“Kategori faaliyet yönergelerinin belgesi onaylandı”

abastard

New member
Katanya’da devam eden 67. Ulusal Mühendisler Kongresi’nin son günü. Ulusal Mühendisler Konseyi Başkanı Angelo Domenico Perrini, Sicilya toplantısının son bölümü hakkında yorum yaptı. “67. Ulusal Kongre çalışmasının sonunda, dedi ki, öncelikle meslektaşım Mauro Scaccianoce ve Catania Tarikatı’nın yanı sıra Cni ve Cni Vakfı yapılarımıza kusursuz çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. İtalya’nın her yerinden 1200 mühendisi ağırlayan organizasyon”.

“İnanıyorum ki – diye açıkladı – bu kategori için mevcut en önemli konuların tartışma sonucunda ortaya çıktığına inanıyorum, örneğin adil tazminat, inşaat primlerinin yeniden düzenlenmesi, mühendis olarak çalışanlar için sicile zorunlu kayıt, 3+2 sistemi reformu, yeterlilik derecesi vb. Odak gruplarında yapılan tartışmalar aracılığıyla çalışmaya aktif olarak katılan ve bir dizi temel fikir sunan delege mühendislere özellikle teşekkür etmek istiyorum. yakın gelecekte programımıza organik olarak katılacaklarını düşünüyorum.”

Katanya Mühendisler Birliği’nin başkanı Mauro Scaccianoce, “Eğitim oturumları sırasında bile olağanüstü bir katılım kaydettik ve bununla karşılaştırıldığında bu bizi gururlandırıyor, çapraz ‘hedefleri’ ve merak uyandıran güncellenmiş bilgi zenginliğini paylaştık” dedi. ve her birimizin pratiğinde gelişebilecek potansiyel gelişmeler. Bugünden itibaren her İtalya Düzeni, tüm mühendisler, serbest çalışanlar, kamu ve özel çalışanlar için kaliteli güncellemeler sağlamayı amaçlayan sıkı bir yolla eğitim mücadelesine devam edecek. Her zamankinden daha hızlı gerçekleşen teknolojik yenilikleri ve düzenleyici değişiklikleri dikkate alarak, eğitimin bir işe dönüşmemesini, ancak becerilerin geliştirilmesini teşvik etme mesleğini sürdürmesini sağlayarak hazırlık düzeyini uyarlamamız gerekiyor.”

Odak grubuna katılan 200 delege tarafından geliştirilen ve CNI başkanı tarafından atıfta bulunulan öneriler sabah sunuldu ve başkan Perrini’nin okuma sırasında açıkladığı programatik çizgilerden yola çıkarak oluşturulan son önergeye ilişkin tartışma öncesinde sunuldu. onun raporu.

Odak grubundan en çok oy alan noktalar sırasıyla şunlardı: KA mühendisleri için Sicile zorunlu kayıt; 3+2 üniversite sisteminin değiştirilmesi; Siparişlerin çekiciliğini artırmak; yönetim, pazarlama ve iletişim açısından orta ve küçük siparişleri desteklemek; INPS’in ayrı yönetiminden Inarcassa’ya geçiş; yeterlik dereceleri.

Nihai önerge 1083 lehte, 57 aleyhte ve 27 çekimser oyla kabul edildi. Sonunda Grosseto ve Siena Emirleri tarafından düzenlenecek olan Kongrenin 68. edisyonu açıklandı.