Osteopatik meslek, gelecekteki mezuniyet için üç yıllık eğitim kursu

abastard

New member
Gelecekteki osteopati derecesi için üç yıllık eğitim kursu hazırlık aşamasındadır ve şu anda Ulusal Üniversite Konseyi ve Yüksek Sağlık Konseyi tarafından incelenmektedir ve Üniversite Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif hakkında bir görüş bildirmek zorunda kalacaklardır. Sağlık Bakanlığı ile ortak araştırma Verona’da gerçekleşen 8. İtalya Roi – Osteopatik Kayıt Ulusal Kongresi’nde kurum ve meslek temsilcileriyle yapılan yuvarlak masa toplantısında ortaya çıkan buydu.

Yuvarlak masa toplantısına Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Mariella Mainolfi, Yüksek Öğrenim ve Mur’da Eğitim Hakkı Genel Müdürlüğü Müdürü Enrico Montapertura, üye Senatör Beatrice Lorenzin katıldı. Senato Bütçe Komisyonu Başkanı, Senato Sosyal İşler Komisyonu üyesi Senatör Elisa Pirro, Ulusal Tıbbi Radyoloji Sağlık Teknisyenleri Federasyonu ve Teknik Sağlık Meslekleri, Rehabilitasyon ve Önleme Başkanı Teresa Calandra, Başkan Gina Barlafante Aiso-Italian Association Schools of Osteopathy ve Roi başkanı Paola Sciomachen.

Yuvarlak masa toplantısını açan video mesajında Mariella Mainolfi şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı osteopatik sağlık mesleğinin düzenlenmesi için beş yıldır çalışıyor. Artık bu yolculuğun son miline geldik: eğitim sistemi şeması belirlendi ve Sağlık Bakanı Orazio Schillaci, belgelerin Yüksek Sağlık Konseyi’ne iletilmesine izin verdi. Ayrıca ay sonuna kadar öğretim sistemini düzenleyecek bakanlıklar arası kararnamenin çıkarılması için Cun’un görüşünü bekliyoruz. Yakında ayrıca, önceki niteliklerin yeni derece kursuna denkliğinin tanınması için bir Eyalet-Bölgeler Anlaşması tanımlayacağız ve aynı zamanda talimatlar dahilinde osteopati sicilinin kurulmasını sağlayacağız”.

Enrico Montapertura konuşmasında şunları söyledi: “Mur, Cun ve Anvur temsilcilerinin de katıldığı ve Mayıs sonunda eğitim sisteminin oybirliğiyle onaylanmasıyla sonuçlanan teknik masanın profesyonel derinliğini vurguluyor.” Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Cun ve Yüksek Sağlık Şurasının görüşünün alınması ile önümüzdeki haftalarda süreç ilerleyecektir.Maddeli çalışma 3/2018 sayılı yasa ve mesleğin bağlı olduğu dpr 131/2021 ile başlamıştır. Osteopatın kurulması bu nedenle devam ediyor”.

“Bu önemli adımı tamamladıkları için kurumlara teşekkür ediyoruz. Artık uygulama kararnamesine bir adım uzaktayız. Ancak gardımızı alıp yasama sürecinin bir an önce sonuçlanmasını isteyemeyiz. Osteopatik meslek, diğer sağlık profesyonellerinin yanı sıra istihdam, araştırma, bakım ve yardım ağlarının oluşturulması açısından büyük bir büyüme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle eğitim kararnamesi hayati önem taşıyor ve denkliklerin son adımına bakmamıza izin verecek”, dedi Paola Sciomachen.

Sunduğunuz yasa tasarısının Temmuz 2013’te Bakanlar Kurulu’nda onaylanmasıyla başlatılan yasama süreci çalışmalarının başlangıcı Senatör Beatrice Lorenzin tarafından hatırlatıldı: “Son yıllarda osteopatik mesleğin bu noktaya kadar büyüdüğünü gördüm. kesin kuruma gitmek. Bu mesleğin terapötik fırsatlar açısından temsil edebileceği önemi konusunda tam bir farkındalık var. Eyalet-Bölgeler Konferansı’nın denklik konulu çalışması şimdi önemli olacak”.

Senatör Elisa Pirro’ya göre, “Politik ortam artık olgun ve osteopatinin ayrıcalıkları ve yeterlilikleri tanınan bir sağlık mesleği olarak kurulmasına elverişli. Beklenti, yasama sürecinin hızla tamamlanmasına yardımcı olmaktır” dedi. “Didaktik sistemin uygulama sürecinin tamamlanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Tsrm ve Pstrp Emirlerinde denklik ve kayıtların kurulmasına ilişkin hükümler takip edilecektir. Kendi payımıza, önleme alanını zenginleştirecek olan heterojen profesyonel topluluğumuza osteopatları davet etmeye hazırız” dedi Teresa Calandra.

Gina Barlafante, “diğer sağlık hizmetleri gerçekleriyle işbirliği yaparak yıllar içinde kendimizi bu alanda nasıl oluşturduğumuzun altını çizdi: bu senaryoda, osteopatinin tanınmasının uygulama aşamasında üzerimize düşeni yapmaya devam etmeye hazırız”.

Verona Belediyesi Sağlık Meclis Üyesi Elisa La Paglia, kurumsal selamlamada şunları söyledi: “Şehrimizde ulusal bir sağlık profesyonelleri kongresinin varlığından dolayı büyük onur ve minnettarız. Verona’nın yeni yönetimi, sağlık ve yakınlık hizmetlerine yeni bir heyet ile vatandaşlarımızın psiko-fiziksel refahına yatırım yapma kararı aldı. Amaç, bu vesileyle, hemşehrilerimizin sağlığı ve esenliği için osteopatik becerilerimizi harcamamıza izin verecek, ROI ile bir işbirliğinin ortaya çıkabilmesidir. Dileğim, osteopatların, osteopatinin bir sağlık mesleği olarak tam olarak tanınmasına yol açan hızlı bir düzenlemeye kavuşmalarıdır”.