Şarap rönesansında Assovini Sicilya 'deniz feneri'

abastard

New member
'Geleceği yetiştirmek': Bu, 9 – 11 Mayıs tarihleri arasında Cefalù'da düzenlenen ve aynı zamanda bu tarihten bu yana 25. yılını kutlayan, Sicilya şaraplarının en son mahsulünün ön gösterimi olan 'Sicilia en Primeur'un 20. baskısı için seçilen slogandır. Assovini Sicilia'nın kuruluşu. Ulusal ve yabancı basından yüzün üzerinde gazetecinin, on şarap turunun, beş ustalık sınıfının, elli dokuz şirketin ve tadım için üç yüzün üzerinde plak şirketinin yer aldığı rekor bir baskı. Ve her şeyden önce Assovini Sicilia'nın Sicilya şarabı 'rönesansının' kahramanı ve tanığı rolünü yineleme fırsatı.

Diego Planeta, Lucio Tasca d'Almerita ve Giacomo Rallo, Assovini Sicilia'nın ana sözleşmesini imzaladığında yıl 1998'di. Derneğin ilk parçası olan sekiz şirket, Sicilya'yı tanıtmak için dernekçiliğin kazanan bir strateji olduğuna inanan ileri görüşlü, cesur ve devrimci vizyonu benimsedi. Yirmi beş yıl sonra, 'kurucu babaların' Sicilya şarabına kültürel, tanıtım ve hikaye anlatma değeri atfetme hayali tamamen gerçek oldu. Ekip çalışması ve sistem ruhuyla hareket eden, son yıllarda şarap sahnesinde bir işaret ışığı haline gelen, yalnızca Sicilya'daki şarap üretiminin kaliteli olduğunu değil, aynı zamanda şarap profilinin de iyi olduğunu gösteren birlik üzerinde güçlü değişim ve evrim rüzgarı esmeye devam ediyor. şirketlerin yönetimi rekabetçidir, şarap dünyadaki kültür elçisidir, ancak ekip olarak nasıl çalışılacağını bilen Sicilya kazanandır.

Bu mesaj Assovini Sicilia'nın ilk kadın başkanı Mariangela Cambria tarafından gönderildi: “Sicilya'nın geleneklere bağlı, dinamik ve zarif çağdaş imajını her zaman aktaran ve destekleyen bir derneği temsil etmekten gurur duyuyorum. Çağrışımcılığa inanan, tüm kültürel direnişlere meydan okuyan ve kahramanlık yapmadan dahil olan, takım çalışmasına inanan, bugün Sicilya dünyada güçlü ve derin bir kültürel değere ve uluslararası çekiciliğe sahip bir markadır ve Ada'yı zorlayan bir vizyon ve planlamadan doğmuştur. yeni ufuklara doğru, güzelliğiyle, tarihiyle tüm dünyada tanınmasını sağlayan, hikayesi şarabın anlatısal ve simgesel gücüne emanet edilen bir hikaye, Assovini Sicilia'nın büyük devrimi, şarabın bir şarap olduğuna inanmasıdır. ekonomik olmadan önce olağanüstü ve eşsiz potansiyele sahip kültürel bir üründür”.


Bir videoda anlatılan ve bağın evrimi, şarabın kültürel değeri, Amerika pazarındaki algı, şarap turizmi ve 'Yeni Nesil' gibi birçok temaya bölünmüş bu yirmi beş yılın hikayesi, işin kalbiydi. 'Geleceği Yetiştirmek' başlıklı konferans. İlk kurucuların oğulları Alessio Planeta, Antonio Rallo ve Alberto Tasca, etkinlik sırasında bayrağı nasıl ellerine aldıklarını ve Assovini Sicilia'nın kazanan 'şarap sistemi'nin temellerini atan ilk ekip çalışması planını nasıl ileriye taşıdıklarını anlattılar.

“Uzun vadeli hedeflerin işbirliği ve paylaşımının, değer yaratmanın ve olağanüstü bağcılık bağlamlarımızı tanıtmanın doğru yolu olduğuna her zaman inandım. Dernekçilik, Sicilyalı üreticilerin işbirliği ruhunu somut bir şekilde somutlaştırıyor. 'Takım çalışmamız' Sicilya bağcılığını mükemmelliğe yönlendirdi, Başarısına katkıda bulunuyor”, yorumunu yaptı Assovini'nin eski başkanı ve Consorzio di Tutela Doc Sicilia'nın şu anki başkanı Antonio Rallo.

