Mozzarella Dop, İtalya-Fransa peyniri 'düellosu'nun odak noktası Ekonomik Gözlemevi

abastard

New member
Peynirlerin ve özellikle DOP Campania buffalo mozzarella'nın rolü konusunda İtalya ve Fransa arasında 'zorluk' yaşanıyor. Bu, 18 Haziran'da saat 11:00'de Paestum'daki Next'te (eski adıyla Tabacchificio) bir basın toplantısında sunulacak olan bufalo tedarik zinciri Ekonomik Gözlemevi'nin 2024 baskısının odak noktasıdır. Analizin merkezinde İtalyan peynirlerinin Alpler ötesindeki tüketimindeki değişimlerden başlayarak Fransızların Bufala PDO ile ilgili sahip olduğu eğilim, algı ve tüketim yaklaşımına varmak üzere İtalyan ve Fransız pazarları yer almaktadır. Kendi topraklarına sahip olan Fransa, ihracatta en çok tercih edilen ülke konumunda. Ekonomik gözlemevi 2023'te doğdu ve Nomisma (bilimsel ortak) ve UniCredit (finansal ortak) ile işbirliği içinde Mozzarella di Bufala Campana Dop'u Koruma Konsorsiyumu'nun bir girişimidir.

İtalyan ve Fransız tüketiciler peynirler, özellikle de dil peynirleri alanında nasıl davranıyor? Satın alma kararlarını hangi faktörler belirliyor? Ambalaj ve fiyat gibi faktörler ya da sürdürülebilirlik gibi değerler nasıl bir rol oynuyor? Bu sorular, Koruma Konsorsiyumu tarafından görevlendirilen Nomisma çalışmasıyla yanıtlanacak; bu çalışma, DOP Campanian buffalo mozzarella'nın hem İtalya'daki hem de Fransa'daki konumunu tespit etmeyi amaçlıyor, aynı zamanda unsurları yakalamaya çalışarak gelecekteki senaryoları izlemeyi de amaçlıyor. Bu, aynı zamanda sosyo-demografik bir analiz ve tipik tüketicinin özdeşliği yoluyla, Made in Italy'nin bu ikonunun tüketimini artırabilir. Gözlemevi, İtalya-Fransa “düellosunun” yanı sıra, İtalya'daki üretim ve satış verilerini de geçen yılın verileriyle karşılaştırarak sunacak.

Paestum etkinliğinin başlığı 'İtalya'da üretilmiştir ve pazarlar, DOP Campania buffalo mozzarella için geliştirme senaryoları'. Açılışta Koruma Konsorsiyumu başkanı Domenico Raimondo ve UniCredit'in Güney bölge müdürü Ferdinando Natali'nin selamları olacak. Daha sonra Nomisma araştırmacısı Fabio Benassi ekonomik gözlemevinin sonuçlarını açıklayacak. Ardından UniCredit Esg uzmanı Sergio Dimitri ve UniCredit Sud Kurumsal Bölge Başkanı Salvatore Saulino'nun sürdürülebilirliğe yönelik finansal araçlara ilişkin konuşmaları gerçekleşti. Çalışma, Unioncamere'nin ulusal başkanı Andrea Prete'nin katılacağı yuvarlak masa toplantısıyla sona erecek; Napoli Federico II Üniversitesi'nde Tarım Ekonomisi ve Politikası profesörü Fabian Capitanio; Campania DOP'tan manda mozzarellasının korunmasına yönelik Konsorsiyumun yöneticisi Pier Maria Saccani ve It's Te.La Vakfı başkanı Sabato D'Amico.