Formazienda, eğitim projeleri için 25 milyon avroya kadar

abastard

New member
“Ulusal ekonomi, dijital ve ekolojik geçişi tamamlamak için büyük bir değişim döneminden geçiyor. Özellikle inovasyon sürecini şirketler ve bireyler için erişilebilir kılması gereken eğitim politikaları söz konusu olduğunda, büyük dikkat gerektiren karmaşık bir zorluk. Enflasyona, piyasaların belirsiz tepkisine, arz ve talebin eşleşmediği bir işgücü piyasasına ilişkin olarak özellikle elverişli olmayan göstergeleri yakalar. Şirketleri rekabetçiliğin stratejik faktörlerini artırmaya iten, yönetimi kolay olmayan bir çerçeve. Kuşkusuz bunlar arasında Ulusal İyileşme ve Direnç Planı’nın öngördüğü gibi beşeri sermaye var”. Bu, sürekli eğitimin temel bir rol oynayabileceği bir bağlama somut olarak yanıt veren Confsal ve Sistema Impresa tarafından kurulan meslekler arası fon Formazienda tarafından ifade edildi.

Aslında, 2/22 finansman bildirimi, her düzeyde beceri geliştirmek amacıyla girişimcilik aciliyetlerini karşılamak için 25 milyon avroya yükseltildi. Temel konular, şirketler tarafından öncelik olarak kabul edilen alanları ifade eder: dijitalleşme, teknolojik yenileme, uluslararasılaşma, kurumsal refah ve güvenlik.

Formazienda’nın genel müdürü Rossella Spada, “Her şeyden önce, insanları yerleştirmek her zaman gereklidir. Yatırımlar, teşvikler, altyapılar ve reformlar çok önemli hususlardır ve Pnrr, müdahalelerin programlanmasıyla ilgili olarak tek tip bir çevre ve yön oluşturduğundan, güçlü ve uyumlu bir toparlanma için koşulların yaratılmasına kesinlikle yardımcı olur. Ulusal yöneticilerin haklı olarak Pnrr’a emanet ettikleri dönüştürücü misyonu gerçekleştirmek için insan kaynaklarına odaklanmak esastır. Yeni becerilerin benimsenmesini zorunlu olarak gerektiren yenilikçi yaklaşımları uygularken, güçlü ve zayıf yönleri belirleyerek bir incelemeye tabi tutulması gereken, tüm karmaşıklığıyla kurumsal organizasyondur. Bizim görevimiz, değişim sürecinin başarılı bir şekilde üstesinden gelinebilmesini sağlamak için en yeterli bilgiyi sağlayarak, birbiriyle yüzleşme yeteneğine sahip, işleri koruyarak ve mümkünse genişleterek sağlamaktır”.

Formcompany’nin eylemlerinin hem mükemmellik durumlarına hem de kriz durumlarına ilişkin olarak ulaşmak istediği bir hedef. 2/22 sayılı Bildirim ayrıca, olağanüstü ek maaş uygulamasından yararlananlara mali kaynaklar tahsis eder. İstihdam edilebilirlik seviyelerini korurken profesyonel geçiş fırsatlarını teşvik etmeyi amaçlayan bir eylem biçimi. Bu nedenle, Formazienda duyurusuna ilişkin değişikliğe ve eke bağlı krediler, şirketleri dijitalleştirme ve teknolojik dönüşüm sürecinde desteklemenin yanı sıra işten çıkarılan işçileri yeniden eğitmek için eğitim kurslarını destekleyebilir.

2 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre, olağanüstü işten çıkarma fonlarından yararlananlar, yine meslekler arası fonların müdahalesi yoluyla, eğitim veya yeniden eğitim girişimlerine katılmaya çağrılmaktadır. Formazienda, olağanüstü bir ücret entegrasyonu rejimine tabi insan kaynakları yetiştirmeyi amaçlayan şirketler için özel kanallar oluşturmuştur. Bunlar özellikle olağanüstü işten çıkarma fonundan yararlanan veya ikili dayanışma fonlarından yardım alan işçilerdir. Spada, “İşletmelerin maruz kaldığı zorluklar sürekli değişiyor ve eğitim tepki vermeye hazır olmalıdır. Meslekler arası fonlar, etkili müdahale önlemleri geliştirmek için araçlara sahiptir. Formcompany, üstelik son yıllarda ulusal yöneticilerin başka bir amaçla kullandığı 0,30’luk payın tamamının asıl amaca yönlendirilmesine olanak tanıyan yeni fırsatı değerlendirdi. Pnrr, eğitim alanında hem yatırımları hem de aktif politikaları ortaklaşa teşvik ederek ulaşılabilecek çok iddialı hedefler belirliyor”.

2008 yılında işçi sendikası Confsal ve işveren konfederasyonu Sistema Impresa’nın iradesinden doğan Formcompany fonu, şimdiye kadar 200 milyon avronun üzerinde kaynak ayırdı ve her ekonomik sektörde 500 binden fazla insanı eğitti. Fonun, KOBİ’ler, orta ve büyük şirketler, ağlar ve iş gruplarıyla doğrudan diyalog yoluyla veya tüm bölgelerde eğitim kursları oluşturarak faaliyet gösterebilen eğitim kurumlarının operasyonel aracılığı yoluyla işbirliği yaparak ulusal topraklarda gerçekleştirdiği bir eylemdir. büyüme ve kalkınma politikalarına vazgeçilmez bir katkıdır.