonomisi için temel bir varlıktır.

Pandemide yaşanan ciddi kayıpların telafi edilmesinin ardından hem perakende kanalında hem de horeca kanalında yaşanan verileri ve trendleri analiz eden, Marco Colombo’nun sunduğu pazar araştırma ve analiz şirketi Circana’nın gerçekleştirdiği araştırmaya göre Bu dönemde gıda ve içecek dağıtım sektörü 2019 hacim seviyelerine geri döndü. Ancak son on iki ayda fiyatlarda %7’nin üzerinde artışa neden olan enflasyon dinamiklerinin baskısı altında olumlu eğilim halen devam ediyor Başlangıçta görünen yıl giderek tükeniyor ve 2022 ile aynı seviyede bir yıl sonu öngörülüyor. Ev dışı tüketimle ilgili gelecek yıl için beklentiler pek de iyimser değil. Daha da önemlisi, yıl boyunca ortalama %11,2’lik fiyat artışından etkilenen modern dağıtım, satın almalarda %2’den fazla düşüş yaşadı. Spesifik olarak, iklim faktörleri sektör tüketimi açısından olumlu olsa da, içeceklerin toptan dağıtımında yılın ilk dokuz ayında %6,9’luk bir enflasyon etkisi görüldü ve outlet kanallarına yönelik satışlar hâlâ çok az oldu. büyük ölçekli perakende ticarette %10,5’lik fiyat artışına kıyasla paritenin üzerinde ve buna karşılık %-4’lük satış gerçekleşti.

Mevcut bağlamda, ev dışı ve ev içi arasındaki hacim aktarımının durmasıyla birlikte, kanalların özelliklerinden (yani genişlik, uzmanlaşma ve iç mekan) yararlanarak tüketiciye yönelik genel teklifin yeniden canlandırılmasına ihtiyaç vardır. Toptancılarda hizmet, modern dağıtımda kolaylık ve konfor, marka endüstrisinin gelişim politikalarıyla desteklenen, yenilikçiliği ana kaldıraç olarak kullanan bir şirkettir. Italgrob’un başkanı Antonio Portaccio, “Genel eyaletlerin hedefinin, giderek daha karmaşık hale gelen zorluklarla yüzleşmek için bu işbirliği yöntemlerini araştırmak ve uygulamak olduğunu açıkladı. Yıllardır devam eden hibritleşme süreci de göz önüne alındığında, Amerika Birleşik Devletleri’nden başlayarak, yararsız ve zararlı rekabetlerin önlenmesi ve sinerjik işbirliğinin uygulanması amacıyla farklı dağıtım kanalları arasında etkin bir işbirliği başlatmayı planlıyoruz. Ailelerin satın alma gücünü ciddi biçimde aşındıran enflasyon artışı ve tüketimin yavaşlaması ile karakterize edilen bir senaryoyla karşı karşıya kalındığında, iç talebin ve yatırımların yeniden başlatılması teşvik edilerek yaygın refah koşullarının yaratılması gerekmektedir. Bu aşamada kendi çevremizin dışına bakmak ve yapıcı tartışmalar yoluyla çözümleri belirlemek ve zorlukların üstesinden gelmek için bir sistem oluşturmak her zamankinden daha fazla önem taşıyor.”

Bakan adına konuşan Tarım, Gıda Egemenliği ve Orman Bakanı Francesco Lollobrigida’nın teknik sekreterliği başkanı Sergio Marchi ise şunları söyledi: “İtalyan sistemi gibi tedarik zinciri perspektifinden düşünmemiz gerekiyor. Yüksek fiyatların piyasayı önemli ölçüde etkilediği zor bir dönemden geliyoruz. Bu eğilimi tersine çevirmek için, tarım-gıda sektörünün bir bütün olarak ihtiyaçlarına yanıt verebilmek amacıyla tedarik zinciri sisteminin önemli yatırımlarla teşvik edilmesi gerekiyor. Bu bağlamda Devletin kaynak tahsisinin satın alma gücünü ve dolayısıyla tüketimi desteklemeye yönelik olması esastı. Bu perspektiften bakıldığında, daha fazla finansman elde etmeyi ve tarım-gıda sektörüne başka yanıtlar verebilmeyi umuyoruz.”

İtalyan sergi grubu Ieg’in CEO’su Corrado Peraboni, “İtalyan sergi grubu ile Italgrob arasındaki ilişki, bugüne kadar çok tatmin edici sonuçlar doğuran uzun süredir devam eden bir ilişkidir, bugünkü anlaşmanın imzalanması ve Uluslararası Fuar’ın gerçekleştirilmesi” dedi. Horeca Toplantısı 2027 yılına kadar Rimini’de gerçekleştiriliyor, bu nedenle bizi gururlandırıyor ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca verimli bir işbirliği adına devam etmemizi sağlıyor. Mesela Sigep ve Beer&food Attraction gibi fuarlara, gıda sektöründeki bu temsili ve referans etkinliklerin gelecekteki edisyonlarının daha iyi planlanması için önemli olan ortaklarımızın, derneklerimizin ve dağıtım şirketlerimizin de yönlendirmeleri sayesinde önemli yatırımları hayata geçirdik. evden uzakta.”

