Etiyopyalı eski askerler Rusya saflarında savaşacak

Fergus

New member
Etiyopya’nın başşehri Addis Ababa’daki Rusya Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce Etiyopyalı eski asker, Ukrayna’ya karşı Rusya safında savaşmak istediklerini deklare etti.

Savaşa katılmak isteyenlerden Corporal Tarekegn Wassie, yaptığı açıklamada, “Rusya özel güvenlik ünitesi ya da ordusuna askere alım için kayıt yapıldığını öğrendim. Bu niçinle elçiliğe geldim ve talihimi deniyorum” dedi.

‘Risk ne olursa olsun katılmak istiyoruz’

Etiyopya-Eritre savaşında yer aldığı bilgisini paylaşan Wassie, Rusya’yı sevdiğini ve riskler ne olursa olsun savaşa katılmak istediğini belirtti.

Savaşa katılmak için sıra bekleyen Etiyopyalıların kimileri güvenlik nedeni öne sürülerek kimliğini gizlerken, birçok ekonomik münasebetlerle savaşa katılmak istediklerini söylemiş oldu.

Rusya Büyükelçiliği, savaşa alım ile ilgili rastgele bir davet yapılmadığını vurgularken, Etiyopya hükümeti ise çabucak hemen bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Addis Ababa’daki Rusya Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Rusya’ya dayanağınızı göstermek emeliyle buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Lakin bizim gereğince askerimiz var” tabiri kullanıldı.