Manageritalia-Lombardiya Bölgesi, yeniden yeterlilik ve yönetici istihdamı için birlikte

abastard

New member
geliştirmekişgücü arzı ve talebi arasındaki uyum, uzmanlaşmış eğitim kursları başlatmak, becerileri geliştirmek ve işsiz yöneticiler için istihdamı ve işe yeniden entegrasyonu teşvik etmek, rekabet edebilirliği ve gelişimi artırmak için gerekli olan, bölgedeki şirketlere yeni yönetim becerilerinin girmesini teşvik etmek. Bunlar, kurumsal rekabet edebilirliği teşvik etmek için beşeri sermayenin yönetsel bileşenini geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptında yer alan kılavuz ilkelerin hedefleridir.

Girişimin içeriği bugün Eğitim, Öğretim, Çalışmadan sorumlu meclis üyesi Simona Tironi ve Manageritalia Lombardia başkanı Paolo Scarpa – Federmanager Lombardia başkanı Marco Bodini – Confcommercio Lombardia genel sekreteri Giovanna Mavellia – ile birlikte basına ve operatörlere sunuldu. Francesco Buzzella Piazza Gae Aulenti’deki IBM Studios Milano’da Confindustria Lombardia Başkanı.

Lombardiya Bölgesi ile bölgesel yöneticiler Manageritalia Lombardia, Federmanager Lombardia ve Confindustria Lombardia ve Confcommercio Lombardia şirketleri arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak ortaya çıkan somut bir müdahale, Lombard insan sermayesinin yönetimsel bileşenini geliştirmek için.

“Yönetim becerileri şirketler için rekabetçi gelişimin kaldıraçları olarak tanımlandığından, Lombardiya Bölgesi, yönetici figürlerinin istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlayan kurslar oluşturmayı amaçlıyor” Eğitim, öğretim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Simona Tironi şöyle devam ediyor: ” Bu müdahaleler gerçekleştirilecek ESF+ 2021-2027 bölgesel programının bir parçası olarak, insanları yeniden eğitmeyi ve işe onlara eşlik etmeyi amaçlıyor. Yöneticilere ve yöneticilere şirketlerin ihtiyaç duyduğu teknik, profesyonel ve ilişkisel becerilerin sağlanması gerekiyor; bu nedenle, harekete geçilmesi gerektiğine inanıyorum. yöneticiler ve iş dünyası arasında daha büyük ve daha iyi bir bağlantı sağlamak için işe alma hizmetlerini ve tekniklerini güçlendirmek ve uzmanlaşmak”.

Manageritalia Lombardia başkanı Paolo Scarpa için: “Bölge konseyinin kararının altında yatan kamu ve özel sektör arasındaki güçlü işbirliği ve sinerji, yöneticilerin becerilerine odaklanarak bölgelerin ve ülkenin büyümesini teşvik etmek için önemli bir örnektir. şirketlerin rekabet etmek ve herkesin refahını artırmak için uygulamaya koyması gereken iş modellerini ve işe yeni bir organizasyon ve anlam kazandırın.Arzu edilen müteakip önlemler sayesinde de bir eylem, gelecekte işsiz kalacak işçiler ve girişimciler üzerinde olumlu yansımalara sahip olacaktır. dahil olan tüm paydaşların ileri görüşlü ve somut bir işbirliğini takiben yeni ve daha büyük yönetim becerilerinden yararlanabilme”.

Federmanager Lombardia Başkanı Marco Bodini: “Yöneticiler, bir beceri, sürekli eğitim ve deneyim zenginliği oluşturur. İş kültürü bir kültürdür ve yönetsel becerilere dayalı iş kültürü, özellikle günümüzde sürekli gelişen sosyo-ekonomik bağlamda temel bir varlıktır. Lombard Endüstriyel Şirket Yöneticileri Derneği Aldai-Fedemanager tarafından sorumluluğumuz altındaki kısım için çalışmaları takip edilen bu önlemin benimsenmesi, kurumsal rekabet edebilirlik açısından yönetim bileşenini geliştirmeye yönelik somut bir yanıtı temsil etmekte ve Lombardiya Bölgesi ile yöneticiler ve şirketler arasında güçlü bir birlik”.

