Sean Penn: Artık Rusya’ya karşı silahlanmayı düşünüyorum

Fergus

New member
Daha evvel de belgesel çekimi için Ukrayna’da bulunan ve Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski ile Kiev’de görüşen ABD’li oyuncu Sean Penn, Rusya’ya karşı savaşmak için Ukrayna güçlerine katılmayı düşündüğünü deklare etti.

Rusya’nın Ukrayna’yı istilasıyla ilgili VICE belgeselini çekerken şubatta ülkeden kaçan 61 yaşındaki aktör, yakın vakitte verdiği röportajda savaş alanına dönmekten bahsetti.

Ünlü oyuncu, Hollywood Authentic‘e “Ukrayna’ya dönme niyetim var. Lakin aptal değilim, ne katkı sağlayabileceğimden emin olamıyorum” dedi.

‘Tek mümkün niye, elimde bir tüfek tutmamdı’

Penn bu yıl orada geçirdiği vakte da değinerek ekledi:

“Son seferimde Ukrayna’da daha uzun kalmamı sağlayabilecek tek mümkün niye, elimde bir tüfek tutmamdı”

Penn devam etti:

“Yani, hayattaki yerim bunu yapmaya elverişli değil lakin Ukrayna’daysanız [savaşma fikri] aklınızdan geçmek zorunda. Bir de şöyleki bir şey düşünüyorsunuz: Kaçıncı yüzyıldayız?”

Aktör, “Geçen gün Brentwood’daki akaryakıt istasyonundaydım ve artık Rusya’ya karşı silahlanmayı düşünüyorum. Bu ne b*ktan iş bu biçimde?” diye sordu.

Daha evvel ABD’nin Ukrayna’yı ve halkını desteklemek için “elinden geleni arkasına koymamaya” ya da aksi biçimde “Amerika’yı umduğu üzere olmayı” unutmaya çağıran Penn, Rusya aleyhindeki konuşmalarıyla öne çıkan isimlerden biri oldu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, oyuncunun 2010’da kurduğu kâr maksadı gütmeyen Community Organised Relief Effort (CORE) kuruluşu şu anda Polonya’daki Ukraynalı mültecilere dayanak veriyor.

Penn, “Mültecileri kabul eden tarafta, Polonya’da CORE’la yapacak hayli şeyim var” dedi.

“Belgesel için de daha fazla çekim yapıyorum lakin bunun değerinin ne olacağını son dakikada değerlendireceğim”

Oyuncu kelamlarını şöyleki sonlandırdı:

“Uzun vadede belgesellerin hakikaten de bir şeyleri değiştirdiğinin somut bir delili yok. Hiç yok. Sırf umut verebileceklerini biliyoruz”