“Hedeflere ulaşıldı, ancak bir sonraki bütçe kanununda ve personelin güçlendirilmesi için müzakerelerde yeni zorluklara hazır”

abastard

New member
XIX Yasama Meclisinin başlamasından bir yıl önce, Anief ulaşılan hedefleri özetliyor. Genç sendikanın ulusal başkanı Marcello Pacifico, yürütülen çalışmalar hakkında yorum yaparak ulaşılan hedeflerin altını çiziyor. “Anief gibi – diyor – biz her zaman ön saflardayız, şimdiden ulaşmak için yeni hedefler planlıyoruz ve bir sonraki bütçe yasasında ve Pnrr tarafından öngörülen eğitim için personel artırma kriterleri konusundaki müzakerelerde yeni zorluklara hazırız. . Okul çalışanlarının desteğine ihtiyacımız var ve yarın adil bir okulun gerçek olabilmesi için durmadan çalışıyoruz” dedi.

Pacifico, Anief’in XIX yasama meclisinin ilk yılında ulaştığı hedefleri hatırlıyor. Parlamentoda (Bütçe yasası, Milleproroghe, Kamu yönetimi ve Pnrr, Save ihlalleri). 1) Eğitim ve araştırma sektöründeki personelin gelişimi için daha fazla kaynak (500 milyon), tanımlanarak sözleşme tablolarına yeniden dağıtılması. 2) Transfer kısıtlamalarına ilişkin istisnalar.

3) Destek görevlerinin işe alınması ve yurt dışında uzmanlaşmış öğretim sözleşmelerinin feshi için olağanüstü prosedür. 4) Güvencesiz işçilerin desteklenmesi için ayrılan sayının %30’a çıkarılması. 5) Ayrılmış bir IRC yarışması ile reklamı yapılan yerlerin %70’ine genişleme.

6) Yeni başlangıç eğitim sistemi ile yeterlilik sınırının kaldırılması, erişim ve katılımın basitleştirilmesi. 7) Kadrolu ve kafesli öğretmenlerin ve olağanüstü rekabetin, birincisi için basitleştirilmiş 30 kredilik yola erişimle birlikte, eşit hizmet ve Iefp’ye sahip üç yıllık öğrenciler dahil olmak üzere, yedek kontenjanlardaki eleme kurslarına kabulü.

7) Öğretmen kartının atanması ve yıllık ve yeni yedek öğretmenlere tam kariyer yeniden yapılandırması. 8) Olağanüstü yarışma sıralamalarının feragat üzerine kaydırılması ve uygun adayların işe alınmasıyla olağan yarışma sıralamalarının tükenene kadar dönüştürülmesi.

9) Bekleyen davalar ve görevden alınan ve yıldızla işaretlenmiş müdürlerin göreve iadeleri için okul müdürleri için yeni yarışma kursu.

Sözleşme masalarında (Aran dilinde). 1) Yeni işe alınan öğretmenlerin geçici olarak atanmasını sağlayan hareketlilik sözleşmesi.

2) Tablonun %95’ini önceki sözleşmeden daha yüksek kaynaklarla ve 2019/2021 üç yıllık dönemde kaydedilen enflasyonla tahsis eden Ulusal Toplu İş Sözleşmesi.

3) 2019/2021 ulusal iş sözleşmesinin belirli konuları müzakereye geri getiren hipotezi, örneğin: danışmanlar ve öğretmenler için ek maaş ücretlerinin tanımı ve personel gelişimi; ATA ekonomik pozisyonlarının açıklanması; Fazla mesai ücretinde %10 artış ve dsga ödeneğinde %25 artış; güvencesiz personel için bile üç günlük izin ücreti; şiddet mağduru kadınlar için izin aylarının artması; ebeveyn haklarının teyidi, engellilik, transferlerde yardım.