Planeta Şaraphanesi'nin CEO'su ve başkanı ve Assovini Sicilia'nın eski başkanı Alessio Planeta, Sicilya bağının zamansal ve tarihsel yayılımını üç simgesel dönem aracılığıyla tanımladı: geçmişin büyüsü, 80'lerin coşkusu ve yeni milenyumun canlılığı: “Her aşama, geleceğe olan bağlılığımızı yansıtan sayılar, trendler ve çeşitlerle örülmüş bir hikaye anlatıyor. Bu sadece bir düşünme egzersizi değil, aynı zamanda aile deneyimi ve yeniliklerle şekillenen, yarına uzanan bir köprüdür. Sicilya'nın beş farklı bölgesinde faaliyet gösteren, 75 pazara ihracat yaptığımız bir dünyada, amcam Diego Planeta gibi seleflerimizin bilgeliğine ve vizyonumuza güveniyoruz”.


Bu yirmi beş yılda Assovini Sicilia'nın yeteneği, yeşilin yeni sınırları olarak zamanın ruhunu benimseyerek yenilik yapmak ve kendini yenilemek ve Başkanı Alberto Tasca'nın da vurguladığı gibi SoStain Sicilia Vakfı'nın doğuşuna katkıda bulunmak oldu. SoStain Sicilia Vakfı: “SoStain Vakfı'nın deneyimi, Assovini Sicilia'nın dernekçiliğine mükemmel bir şekilde entegre oluyor ve uyuyor. Ve Assovini'nin bize öğrettiği olumlu dernekçilik deneyiminin ardından devam eden SoStain Sicilia Vakfı, bu şekilde doğdu. Amacı, şarap imalathanelerine, eylemlerinin ekosistem üzerindeki etkisini ölçme konusunda eşlik etmek olan 2020, bugüne kadar 43 Sicilyalı şarap imalathanesi, tartışmayı artık bir pozisyon beyanı olarak kullanarak farklı konuları ağ oluşturarak tartışan SoStain Sicilia Vakfı'na katıldı. ama karşılıklı bir büyüme olarak”.

Assovini Sicilia, yalnızca kaliteli üretim ve yurt dışında tanıtım değil, bölgenin öyküsünü ve tarihi ve şarapçılık mirasını anlatma aracı olarak şarap turizmi konusundaki iddiayı da kazandı. Bugün, ilgili şirketlerin %84,8'i, kendi mahzenlerinde gerçek 'şarap deneyimleri' olan bir dizi şarap turizmi hizmeti hayata geçirmiş olup, basit bir tadımdan deneyimsel turizmin bir parçası haline gelen şarap turizmi teklifinin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

Mangia's – Aeroviaggi Başkanı ve CEO'su Marcello Mangia, “Sicilya'da şarap deneyimi, değişen ve Sicilya'mızı en iyi şekilde temsil edebilen şarap varlığını geliştirebilen bir ülkenin metaforudur” dedi. .


Geleneğe ve geçmişe sağlam köklere sahip olan Assovini Sicilia, derneğin bu ilk yirmi beş yılını başarılı bir şekilde kutlamasına yol açan yörüngeyi ve kazanma stratejisini takip etmeye devam ederek geleceğin temellerini atıyor. Şirketler nesil geçişine hazırlanıyor: İlgili şarap imalathanelerinin yaklaşık %78'i halihazırda yeni nesli şirket yönetimine entegre etmiş durumda. Dernek bünyesinde, Assovini Sicilia'nın yeni nesillerini temsil eden 'Generazione Next' grubu doğdu, Assovini örneğinin rehberliğinde iletişimle ilgili sektörlerde stratejiler belirleyerek bir ekip oluşturmaya kendini adayan 40 yaş altı gençler, bölgenin eğitimi ve değerlendirilmesi.

“Girişimci ailelerimizin Yeni Neslinin nasıl bir ata olmak istediklerini çok net bir şekilde akıllarına getirdiğine inanıyorum: ve tüm sektör ve coğrafyalarda olduğu gibi burada Sicilya'da ve şarap sektöründe de iş modellerini bu şekilde dönüştürecekler”, Aidaf – İtalyan Aile Şirketi genel müdürü Giovanna Gregori'yi açıkladı.

Assovini Sicilia tarafından 2004'ten bu yana tasarlanan ve düzenlenen bir etkinlik olan 'Sicilia en Primeur', başarısını kazanan bir formata dayandıran gezici bir etkinliktir: en son vintage şarapların önizlemesini mahzenlere ve bölgelere yapılan ziyaretle birleştirerek, Sicilya'nın tarihi-arkeolojik ve peyzaj güzellikleri şarabın hikaye anlatımıyla anlatılıyor. “'Sicilia en Primeur' ile şarap, yalnızca şarap mirasının değil, aynı zamanda Sicilya'nın insani ve tarihi mirasının da anlatım aracı haline geliyor. Şarap, üreticilerin hikayelerini bölgelerin hikayeleriyle birleştiren, dokuyan ortak bir bağdır. hikayeleri bir araya getiriyor, Sicilya'nın olağanüstü bir bağcılık kıtası olduğu eşsiz bir mozaiğin parçalarını birleştiriyor”, diye tamamladı başkan Mariangela Cambria.