Özel teknik rakamlarda uyumsuzluğun üstesinden gelmek için bir 'Codeway Expo' eğitimi ve Afrika

abastard

New member
Ekonomik kalkınma ve sosyal içermenin stratejik bir kaldıracı olarak teknik profesyonel eğitimi geliştirmek için kamu, özel ve uluslararası işbirliği arasında sağlam ortaklıklar kurun. Afrika'da ve ülkemizde, özel rakamların arzı ve talebi arasındaki uyumsuzluk üzerinde hareket etmek.

Tartışıldı 'Codeway Expo 2025', Fiera Roma ve Internationalia tarafından düzenlenen Uluslararası İşbirliği Fuarı ve De Lorenzo Spa tarafından tanıtılan 'TVET Afrika Endeksi 2025 2025. Profesyonel eğitim yoluyla sorumlu genç Afrikalılar' panelinin merkezinde bulunan teknik profesyonel eğitim temasıyla 16 Mayıs'a kadar Fiera Roma'da devam ediyor.

Panel sırasında, Gana, Nijer, Etiyopya, Ruanda ve Fildişi Sahili gibi ülkelerde mevcut verilerin karşılaştırmalı bir analizini sunan Afrika'daki teknik profesyonel eğitim (TVET) durumu hakkında Internationalia ve De Lorenzo Spa'nın yayınlanmamış çalışması sunulmuştur. Ortaya çıkan resim, güçlü bir potansiyele sahip, ancak yine de yapısal sınırlar, düzenleyici eksiklikler, eski müfredat ve kamuoyu ile yaygın bir olumsuz algı ile frenlenmiş bir evrim sektörünün tablosudur.

Her yıl işgücü piyasasına 10 ila 12 milyon gencin sadece 3,1 milyon yeni yere karşı girdiği Afrika, belirgin bir paradoks indirim yapıyor: yüksek işsizlik ve nitelikli teknik profillerin eksikliği. Bununla birlikte, toplanan veriler TVET yatırımlarının istihdam edilebilirlik açısından gerçek bir etki yarattığını göstermektedir. Örneğin Fildişi Sahili'nde, BTS mezunlarının% 71'i mezun olduktan sonraki altı ay içinde iş buluyor. Etiyopya'da TVET programları öğrencileri 1999'da 5.264'ten 2018'de 387.000'in üzerine çıkarken, Nijer'de büyüme 2013-2017 arasında% 385 idi.

Gana Eğitim Bakanı Haruna Iddrisu, Codeway'e yaptığı konuşmada, Afrika demografik patlamasını ekonomik fırsatlara dönüştürmek için mesleki eğitimin merkezi rolünün altını çizdi: “Gana, anaokulundan beri akıllı okullar yaratmayı ve dijital becerileri entegre etmeyi amaçlıyor. Mattei planı, insan sermayesi inşa etmemiz için anıtsal bir aracı temsil etmeyecek.

Codeway eğitimine adanmış randevu sırasında, İtalyan verileri vurgulandı, bu da beceri boşluğunun ulusal endüstriyel kalkınma için nasıl büyüyen bir engel olduğunu ortaya koydu. Çalışma Bakanlığı'nın en son verilerine (Nisan 2025) göre, İtalyan şirketler 460.000 işçi arıyor ve bu da karşılaması zor pozisyonların% 48,2'si. Teknik mühendislik rakamları ve uzmanlaşmış işçiler için arz ve talep arasındaki uyumsuzluk%66-76'ya ulaşır. Ana nedenler adayların eksikliği (%30) ve yetersiz hazırlık (%14).

2022'de 95.000 işçi tarafından 2024'te 128.000'den fazla bir tahmine geçen, işgücü piyasasındaki toplam girdilerin% 22-24'üne eşit olan yabancı emek kullanımı da büyüyor. Sanayi, enerji, sağlık, agritech ve dijital ile ilgili eğitim kurslarını yeniden başlatarak İtalya'daki teknik eğitim sistemini de güçlendirme ihtiyacının açık bir işareti.

Panel, ekonomik kalkınma ve sosyal içermenin stratejik bir kaldıracı olarak teknik profesyonel eğitimi geliştirmek için kamu, özel ve uluslararası işbirliği arasında sağlam ortaklıklar kurmanın aciliyetini vurguladı. Codeway, bu anlamda, küresel eğilimleri analiz etmek ve ortak çözümler oluşturmak için ayrıcalıklı bir gözlemevi doğrulandı