Milano’da eğitim ve iş dünyası arasındaki sinerjiye odaklanılıyor

abastard

New member
‘Piazza Galdus’ bugün Milano’da Pompeo Leoni 2 aracılığıyla gerçekleştirildi, Galdus eğitim ve kariyer rehberliği kuruluşu tarafından şirketler ile eğitim dünyası arasındaki karşılaşmanın öyküsünü anlatmak için teşvik edilen yıllık randevu. Şimdi altıncı edisyonunda, bu yılki randevu ‘Eğitim ve İş, birlikte yapabiliriz!’ kariyer rehberliğine odaklanarak. Üniversite NEET’lerinin ve/veya okumayan, çalışmayan veya eğitim kurslarına katılmayan 18 yaşından büyüklerin acil durumuyla da güncellenen bir tema.

8’den 14’e kadar Galdus eğitim kurslarının öğrencileri, çeşitli sektörlerden profesyonellerin tutku ve bağlılıklarının tanıklıklarını dinleme fırsatı buldu. 52 Galdus sınıfı, farklı eğitim kurslarına ve sınıfların özel ihtiyaçlarına göre seçilen müdahalelere ev sahipliği yaptı: Aslında, Galdus aracılığıyla catering, mücevherat ve bilişim sektörlerinde teknik-profesyonel eğitim kurslarına erişmek mümkün. elektrik ve elektronik sistemler, iş iletişimi için bilgi teknolojisi, spor teknisyeni.

11’den 12’ye kadar, gençlerin iş piyasasına girmeleri için bir fırsat olarak üniversite kurslarının ve yüksek teknik eğitimin önemi üzerine bir tartışma anı yaşandı. Galdus Başkanı Diego Montrone ve Anpal Lombardia (Ulusal Aktif İstihdam Politikaları Ajansı) yöneticisi Antonella Marsala katıldı. Daha sonra katılımcılar, Galdus meslek okulunun catering kursları öğrencileri tarafından hazırlanan bir aperitifin tadını çıkarma fırsatı buldular.

“Çocuklar genellikle piyasadaki tüm eğitim ve iş fırsatlarını tam olarak bilmeden herhangi bir düzen ve seviyedeki eğitim yollarını seçerler. Üniversitenin ilk yıllarında ortaya çıkan yüksek dağılım, genellikle kendilerine sunulan çeşitli olasılıkları daha iyi anlama fırsatlarından yoksun olan gençlerin bu yetersiz bilgilendirilmiş seçimlerinin sonucudur. Galdus başkanı Diego Montrone, profesyonel eğitim ve yukarı doğru tedarik zincirleri dünyası, herkes için erdemli yollar inşa etme, mükemmel eğitim, nitelikler elde etme ve kişinin yolu ile daha tutarlı iş tekliflerini yakalama fırsatını temsil edebilir” yorumunu yaptı.

“Yaşadığımız işgücü piyasasının dinamikleri, kimseyi geride bırakmama ihtiyacını geçmişte olduğundan daha fazla dayatıyor: gençleri mümkün olan en iyi şekilde desteklemek için çıkarların bir araya gelmesine ihtiyacımız var, onları – gerekirse – tek tek çağırıyoruz ” , dedi Anpal Lombardia’nın yöneticisi Antonella Marsala.

Bu edisyonun katılımcıları arasında Paralimpik Triatlon şampiyonu Andrea Devicenzi’nin yanı sıra Fastweb proje yöneticisi Valentina Altamura, BPM kıdemli sürdürülebilirlik uzmanı Domenico Iermito, Trismoka’nın Trismoka Kahve Okulu başkanı Michael Boffelli gibi iş dünyasının ve sivil toplumun kahramanları yer alıyor. , İtalyan Gemoloji Enstitüsü (IGI), Bill Nadia – Il Bullone dergisinin sahibi.