Olearia endüstrisinin profesyonelleri tarafından tutku ve yetkinlik arasında petrol

abastard

New member
Petrol endüstrisinin yüksek profesyonelliği, yaratıcılık mirasının ve İtalya'da Made tarafından temsil edilen İtalyan dehasının bir parçasıdır. Aslında bu yüksek nitelikli figürlerin becerileri ve tutkusu, Sızma Zeytinyağının, İtalya ve dünyadaki başarısının vadesi gelmesidir. Bu profesyonellerin 'ahlaki' tanınması fikrini başlatmak Assitol'dur, Olearia Endüstrisi İtalyan Derneği, Şirketler Bakanlığı'nda bir konferansta ve İtalya'da yapılan bir konferansta ve Federalimare'e bağlıdır.

Toplantı, Leonardo Da Vinci'nin doğumunun 15 Nisan'da kutlanan İtalya Ulusal Günü için girişimlerin bir parçası olarak gerçekleşti. Bakan Urso için, petrol endüstrisinin profesyonelleri, kendi benzersiz çalışmalarından gerçek bir tane yarattılar ve bağışladılar: özellikle 'İtalyan beceri' adı verilen aynı bakanın kurumsal profilinde, karışımın İtalyan ustalarının tutkusunu ve yeterliliğini sembolize etmek için özel bir sızma zeytinyağı.

“Bu yıl – Assitol Olive Petrol Grubu Başkanı Anna Cane'yi açıkladı – ürünlere odaklanmak yerine, bu sektörün atıcı kalbi olan genel halk tarafından son derece uzmanlaşmış ve genellikle bilinmeyen petrol endüstrisinin profesyonellerini kutlamak istedik”. Özellikle, rolleri için derneğin geniş alan verdiği üç figür vardır: hammaddenin uzmanı, karışımın ustası, yeni pazarların uzmanı. “Bunlar zamanla bu yetenekleri hala büyüyen ve doğrudan oluşturan petrol şirketleri tarafından doğup geliştirilen figürlerdir. Bu profesyoneller İtalya'da birkaç düzine, onlarınki piyasanın ve tüketimin evrimlerine uyum sağlayan belirli ve sürekli bir eğitimdir. Onlara değer vermek, zinciri güçlendirmek ve geleceği için çalışmak anlamına gelir.” Dedi.

Becerileri ve bağlılıkları sayesinde, bugün petrol endüstrisi ekonominin ve jeopolitiklerin belirsizliklerine direnebilir. “Son yılların iklim krizi – altı çizili Anna kamışı – en ağır bilinmeyenleri temsil ediyordu. Ne yazık ki, İtalya, zeytinyağından% 30 daha az kaydeden son kampanyada bile en zor senaryo ile yüzleşmek zorunda kaldı. Bu, fiyatlar üzerinde gerilimler yarattı ve zeytinyağı tüketimini% 10 azalttı”.

Yine de, her şeye rağmen, sektör, yaklaşık 4 milyar ciro ve İtalyan pazarı ve ihracat arasında bölünmüş bir milyon tonluk bir endüstriyel üretim için doğrudan ve uyarılmış çalışanlar arasında 15 bin kişi arasında işgal ediyor. Avrupa, yurtdışındaki borsaların% 75'i ile zeytinyağımızın ilk çıkışı olmaya devam ediyor, bunu Kuzey Amerika ve daha sonra Doğu ve Orta Asya'dan geliyor. AB ayrıca petrol tüketiminin% 50'sini temsil ediyor, her şeyden önce İspanya ve İtalya'ya teşekkür ediyor. Bununla birlikte, en güçlü tüketicilerin podyumunda, ABD 2030 yılına kadar dünyanın ilk tüketicisi olacağına söz veren birkaç yıldır iniyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ilk tanıklık, Salv'in uluslararası pazarlama direktörü Emanuele Siena'nın yeni pazarların uzmanıdır. “Bazı İtalyan ve yabancı üniversitelerdeki öğrencilerle yapılan çalışmalar ve öğretim ve karşılaştırma faaliyetlerim – açıkladı – eğitimimde kesinlikle önemli oldu, ancak bu çalışma için çok daha fazlası gerekiyor. Yeni bir pazarın doğru okunması esnek ve meraklı bir çalışma yaklaşımına dayanıyor. Yeni pazarların uzmanının uluslararası açılış ve çok kültürlü zihniyete sahip olması gerekir.”

Yönetici iki farklı başarı vakası getirdi: Brezilya ve Filipinler: “Antipodlarda, bizimkinden tamamen farklı iki gıda kültürüne odaklanan iki örnek var”. Bununla birlikte, bunlar çok geniş pazarlar: Brezilya'nın 211 milyon kişiden oluşan bir nüfusu var, Filipinler 115 milyondan. Bu ülkelerde zeytinyağı sunmayı zorlaştıran ortak bir başka veri de, yerel tüketicilerin bu ürünü İtalya ile değil Portekiz ve İspanya ile birleştirmesidir. “Tüketicileri çekmek için, kendimizi günlük alışkanlıklarına daldık, gelenekleri ve bizimki arasında bir bağlantı aradık. Çalıştı. Ekstra petrolü yerel yemekler, sevgili yemeklerle önererek, Filipinler'in tahtalarına ulaşmayı başardık. Ancak, Grimaldello'mız Pesto'nun farklı şekillerde olduğu gibi bir işti.”

