Netanyahu’dan Erdoğan’a: 6 saatte bir bana Hitler sıkıntısı

Fergus

New member
Son senelerda siyasi olarak belirsizliğin karar sürdüğü İsrail’de Kasım ayında yapılan erken seçimlerde zaferini ilan ederek yeniden hükümet kurma misyonunu üstüne alan Benyamin Netanyahu, ABD’li gazeteci Bari Weiss’in yayınına katıldı. İsrail’de yeniden başbakanlık koltuğuna oturan Netanyahu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘a ait konuştu.

Biroldukca farklı hususta Weiss’in sorularına cevap veren Netanyahu, son devirde Ankara-Tel Aviv içinde yumuşayan bağlarla ilgili de konuştu. 17 Kasım’da uzun bir ortadan daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek milletlerarası kamuoyunun dikkatini çeken Likud Partisi’nin Genel Lideri iki ülke içindeki bağlantıyı de kıymetlendirdi.

hemen çabucak hükümet kurmayan ve resmi olarak başbakan olmayan Netanyahu, bu duruma şaşırdığını söylemiş oldu. Netanyahu, “İlişkilerimiz güzelleşti. Erdoğan evvelce her 6 saatte bir bana Hitler kaygısı. Fakat aslında bir süre evvel hayli dostça bir diyaloğumuz oldu ve bundan epey mutluyum. Bu bence epey önemli” dedi.

‘Diplomasi bunu gerektiriyor’

Karar’da yer alan habere bakılırsa, İsrail tarihinin en uzun müddet başbakan olarak nazaranv alan ismi olarak kayıtlara geçen Netanyahu “Erdoğan’ın yaptığı her şeyi onaylamadığım için görüşmedik, onları onaylamıyorum. Tıpkı Barack Obama’nın Türkiye ile uygun bağlar kurması, Lider Biden’ın Çin’deki başkanlarla görüşmesi üzere bir durum, diplomasi bunu gerektiriyor. Bunda çıkar ve bedellerin bir kombinasyonu var ve bunu dengelemelisiniz” tabirini kullandı.