“Gelecek insan sermayesinden ve şirketleri kucaklayan bir ortamdan oluşuyor”

abastard

New member
“Burada olmak önemli çünkü bizim için yeni nesil girişimcilere, yeni nesil sanayicilere sahip olmak çok önemli. Bir buçuk yıldır Avrupa'nın lider üretim bölgesiyiz ve bu nedenle geleceği düşünmek zorundayız. Gelecek, teknolojik inovasyon ve yapay zekadan oluşuyor, ancak her şeyden önce insan sermayesinden ve işletmelere karşı hoşgörülü olmaya devam etmesi gereken bir ortamdan, tıpkı Lombardiya'da olduğu gibi işletmelerin toplumla bütünleştiği bir ortamdan oluşuyor. Sanırım işin sırrı bu.” Lombardiya Bölgesi'nin ekonomik kalkınmadan sorumlu konsey üyesi Guido Guidesi tarafından, Confindustria Lombardia Genç Girişimcileri tarafından Palazzo'da düzenlenen 2024 Ana bölgesel zirvesinin üçüncü baskısı vesilesiyle ifade edilen şey budur. Lombardiya bölgesindeki kurumlar, şirketler ve liderlerle yıllık toplantıyı yenileyen Mantua'daki Ducale, etkinliğin odak noktasını yeni nesiller, iş dünyası ve siyaset arasındaki ilişki oluşturuyor.

Lombard meclis üyesine göre temel varlık, “zamanla daha az gençleşen, şirketlerinden yararlanan ve yeni nesillere fırsatlar sunan genç girişimcilerden oluşan insan sermayesidir. Geleceğin Lombardiya'sı da buradan geçiyor.” Lombardiya Bölgesi her zaman nesil değişimini desteklemiştir “örneğin, serbest meslek faaliyetlerini ve dolayısıyla bölgemizdeki mücadeleyi üstlenme fırsatını desteklemeye çalışıyoruz. Guidesi, bizim için hem ekonomik hem de sosyo-kültürel açıdan ana hedeflerden biri olduğunu söylüyor. Katılmak isteyen genç, Bölge'nin yardımıyla bile bunu Lombardiya'da yapabileceğini bilmelidir. O zaman iş fikrinin doğru olup olmadığına piyasa karar verir ama önemli olan Bölge'nin desteğinin baştan itibaren olması ve bunu yaptığımıza ve yapmaya devam ettiğimize inanıyorum”.

Lombardiya Bölgesi Ekonomik Kalkınmadan Sorumlu Meclis Üyesi için önemli olan “şirketlerimizin teknolojik yenilikleri ve değerler, ekonomi ve kültür açısından sağlam temellere sahip olması gereken üretim sistemimiz açısından tam bir açılımdır. Bir kez Örneğin yapay zekanın olumlu etkilerini filtreleyip olumsuz olanları atacak olan da yine insan sermayesi olacak”.

“Gençler yeniliktir, yeni fikirlerdir, modernleşmedir, yenilenmedir. Onları kollarımızı açarak karşılamalı ve her şeyden önce onlara kendi zorluklarıyla bağımsız olarak yüzleşme fırsatının mesajını vermeliyiz. Onlara bu mesajı yirmi yıl önceki gibi aktaramadığımız açık; fırsatları, zorluğu, dahil olma arzusunu algılamakta zorlanıyorlar. Guidesi şu sonuca varıyor: Fitili ateşlemeliyiz: Eğer gençlerin fitilini ateşlersek çok memnun oluruz”.

Lombardiya'da yoksullaşmayı önlemek için, meclis üyesinin ilk hedefi “Avrupa kurallarının Avrupa'da iş yapmayı, sanayi yaratmayı ve üretmeyi imkansız hale getirmesini önlemektir. Avrupa, eğer hala üreticileri varsa, gelecekte rekabetçi olacaktır. Bu nedenle, Üreticileri koruyoruz, onları destekliyoruz ve Lombardiya gibi Avrupa'daki çoğu üretim bölgesini destekliyoruz – Guidesi, Avrupa'nın önde gelen üretim bölgesiyiz ve bu nedenle diğer imalat bölgeleriyle birlikte öyle olmaya devam etmek istiyoruz. Ekonomik ve sosyal açıdan zararlı sonuçlar doğurmadan çevresel hedeflere ulaşmak için daha gerçekçi göstergelere sahip olmak amacıyla bir sonraki Avrupa Komisyonunu etkilemeye çalışacağız”.