Teknik bilgi ve esnaf becerileri bunun yerine, bir videoda onun gibi bir figür olarak somut bir çalışma olarak gösterilen Carapelli Floransa'nın Karışımı Öğretmeni Marzia Migliorini'nin tarihinin bileşenleridir. “Mesleğim büyük tutku ve bağlılık, birçok beceri, ekip çalışması ve sürekli güncelleme gerektiriyor. Karışım ustası, farklı çeşitler ve kökenli yağlara ayırt edici özellikleri ile yaklaşıyor. Ancak, rolüm için akademik bir yol yok, şirkette birçok şey öğrendim.” Dedi.

Dahası, kaliteli bir yağ oluşturmak için gerekli çok fazla beceri vardır: yağların derinlemesine organoleptik bilgisi, farklı lezzet ve aroma tonlarını, farklı zeytin ve zeytin ağacının bilgisinin yanı sıra petrol fabrikasındaki dönüşüm operasyonları ve tüketici eğiliminin korunması, dünya çapında. Kısacası, Blend Master süper bir uzmandır. “Çeşitler ve farklı kökenler büyük bir zevk ve aromalar sunuyor: Çalışmam, tüketici tercihlerine yanıt veren benzersiz profillere sahip ürünler oluşturmak için yağların farklı özelliklerini nasıl yorumlayacağını bilmekten ibarettir.”

Çalışmalarının, hammadde uzmanı ve Costa d'Oro'nun seçimleri ve alımları direktörü olan Emanuele madeni paralarını netleştirmek için “bugün, işimi gerçekleştirenler artık sadece hammadde ve alımların seçimi ile ilgilenmeyenler, kendilerini sürekli bir bilgi alışverişi gerektiren ve büyük bir pazar yeteneğine dönüştüren bir rolü dönüştürdü. Bana zanaat pazarı analisti diyebilirim: Her gün verileri toplayıp analiz ediyorum, önce gelmeye çalışıyorum, deneyimimden yararlanıyorum, sezgi ve alanda deneyim yıllarında geliştirilen doğrudan bilgiler.

Bu profesyonelliğin bir başka temel yönü, ilişkilerin inşasıdır. “İnsan teması merkezi kalıyor: Bize petrol sağlayanları biliyorum, seçtiğimiz her oyunun arkasında kim olduğunu biliyorum. Sürdürülebilirlik sektörümüzü ve rolümü derinden değiştirdi. Artık sadece tedarikçiler hakkında değil, güven ve paylaşım değerlerine dayanan ortak bir yol oluşturacak gerçek ortaklar hakkında konuşuyoruz.”

Roma'daki 'Giuseppe Garibaldi' Tarım Enstitüsü müdürü Andrea Pontarelli, pazar trendlerine uygun olarak profesyonel okul kurslarının önemini yineledi. Bu bakış açısından, İtalya'nın en eski enstitüsü taklit etmek için bir örnektir: hassas tarım, tatma teknikleri, dronlar ve pazarlama tarım uzmanının araç kutusunun bir parçasıdır. “Teknik enstitülerde bile eğitim, genellikle – okul müdürü – gerçek dünyadan kopukluk uyarılmıştır. Aksine, okul üretim dünyasının hizmetinde olmalıdır. Bu nedenle şirket eğitim teklifi için sorumludur ve iş piyasasının ihtiyaçları hakkında kesin göstergeler vermek için çağrılır. Okul ve işletmeler arasındaki diyalog kurumsallaştırılmalıdır, kurumsallaştırılmalıdır.

Pontarelli okulunda nasıl hareket ettiğimizi açıkladı: “İtalya'da petrol tedarik zincirinin üst koçu için geçici bir yol oluşturan ilk kişi, petrol fabrikasındaki süreçleri tasarlayabilen ve yönetebilen bir figür. Şimdi petrol şirketleri için teknisyenlerin ve yöneticilerin oluşumu üzerinde çalışıyoruz”.

Kısacası, gelecek okulda yazılmıştır. “Petrol endüstrisinin profesyonellerine bir yüz ve ses – gözlemlenen bir anna kamışı – vermek istedik: herkesin kendi yolu, tarihi var, onun türüne benzer. Şimdiye kadar, şirketler tek başına her şeyi yaptı, ancak gelecekte sektör için temel becerileri dağıtma riski var, özellikle de inceding dünyasında, inceding dünyasında bile, en fazla endişe duyuyor. Bu nedenle Assitol, Zeytinyağının Teknik Enstitüler Okulu ve Made in İtalya Lisesi programlarında daha fazla mevcut olması gerektiğine inanmaktadır.

“Bakan URSO ve ulusal kurumlar, belirli eylemler yoluyla, her bakımdan sadece İtalya'da yapılmış değil, aynı zamanda ayrılmaz bir parçası olmak için bu olağanüstü profesyonellikleri tanımayı ve geliştirmeyi istiyoruz. Bu amaçla, petrol endüstrisinin gelecekteki profesyonellerini yönlendirebilecek ve eğitebilecek eğitim projelerini desteklemek için herkesle işbirliği yapabilmemiz”. Bu nedenle konferans, petrol sektörünün profesyonelliği üzerine özel bir eğitim projesinin başlangıcında Dernek ve Tarım Enstitüsü arasındaki karşılıklı taahhütle sona erdi.