Fondirigenti, yeni nesil yönetim kültürü araştırmaları için Giuseppe Taliercio ödülü

abastard

New member
FondirigentiYönetici eğitimini finanse etmek için İtalya’nın önde gelen meslekler arası fonu olan , her zaman kurumsal yönetim kültürü ve sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmanın desteklenmesi konularında araştırmalar yapmıştır. Bu iş kolunun bir parçası olarak, Giuseppe Taliercio ÖdülüVakfın hak ettiği yönetici figürü ve değerlerinin anısına, gelecekte iş dünyasını ve yönetim dünyasını etkileyecek büyük dönüşümlere yönelik araştırmaları desteklemek amacı ile.

Şu anda üçüncüsü düzenlenen yarışma, İtalyan sanayi şirketlerinde yönetimin rolü ve yöneticilik eğitimi üzerine aşağıdaki işletme yönetimi makro temalarından bir veya daha fazlasında yüksek lisans tezleri için üç ödül (her biri 3.000 Euro değerinde) verilmesini sağlıyor: yenilik (üretimin dijital dönüşümü, lojistik, satış süreçleri; veri yönetişimi; siber güvenlik); sürdürülebilirlik (çevresel, sosyal, ekonomik); dayanıklılık (finansal riskler, pazarlardaki değişiklikler, organizasyonel değişiklikler).

Ödül, herhangi bir İtalyan üniversitesinde 100/110’dan az olmayan bir yüksek lisans derecesi tezi savunan 29 yaş ve altı mezunları hedeflemektedir. Yeterlilik, başvuruların sunulduğu tarihe kadar şu disiplin alanlarından birinde elde edilmiş olmalıdır: ekonomi, sosyoloji, hukuk, siyaset bilimi, psikoloji, eğitim bilimleri, mühendislik, istatistik, pazarlama, iletişim.

20.07.2023 – 02.10.2023 tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir. İlgili belgelerle birlikte başvuru formu çevrimiçi olarak doldurulmalı (link: https://t.ly/87BwA) ve gerekli ekleri şu adrese göndererek e-posta ile doldurulmalıdır: [email protected], iletişimin nesnesinde ‘Premio Giuseppe Taliercio – adayın adı ve soyadı’ ifadesi belirtilerek.

“Bu girişimle – Fondirigenti başkanı Marco Bodini’nin altını çiziyor – Fon, İtalyan şirketlerinin yönetim dokusuna yeni enerjiler sokma taahhüdünü güçlendiriyor” ve modern bir yönetim kültürünü pekiştiriyor.

Yarışma duyurusu www.fondirigenti.it web sitesinde yayınlanmaktadır. Kazananların belirlenmesi ve ödüllerin verilmesi ile birlikte yapılacak olan seçim sonuçları Aralık 2023’e kadar aynı sitede yayınlanacaktır.