'El'den' yırtılmaya ', fabrikaların dilini konuşan kitapta üretim anlatılır

abastard

New member
Flagonal, Cannellino, hoşgörü, kasırga. Hayır, bu bir Dadaist şiiri değil, İtalya'nın atölyeleri, barakaları ve üretim hatları arasında gizlenmiş olan dilsel mirasın bir tadı. Pratik, gelenek, yenilik ve hatta küçük bir şiir bildiklerini temizleyen kelimeler. Ve tam da buradan, İtalya'da Made Günü vesilesiyle sunulan Treccani'nin katkısıyla imzalanan yeni kitap olan 'envanter başlıyor – üretim dili'. Sadece bir kitap olmayan bir cilt: Ülkemizin endüstriyel kimliğine sözcüksel bir yolculuktur. İtalyan ekonomisinin dayak kalbine – ailelerden, işletmelerden, ter ve yaratıcılıktan yapılmış üretim – dilini yeniden keşfetmenin, genellikle kabul edilmek üzere alınan, ancak anlam dolu.

İşletme Bakanı tarafından olağanüstü bir önsöz ile ve İtalya'da yapılan Adolfo Urso'da, kitap endüstriyel bir alfabe olarak yapılandırılmıştır: 26 harf, 26 bölüm ve fabrikaya, insanlara, konulara, günlük yapmanın hareketlerini anlatan sayısız terim. Urso, “Bu kitap, endüstriyel kimliğimizi şekillendiren kelimelerle bir yolculuk.” “İtalya'da yapılan tutku ve yaratıcılığa bir övgü”. Ve tam olarak, genellikle teknik ama aynı zamanda canlı, somut ve ironik bir dilde, İtalyan şirketinin DNA'sının tanınması. Bu aynı zamanda yazar Raffaele Alberto Ventura tarafından katkısında altını çizdi ve kitabı üretim kumaşımızı dolduran çok sayıda eser ve anlamın 'ilk envanteri' olarak tanımladı.

En bilinen kelimelerden neredeyse gizemli olanlara kadar, her terimin anlatacak bir hikayesi vardır. Hadi 'elini' alalım: Bir kumaştaki dokunsal his, bir inşaat malzemesinin kalınlığı, bir kağıt sayfasının cephesi veya mekanik bir bileşenin yönü anlamına gelebilir. Veya 'Para': Para ile ilgisi yok, daha ziyade tekstilde kullanılan bir önlem birimi. Ve hala tıbbi cihazlar alanında protezlerin bir kısmını gösteren 'istilacı'. Bölgesel neologizmler ve yeniden yorumlamalar için de yer vardır. 'Coworking' den 'H24'e,' jit'ten (tam zamanında) geçerek, yönetim kısaltması olarak Padua'da 'Boy' ve hatta 'Amca' olabilir 'CEO'ya kadar. Ancak kitabın kalbi esas olarak bir topluluk olarak fabrikayı atıyor. Her lemma, aile şirketi, şirket haline gelen dükkan, geniş aile haline gelen fabrika olan büyük kolektif hikayenin bir parçasıdır. Sonuçta, bu kelimeleri korumak, İtalyan çalışmalarının yaşayan hafızasını kurtarmak anlamına gelir. “Bu sadece bir tanım koleksiyonu – endüstriyel konferanslar başkanı Paolo Agnelli – aynı zamanda üretimin gücüne ve canlılığına bir övgü. Kelimeleri tutmak, kimliğimizi gelecek nesillere aktarmak anlamına gelir”. 'Envanter – Üretim Dili' bu nedenle birden fazla sözlük: duygusal ve kültürel bir harita, genellikle perde arkasındaki bir dünyaya yönelik bir sevgi jestidir, ancak İtalya'nın dünyada ne olduğu ve temsil ettiği için temeldir. Okumak, göz atacak, yeniden keşfedilecek bir kitap. Belki biraz kirli ellerle, ama kalp gururla dolu.