“Personel arıyoruz ama nitelikli yok”

abastard

New member
“Küçük ve orta ölçekli lojistik şirketlerinin yapısında nitelikli personel bulma ihtiyacı var. İyi maaşlı çok sayıda fırsat var. Ancak yeterli eğitime ihtiyaç var.” Böylece, Adnkronos/Labitalia ile birlikte, üçüncü şahıslar için lojistik konusunda uzmanlaşmış bir Roma şirketi olan Lacchi spa’nın girişimcisi ve sahibi Gianmario Lacchi, Orta-Güney İtalya’da uzmanlaşarak ulusal topraklarda faaliyet gösteriyor.

2014 yılından bu yana şirketinde sürdürülebilir bir değişime karar veren yenilikçi bir girişimci. “Son on yılda, çevre sözleşmesine daha dikkatli bakma konusunda sektördeki şirketlerde henüz görülmemiş bir evrimsel sıçrama gerçekleştirdik. Halihazırda çeşitli kuryelerin filolarında yer alan küçük kamyonetlere değil, tamamen elektrikli ve büyük kamyonlara sahip olan sektörde ilk firmayız. Üreticilerin bugün hala piyasaya sürdükleri çok büyük kamyonlardan bahsediyoruz.”

Lacchi, lojistik sektörünün iş arayanlar arasında “çıkış yapamayan” bir sektör olduğuna dikkat çekiyor. “Lojistik sektörü, okuldan ayrılıp iş hayatına atılmaya hazırlanan insanlar için pek çekici gelmiyor. Personele çok ihtiyaç varken nedenini de anlamıyorum. Ancak nitelikli eleman bulmakta zorlanıyoruz. , ancak Kuzey İtalya’da lojistiğe adanmış bazı BT’lerin olduğunu biliyoruz”.

“Yıllar önce – diyor Lacchi – lojistik alanında mükemmel bir yüksek lisans derecesine sahip olan Roma La Sapienza Üniversitesi ile bir işbirliğine başladım, ancak daha sonra bu eğitim kursuna ilgi duyan insan eksikliği nedeniyle bu iş kesintiye uğradı. Günlük faaliyetlerimizin çoğunu etkileyen bu ‘sinir dokusu’. Artık hepimiz Amazon paketi almaya alışkınız ancak çok daha küçük şirketlerin ardındaki her şey hakkında çok az şey biliniyor”, diye belirtiyor.

“Faaliyetleri kalifiye personel gerektiren firmalar. Trafik müdüründen, malların depolanması ve taşınmasıyla uğraşanlara kadar bu rakamlar bugün eksik. Daha doğrusu, ülkede henüz kimsenin yapamadığı elektrikli kamyonlarımızın bakımını yapıyor. “, Lacchi’yi açıklıyor.

Lacchi, bu dünyaya yaklaşmak isteyenler için maaş beklentilerinin bir kenara atılmaması gerektiğinin altını çiziyor. “Gümrük operatörleri, uluslararası trafik yöneticileri, ithalat ihracat yöneticileri brüt 35 ila 60 bin avro arasında maaş alabilecek profillerdir. Yönetmelikler konusunda yapılması gereken çok fazla eğitim var, örneğin bir kamyonun nasıl yönetileceği gibi. farklı ulusları geçmek”. Günümüzde profesyonellik alanında sıklıkla eğitim verilen ancak hangisinin daha iyi olacağının altını çizen girişimci, zaten eğitim almış ‘almalıdır’. “Normalde kurumsal alanda uzmanlaşmaya ihtiyaç var, ancak halihazırda eğitimli insanlara sahip olma fırsatı olsaydı, şirketler nesil değişimine daha hazır olurdu”, diye bitiriyor.