“Niyet, konuyla ilgili soruşturmayı Cnel’e emanet etmek. Dolayısıyla Cnel’den sadece teknik nitelikte bir öneri, onu oluşturan sosyal tarafların uzmanlarından bir teklif gelecek. Bakalım Cnel neler yapabilecek? Yapın. Sendikalar kendilerinin geçilmeyeceğinden emin olabilir. O zaman ne yapılacağına karar vermek Parlamento ve hükümete kalmış olacak.” Böylece, eski Çalışma Bakanı ve Cnel başkanı Tiziano Treu, Adnkronos/Labitalia ile birlikte asgari ücret ‘oyununda’ hükümetin Cnel’e verdiği rol hakkında konuştu.
Ve CGIL lideri Maurizio Landini’nin asgari ücretle ilgili ortak bir teklifte Cnel’in rolü hakkındaki sözleri üzerine Treu şöyle açıklıyor: “Asgari ücret konusunda Cnel’e resmi görevlendirme bana marjinal bir konu gibi görünüyor. Hükümet, ‘bununla ilgili bir mektup gönderiyor…’ diye ekliyor.
“Şu anda Cnel’de eski meclisin yetki devri var. Yeni meclis kısa süre içinde göreve başlamalı ve umarım asgari ücret teklifini yeni meclis sunacaktır. Bana daha adil geliyor”, diye bitiriyor.
Ve CGIL lideri Maurizio Landini’nin asgari ücretle ilgili ortak bir teklifte Cnel’in rolü hakkındaki sözleri üzerine Treu şöyle açıklıyor: “Asgari ücret konusunda Cnel’e resmi görevlendirme bana marjinal bir konu gibi görünüyor. Hükümet, ‘bununla ilgili bir mektup gönderiyor…’ diye ekliyor.
“Şu anda Cnel’de eski meclisin yetki devri var. Yeni meclis kısa süre içinde göreve başlamalı ve umarım asgari ücret teklifini yeni meclis sunacaktır. Bana daha adil geliyor”, diye bitiriyor.