Luigi Diotaiuti Vakfı, 2024 Dünya Makarna Günü'nün İtalyan kahramanıdır

abastard

New member
John Paul II Devlet Maratea Yüksek Öğretim Enstitüsü işbirliğiyle 23/24/25 Ekim tarihlerinde Maratea'da düzenlenen uluslararası kongrede şef Luigi Diotaiuti, makarnayı kutlayarak İtalyan mutfağının dünyadaki etkisinden bahsedecek: bilgi, lezzetler ve geçmişle gelecek arasında iyi, sağlıklı, besleyici, erişilebilir ve sürdürülebilir gıdanın sağlığı). Etkinlik, İtalyan mutfağının küresel düzeydeki etkisini keşfetmeyi, Akdeniz diyetini tanıtmayı ve gastronomide yenilik ve sürdürülebilirlik üzerine düşünmeyi amaçlıyor.

Luigi Diotaiuti, İtalyan mutfağı ve kültürü konusunda dünya çapında bir otoritedir; müşterileri arasında George Clooney, Julia Roberts ve Harrison Ford gibi ünlüler bulunmaktadır. “Amacım her zaman en kaliteli ürünleri özgün bir şekilde kullanarak, içeriğindeki malzemelere saygı göstermek olmuştur. Hiçbir zaman ödül kazanmak için yola çıkmadım. Benim tek görevim gelenekleri, teknikleri ve standartları korumaktır” diyor İtalyan mutfak elçisi.

Ödüllü şef, Washington DC'deki Al Tiramisu'nun sahibi, 2019'da dünyanın en iyi 50 İtalyan restoranı arasında (50topitaly.it web sitesi için) ve İtalyan ve Lucanya mutfağının dünyadaki Elçisi Luigi Diotaiuti, Başkan Vakıf, Basilicata'nın kültürel ve mutfak geleneklerini uluslararası düzeyde tanıtmaya kararlıdır. Luigi, yaylacılıkla ilgili belgesel filmin oluşturulması ve yiyecek ve şarap etkinliklerinin desteklenmesi gibi girişimlerle, Vakfıyla birlikte Lucanian bölgesi için bilgi ve sevginin yayılmasına ve kültürel köklerini canlı tutmasına katkıda bulunmak istiyor. Ayrıca Vakıf, gençlerin yiyecek-içecek ve turizm sektöründe eğitilmesine, gelenek ile yenilik arasında köprü kurulmasına yönelik eğitim projelerine destek vermeyi taahhüt etmektedir.

Etkinlik okulda gerçekleşecek ve Basilicata'daki Maratea'daki Hotel San Diego'daki büyük galayla sona erecek ve Bardi Bölgesi başkanının yanı sıra büyük yemek ve şarap uzmanlarının da katılımıyla gerçekleşecek: Francesco Maria Spanò, deneme yazarı ve gastronom; Gıda antropoloğu Lucia Galasso; Gastronomi tarihçisi Luca Cesari; ve İtalyan Ulusal Olimpiyat Şefleri ile birlikte İtalyan Şefler Federasyonu başkanı Singapur Rocco Pozzullo gibi yurt dışından çeşitli bağlantılar; Amy Riolo, Washington, 19 kitabın ödüllü yazarı, şef, Akdeniz diyetinin elçisi, İtalya Yıldız Nişanı şövalyesi; ve Julio Panza, New York, New York Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Profesörü, Westchester Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölümü Direktörü. Luigi Diotaiuti Vakfı kurucusu Luigi Diotaiuti, “Amacım, gelecek nesiller için kalıcı mutluluk ve refah yaratmak amacıyla saygın tarımsal gelenekleri ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürülebilir gelir ve gıda güvenliği modellerine dönüştürmektir” diyor.