Rusya altyapı akınlarına devam ediyor: Ukrayna’da güç tasarrufu daveti

Fergus

New member
Ukrayna tarafınca dün uygulamaya konulan güç kullanması kısıtları, Rusya’nın son vakit içinderda ülkenin güç altyapılarını maksat almasını takip etti. Hükümet yetkilileri ve ülkenin şebeke operatörü Ukrenergo, elektrik kullanmasının sabah 7 ile akşam 11 içinde kısıtlandığını ve halkın elektrik kullanmasını en aza indirmemesi halinde süreksiz elektrik kesintilerinin mümkün olduğunu duyurdu.

Ukrenergo’dan sözkonusu mevzuya ait yapılan açıklamada, “Soğuk havanın başlamasıyla birlikte sizden daha sık yardım isteyeceğimizi göz gerisi etmiyoruz” denildi.

Tasarruf çağrısı

Kiev Belediye Lideri Vitali Kiliçko ise dün Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “20 Ekim itibariyle günü başşehir sakinlerini, sistem yükünün ağır olduğu saatlerde elektrik tüketimini mümkün olduğunca azaltmaya çağırıyorum. Her konutta uygulanan küçük bir tasarruf bile ulusal güç sisteminin işleyişinin istikrara kavuşturulmasına yardımcı olacaktır” sözlerini kullanmıştı.

Rusya son günlerde Ukrayna’nın elektrik ve su altyapısına yönelik füze ve insansız hava aracı ataklarını ağırlaştırmıştı.

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenski ise, hafta başında şiddetlenen Rus taarruzları kararı ülkesinin üçüncü güç istasyonu vurulduktan daha sonra yaptığı açıklamada, “Altyapımızda yeni ve kritik bir ziyan meydana geldi. Üçüncü güç tesisi de bugün düşman tarafınca harap edildi” demişti.

Zelenski’nin bugün, Avrupa Birliği (AB) önderler doruğunda bir konuşma yapması bekleniyor. 27 üye ülkenin önderleri bugün düzenlenecek dorukta; güç, elektrik arzının bir daha sağlanmasına yardım ve bir daha yapılandırma için uzun vadeli finansman dahil olmak üzere Ukrayna’ya daha fazla dayanak seçeneklerini tartışacaklar.

halktv.com.tr // Dış Haberler Servisi