Federmanager-Confservizi, kamu hizmeti yöneticileri için ulusal toplu sözleşmenin yenilenmesi 2025-27

abastard

New member
Sektörün sanayileşmesini yeniden teyit eden sözleşmeye dayalı bir yapı, eğitime yönelik daha da kararlı bir ivme, refahın daha da sağlamlaştırılması. Bunlar, Federmanager ve Confservizi tarafından imzalanan, kamu hizmeti şirketlerinin yöneticilerine yönelik toplu iş sözleşmesinin yenileme sözleşmesinin üç ana unsurudur.

Yenileme anlaşması (2025-2027), 550'den fazla şirketten yaklaşık 2.000 yöneticiyi içeriyor ve kamu çıkarına yönelik kamu hizmetlerini yöneten şirketlerin kendine özgü stratejik ve endüstriyel özelliklerini yeniden doğruluyor, büyüme için temel olarak kabul edilen yönetim figürlerinin uygulama kapsamını genişletiyor ve İtalyan sisteminin gelişimi. Metin, sağlanan hizmetlerin verimliliğinin ve üretkenliğinin sürekli iyileştirilmesine güçlü bir şekilde odaklanan yönetim modellerini pekiştirmekte ve sürekli eğitimi şirket sonuçlarında iyileşme sağlamak için temel bir kaldıraç haline getirme taahhüdünü pekiştirmektedir.

Ücretlendirme açısından, yönetime giriş uygulaması güncellendi ve ekonomik ücreti şirket endeksleri ve hedeflerine bağlayan mbo adı verilen ücretin değişken kısmının zorunlu hükmü güçlendirildi. Ebeveynlik, engellilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına dikkat edilmesinin yanı sıra ek emeklilik hükümleri güçlendiriliyor ve kurumsal refah sağlanıyor. Son olarak, işyerinde her türlü taciz ve şiddete karşı mücadele etme kararlılığı metinde güçlü bir şekilde ortaya çıkıyor.

Confservizi'nin başkanı Francesco Macrì, “Bu, kamu hizmeti şirketleri dünyasında sürmekte olan dönüşüme olumlu bir şekilde eşlik edebilecek önemli bir sözleşmedir” diye açıklıyor. Endüstriyel mesleğini giderek daha fazla yeniden teyit eden bir sektör, müşterilere sunulan hizmet düzeyinin iyileştirilmesinin temel koşulu: Bu sözleşme aracılığıyla, ülkemizin büyümesinde merkezi öneme sahip olan şirketlerin stratejik ve endüstriyel özelliklerini ve yönetim değerini yeniden teyit ediyoruz. bu dönüşüme rehberlik eder. Ayrıca, Tarafların halihazırda işgücü piyasasını etkileyen kısıtlamaların üstesinden gelmek için ortak eyleme geçme taahhüdü de özellikle önemlidir”.

Federmanager başkanı Valter Quercioli için: “Bu sözleşme, vatandaşların yaşamlarını doğrudan etkileyen hizmetler sağlamaya kararlı, önemli bir sanayi sektörünün ifade ettiği, yönetim becerilerine yönelik artan ihtiyaca yanıt veriyor. Bu, tek bir şirket şubesinden sorumlu olan veya farklı bir uzmanlığa sahip kişileri de içeren, bu şirketlerin üretkenliğinin bir vektörü olarak yönetimin rolünü tanıyan bir sözleşmedir. Yeni sözleşme, tam da kullanıcılara sunulan hizmetin kalitesini artırmayı amaçladığımız için performansı ölçen eğitim ve ücretlendirme sistemlerini öne çıkarıyor. Ayrıca, ücret eşitliği ve paylaşılan ebeveynlik gibi temel kavramların dahil edildiği, fırsat eşitliğini destekleyen hükümlerin altını çizmekten memnuniyet duyuyoruz”.