“Değişiklik mi? Küçük suistimaller için anlamlı olabilir mi?”

abastard

New member
“Bana öyle geliyor ki Konseyin iki başkan yardımcısı da aslında aynı şeyi söyledi. Yani küçük suiistimallere afla müdahale edilmesi hipotezi. Elbette bunun neleri hayata geçireceğini detaylı olarak görmemiz gerekecek, ama böyle ifade edersek mantıklı olabilecek bir şey.Çünkü ne onaylanan ne de bir şekilde çözüme kavuşturulan birçok usulsüzlük durumu var ve bu nedenle beklemede.Bu nedenle kaynakların kamu kasasına girmesine izin vermiyorlar ve bazı durumlarda vakalar satışları engelliyor veya yavaşlatıyor”. Böylece, Confedilizia başkanı Giorgio Spaziani Testa, Adnkronos/Labitalia ile birlikte, başbakan yardımcısı Matteo Salvini tarafından başlatılan ve diğer başbakan yardımcısı Antonio Tajani’nin de müdahale ettiği küçük suiistimaller için af çıkarılması hipotezi hakkında yorum yaptı.

Spaziani Testa, “bazen alıcılar daireye girdiklerinde bu küçük suiistimalleri buluyor ve tutarsızlıklar olduğunu görüyor” diye hatırlattı.

Spaziani Testa şu sonuca varmıştır: “Ve dolayısıyla, kapsamı sınırlı unsurlar ve durumlarla uğraşıyorsak, bunları çözmekte yanlış bir şey görmüyoruz; aslında bunlar, bir yandan kaynakları Hazine’ye getirmekte, diğer yandan da bizi ilgilendiren yakın durumlarda yararlı olabilir.” Bekleyen olması da satışları engelleyebilir. O zaman ne yazılacağını, ne yapılacağını görmemiz lazım ama prensip bana olumsuz gelmiyor” diye konuştu.

Spaziani Testa, süper ikramiyeyle ilgili tartışmalara ilişkin olarak şunların altını çizdi: “Süper ikramiye meselesinde, maksimum öncelik ile dikkatin bekleyen durumlara, yani batık kredilere yoğunlaşması gerektiğini söylüyoruz, çünkü bunlar bloke olmuş inşaat sahalarına tekabül ediyor. Ve bu nedenle ilginç mülklerin sahipleri, tabii ki ilgili şirketler ve diğerleri de dahil olmak üzere pek çok konuda ekonomik ve olumsuz sonuçlar doğuruyor” diye devam etti.

“Kolay olmadığını bilsek bile yine de bu konuda bir çözüme ihtiyacımız var. Dolayısıyla tedbir kararının ötesinde artık öncelik bu konuda harekete geçmek ve tüm çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız, çünkü gerçekten çok önemli noktalar var.” Kritik durumlar. Tekrar ediyorum; kolay değil ama bizce bu kredilerin doğrudan sorumluluğunun devletin sorumluluğunda olması gerekir” diye tamamladı.