İşletmeler, Gian Luca Sghedoni Litokol spa'nın tek hissedarı oldu

abastard

New member
Gian Luca Sghedoni, kurduğu ve yönettiği Napura aile ofisi aracılığıyla, seramik kurulumuna yönelik profesyonel sistemlerinin teknik mükemmelliğiyle dünya çapında tanınan bir şirket olan Litokol spa'yı satın aldığını duyurdu. Operasyonda, büyük hissedar ve kurucu Luciano Cottafavi'nin kızı Daniela Cottafavi'nin ve şirketin bazı yöneticilerinden hisselerin satın alınması gerçekleşti. Bu stratejik operasyon, bilimsel yaratıcılık ile kişisel yeteneği birleştiren vizyoner bir yaklaşımı ortaya koyarak sektörün geleceğini yeniden tanımlamaya yönelik kararlı bir adımı temsil ediyor.

“Sghedoni'nin altını çizen Litokol'ün tam kontrolünün üstlenilmesi, benim ve çocuklarımın büyük bağlılığını ve katılımını gösteriyor. Yeni bir endüstri şampiyonu yaratmak benim asıl mücadelemdir. Litokol'de teknolojik araştırmaya odaklanan ve yüksek profesyonel profillere sahip, mükemmelliğin girişimci gerçekliğini belirledim. Amacım iddialı bir büyüme projesi geliştirmek.”

“Oğullarım Jacopo ve Riccardo yanımdalar ve birlikte tüm paydaşlara karşı nezaket, etik ve değerler adına yeniden başlamak istiyoruz. İnsan sermayesi, değer yaratmaya yönelik kurumsal vizyonumuzun temelidir” diye devam ediyor Sghedoni. “Litokol'un satın alınması, uzun süredir yenilikten yoksun kalan yüzey kurulum sektörünün geleceğine duyulan bir inanç eylemidir. Amacımız bilimsel yaratıcılığın ve bireysel yeteneklerin gelişebileceği bir ortam yaratarak standartları yeniden tanımlayan çözümler üretmektir.”

Litokol, devrimci fikirlerin merkezi, malzeme bilimi, yapay zeka ve insan yaratıcılığının buluşma noktası olacak. Araştırmacıların, tasarımcıların ve zanaatkarların, teknik performansı ve benzeri görülmemiş çevresel etkiyi birleştiren çözümler geliştirmek için işbirliği yapabileceği bir yer olacak. Ana hedefler arasında: performans, sürdürülebilirlik ve dayanıklılık açısından optimize edilmiş son derece yenilikçi kurulum malzemeleri geliştirmek; nanomalzemeler ve akıllı kaplamalar gibi ileri teknolojilerin uygulamalarını keşfetmek; Üniversiteler, araştırma merkezleri ve sektör profesyonelleriyle işbirliği yaparak açık inovasyon modelini teşvik etmek.

“Hayal kurma cesareti ve yenilik yapma arzusu projemizin temel direkleridir. Teknolojinin ve insan sermayesinin özgün ilerlemenin hizmetinde olduğu bir gelecek inşa etmek istiyoruz” diye sözlerini tamamladı girişimci.

“Daniela Cottafavi, Gian Luca Sghedoni'ye yapılan satışın benim için şirkete sağlam beklentiler sunması açısından hayal edebileceğim en iyi geleceği temsil ettiğini belirtti. Bu anlaşma, birlik ruhu ve Gian Luca ile benim azimle ve inançla sürdürdüğümüz ortaklık sayesinde son aylarda istediğimiz ve kararlılıkla takip ettiğimiz şeydi. Biz aynı amaç etrafında birleşen bir takımdık.”

1968 yılında Rubiera'nın seramik bölgesinde kurulan Litokol spa, uluslararası patentlere sahip epoksi ve poliüretan bazlı teknolojilerde özel uzmanlığa sahip, seramik kurulumuna yönelik profesyonel sistemlerinin teknik mükemmelliğiyle dünya çapında tanınan bir şirkettir.

Gian Luca Sghedoni, 57 yaşında, evli ve üç çocuklu. 1988 yılında 21 yaşındayken Kerakoll'a katılan, şirketin 11 milyon Euro ciroya sahip olduğu dönemde, mevcut hissedarlarla yönetim şirketi konusunda uzlaşmaz görüş ayrılıkları nedeniyle şirketten ayrılarak 2019 yılında 500 milyon Euro'ya ulaştı. Andrea Remotti'nin CEO olarak atanması hakkında.

2008 yılında Ernst & Young 'Yılın Girişimcisi' ödülüne layık görüldü ve 2014 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Leonardo Qualità Italia ödülünü aldı. Çağdaş sanat ve tasarımın büyük aşığı.