Confindustria’nın genel müdürü Raffaele Langella’ya göre: “2024’ün ekonomik tablosu özellikle karmaşık görünüyor. Ancak turizm gibi bazı sektörlerin büyüme potansiyeli var ve bu da bize umut veriyor. Bu nedenle Confindustria sistemi, yeni iş olanaklarını ve pazar beklentilerini keşfetmek için çok yararlı olabilecek başka araçları da kullanıma sunmayı amaçlıyor.” Pazar araştırması ve analiz şirketi Circana tarafından yürütülen çalışmayı sunan Marco Colombo için: ” Araştırmadan elde edilen veriler, yatırımların satış noktalarını destekleme, yüksek değerli ürünleri garanti etme ve yenilikçiliği teşvik etme konusundaki temel rolünü ortaya koyuyor. Kanallar arasındaki etkileşim, gelişimin teşvik edilmesi ve sektörün yeniden canlandırılması açısından kesinlikle büyük önem taşıyor”. Federdistribuzione başkan yardımcısı Giorgio Santambrogio şunları söyledi: “Kültürel özellikler, teknolojileri kullanma eğilimi ve müşterinin zaman müsaitliği, farklı kanalların hibritleşmesini önemli ölçüde etkileyecektir. Teknoloji giderek daha önemli bir rol üstlenecek, bu nedenle bir sistem oluşturmak gerekecek. Artık farklı sektörleri kendi başlarına adalar olarak görmemeliyiz, buna müşteri karar verecek.”

Centromarca’nın genel müdürü Vittorio Cino şunları söyledi: “Hibridizasyon süreci bir süredir devam ediyor, bugünkü zorluk tüketicilerin hangi yöne gittiğini anlamamamızdır. Değer, kalite ve yenilik, bir ürünün ayırt edici bir unsuru olmaya devam edecektir. Bu perspektiften bakıldığında, ürün yeniliği ve hizmeti üzerinde büyük etkisi olan dijital devrime ve sürdürülebilirliğe odaklanmak gerekiyor.” İtalya Kamu İşletmeleri Federasyonu (Fipe) Çalışma Merkezi direktörü Luciano Sbraga’ya göre: “Fipe’ın temsil ettiği dışarıda yeme dünyası, çeşitli fırtınalara büyük yoğunlukla tepki veren bir dünya. Tüketim performansına baktığımızda catering büyük oranda değer kazanırken, ticari dağıtım hacim olarak kayıp yaşadı. Tamamen iki tane. Tüketici deneyiminin var olduğu ve farklı ele alınması gereken farklı dünyalar.Ev dışı ortamda ürün, tüketildiği ve deneyimlendiği yerdir.Rekabet bu dünyanın bir parçası ve çok cazip bir sektör,doğal olarak korkutucu değil ama eşit şartlarda, aynı kurallarla yapılması gerekiyor”.

Italgrob Genel Müdürü Dino Di Marino için: “Bugün, Kasım 2024’te her zaman burada, dağıtım ve hizmet girişimcilerinin evinde, sektör temsilcileriyle birlikte, Dünyanın Genel Durumlarını oluşturmak için devam ettireceğimiz bir yolculuğa başladık. Yiyecek ve İçecek pazarı, bakışlarımızı çevremizin ötesine çeviriyor. Bugün ortaya çıkan fikir, çözüm ve önerileri somut olarak hayata geçirmekten başlayarak harekete geçmek artık bize düşüyor. Italgrob’un temsil ettiği distribütörler sadece lojistik operatörleri değil, aynı zamanda ürün danışmanlığı ve eğitimi açısından hem yerel hem de ulusal düzeyde yüksek hizmet içeriğini garanti edebilen gelişmiş ve temel hizmetlerin operatörleridir. Bugün Italgrob, karşılaştığımız karmaşık zorluklarla ancak yapıcı işbirliği yoluyla yüzleşebileceğimizin bilinciyle gıda sektörünün sunduğu fırsatları değerlendirmeye hazır.”

Ayrıca konferans vesilesiyle, her zamanki gibi 18-20 Şubat 2024 tarihleri arasında Rimini’de Bira&gıda cazibesinin daha geniş bağlamında gerçekleşecek olan Italgrob’un Uluslararası horeca toplantısının 13. baskısı sunuldu. Horeca dünyasına yönelik fuar, Ieg-İtalyan fuar grubunun yöneticileri, CEO’su Corrado Peraboni ve grup fuar yöneticisi – yiyecek ve içecek bölümü Flavia Morelli tarafından duyuruldu.

Etkinlik sırasında, İtalyan sergi grubu ve Italgrob, 2025-2026-2027 edisyonları için Beer&food cazibe fuarı kapsamında Uluslararası Horeca Toplantısı’nın düzenlenmesine yönelik ortaklığın yenilendiğini duyurdu. Italgrob başkanı Antonio Portaccio ile İtalyan Sergi Grubu CEO’su Corrado Peraboni arasında imzalanan anlaşma, dağıtımda mükemmelliği desteklemek ve desteklemek amacıyla iki şirketin yıllar önce birlikte başladığı yola devam etme niyetiyle doğdu. ev dışı gıda, sürekli gelişen bir sektörde büyümeyi teşvik ediyor ve profesyonel ilişkileri geliştiriyor. Temsilciler Meclisi Üretim Faaliyetleri Komisyonu Başkanı Alberto Luigi Gusmeroli tarafından sektör girişimcilerine yakınlık mesajı gönderilerek Ho.re.ca. dağıtım sektörü. Ülkemizin ekonomik büyümesi açısından çok önemli.