Italia Olivicola, Bufala Fest için olumlu bakiye

abastard

New member
Manda sütü tedarik zincirinin tanıtımına ve değerlenmesine adanmış yiyecek ve şarap etkinliği ‘Bufala Fest – sadece mozzarella değil’in yedinci baskısı, 11 Eylül Pazartesi günü Napoli’de, Piazza Municipio’da sona erdi ve üst üste ikinci kez eşlik edildi ve desteklendi. İtalyan zeytin üretiminin ilk organizasyonu olan Italia Olivicola tarafından yıl. 7-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Bufala Fest köyünün baş kahramanı, Akdeniz diyetinin ana gıdası olan yağ oldu. Aslında Bufala Fest’in Arena del Gusto, Giardino delle Idee, Terrazza del Gusto ve Villaggio del Gusto tadım alanlarının her birinde hazırlanan ve sunulan tüm yemekler, sızma zeytinyağı koleksiyonu kullanılarak süslendi ve daha da lezzetli hale getirildi. Italia Olivicola tarafından özenle seçilen, tamamı izlenen ve sertifikalandırılan, İtalya’nın her yerinden gelen zeytinyağı kalitesi.

Ayrıca, Piazza Municipio’da ‘Il Giardino delle Idee’ alanında düzenlenen ‘ESG, tarım-gıda tedarik zincirindeki şirketler için rekabet avantajı’ konulu konuşma sırasında, Italia Olivicola koordinatörü Giuliano Martino büyük bir katılımcıyla paylaştı. Nitelikli ve özenli bir izleyici kitlesi ile ülkemizin biyolojik çeşitliliğini, bölgelerin kimliklerini anlatabilecek, organizma sağlığına fayda sağlayabilecek kaliteli, izlenebilir ve sürdürülebilir ürünlere odaklanmanın önemi.

Italia Olivicola başkanı Gennaro Sicolo, “Bufala Fest’teki varlığımız, ho.re.ca dünyasıyla diyaloğumuzu açmamıza ve güçlendirmemize olanak sağladı” dedi. Son iki baskımızda, şaraplarda ve hatta suda olduğu gibi, tüm restoranların masasında bir yağ listesinin bulunmasının önemini insanların anlamasını sağladık. Tüketiciler bir dizi doğru bilgiye ulaşabilmeli, kaliteyi ve üretim çabasını tanıyabilmeli, yağın üretim alanlarına kadar izini sürebilmeli ve bir şişe yağın hak ettiği fiyatı ödeyebilmeli.” Bufala Fest – Diciassette Eventi tarafından Campania DOP ve Cia’dan buffalo mozzarella’nın korunmasına yönelik Konsorsiyum ile işbirliği içinde düzenlenen sadece mozzarella değil – Campania’dan İtalyan çiftçiler, Cumhuriyet Senatosu, Campania Bölgesi, Belediye ve Napoli Büyükşehir Şehri; Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu – EMFF; Napoli ‘Federico II’ Üniversitesi; Salerno Üniversitesi’nin eczane bölümü ve Güney İtalya’daki parklar ve koruma alanları gözlemevi ile.