Finlandiya Başbakanı gözyaşlarını tutamadı: Ben de beşerim

Fergus

New member
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, parti görüntüleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Başbakan Marin de Finlandiya’nın Lathi kentinde yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayarak “Ben de beşerim. Bu, hayatımda kolay olmayan bir haftaydı. İnsanların boş vakit içinderımızda ne yaptığımızdan epey işte ne yaptığımızla ilgilendiğine inanmak istiyorum” sözlerini kullandı.

‘Yaşam stilimi değiştirmeyeceğim’

'I am also human, this week has not been easy': Finnish PM Sanna Marin gives tearful speech as she addresses partying video https://t.co/IS7n8ayUOc

— Daily Mail Online (@MailOnline) August 24, 2022

Kendisine yöneltilen tenkitlere karşın hayat şeklini değiştirmeyeceğini söyleyen Marin, “Benim yaşımdaki birfazlaca beşerle şimdi birebir olan bir ailem, iş ömrüm var, arkadaşlarımla geçirmek için boş vaktim da var. Şimdiye kadar nasılsam bir daha birebir kişi olacağım ve bunun kabul edileceğini umuyorum” diye konuştu. Marin, konuşmasının sonunda yaşadıklarından ders çıkaracağını ve işini şimdiye kadar yaptığı üzere yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Helsinki emniyeti: Süreç başlatılmayacak

Şikayet konusu olan parti görüntüleriyle ilgili Helsinki polisi, süreç başlatmayacağını deklare etti. Helsinki emniyetinden yapılan açıklamada, Marin’in görüntülerdeki davranışları hakkında üç şikayet alındığı ve görüntünün içeriği hakkında ön inceleme yapıldığı açıklandı. Müfettiş Teemu Jokinen, görüntülerde hata sayılacak rastgele bir davranışın görülmediğini, görüntülerle ilgili süreç başlatılmayacağını söylemiş oldu.

Ne olmuştu?

Eğlence manzaraları, katıldığı bir mesken partisindeki sarhoş halleri ile gündem olan Marin, son olarak makamında üstsüz bir biçimde öpüşen bayanların fotoğraflarının basına yansıması ile tenkitlerin amacı olmuştu.