“Yöneticiler için aktif politikalar sağlayan bir önlem – Confcommercio Lombardia’nın başkan yardımcısı Carlo Massoletti’ye göre – kesinlikle yenilikçi ve becerileri dolaşıma sokma konusunda olumlu bir etkiye sahip olacak. İnanılmaz bir hızla değişen bir dünyada, kararlı bilgi- uzun bir deneyimden, Lombard ekonomisi için, özellikle de yönetim becerilerinin girişimcilerin bilgi, tutku ve adanmışlığıyla birleştiği, sağlam büyümeyi garanti edebileceği, genellikle küçük olan üçüncül şirketler için nasıl hala stratejik olmaya devam ediyor”.

“Confindustria Lombardia’nın başkanı Francesco Buzzella, Lombardiya Bölgesi ile bölgenin paydaşları arasında imzalanan protokolün, kişiselleştirilmiş profesyonel yolların tanımlanması için yerleştirme hizmetleri ve eğitim kursları desteği ile birlikte işe alım amaçlı çalışmalara eşlik edilmesini sağladığını açıklıyor. Protokol, yeniden istihdama yönelik teşvik önlemlerinin güçlendirilmesini ve imzacı Taraflar tarafından halihazırda devam etmekte olan inisiyatiflere uygun olarak, işsiz yöneticilerin Kuponlar aracılığıyla şirketlere, özellikle KOBİ’lere, yöneticinin maaşının bir kısmını karşılamak üzere değiştirilmesini desteklemeyi mümkün kılacaktır. Bu önemli bir anlaşmadır, çünkü KOBİ’lerde yeniden istihdam imkanı yoluyla nesiller arası değişim ve iş sürekliliği yönetimini tam olarak destekleyebilecektir. yeni nesiller için kariyer yollarının oluşturulması için yararlıdır”.

Girişim, Lombardiya Bölgesi tarafından sağlanan 1,5 milyon Euro’luk toplam mali bağışa güvenebilir ve bunun 500 bin Euro’su açıkça eski işsiz yöneticilerin yararına tahsis edilmiştir. Lombardiya Bölgesi’nde ikamet eden veya ikamet eden, 50 ila 62 yaş arası, en az 30 gün boyunca ikincil bir işte çalışmayan işsiz yöneticiler, kadın ve erkekler katkı payı almaya hak kazanacaktır.

Yönetsel becerilerin yenilenmesini teşvik etmeyi amaçlayan, kuponlar yoluyla dağıtılan, öngörülen iki müdahale ve katkı hattı vardır. Line A – Kişiselleştirilmiş kariyer yollarının tanımlanması ve her bir alıcı için maksimum 6 bin avroya kadar olan bir kupondan yararlanabilecek kişileri işe almayı amaçlayan iş desteği için yerleştirme hizmetleri. Bu hat, becerilerin dengesi, kişiselleştirilmiş bir profesyonel projenin geliştirilmesi, yeni profesyonel fırsatlar için araştırma faaliyeti, yeni faaliyette seçim ve yerleştirme aşamasında destek gibi hizmetleri içerir.

Hat B – Her bir alıcı için maksimum 5.000 Euro’luk bir katkı sağlayacak kurslar ve eğitim kursları yoluyla becerileri yükseltmeyi amaçlayan uzman eğitim hizmetleri. Kuponlar, öngörülen erişim gerekliliklerine ilişkin resmi bir soruşturmanın ardından karşı prosedürle, yani başvurunun sunulduğu kronolojik sıraya göre ödenecek ve katkının ödenmesi ancak yapılan harcamaların raporlanması üzerine gerçekleşecektir. .

Her iki kupona da sözleşmeye bağlı katkılar eşlik edecek: Lombardiya Bölgesi Modeli bu nedenle, kamu istihdam hizmetleri sistemi ile sosyal tarafların ikili sistemleri arasında, Toplu İş Sözleşmeleri tarafından halihazırda sağlanan özel kaynaklara kamu kaynaklarının aşılanması için deneysel bir model olarak önerilmiştir. . Her iki önlem de istihdam sonucuyla bağlantılı olduğundan, mümkün olan en kısa sürede şirketlerin yararına yönetimsel yeniden yerleştirme teşvikinin de bunlara eşlik etmesi uygun olacaktır. Katkılara erişmek için tüm bilgi ve sorular Lombardiya Bölgesi ve referans derneklerinin web sitesinde bulunacaktır.