Servati, geri dönüştürülebilir 3 boyutlu ayakkabılar için 350 bin avroluk finansman elde etti

abastard

New member
Daha sonra yeni bir üretim döngüsünü başlatmak için yeniden kullanılan malzemelerden yapılmış, %100 geri dönüştürülebilir bir ayakkabı. Lecce eyaletinde, tam olarak Casarano sanayi bölgesinin ekosisteminde start-up Servati'yi doğuran fikir budur. Kurucuları Puglia'dan iki genç, 1997 doğumlu, İktisat mezunu, yönetim ve yönetimle ilgilenen Matteo Di Paola ve 1998 doğumlu, Tasarım ve görsel iletişim mezunu, stil departmanı ve ürünü takip eden Marco Primiceri. gelişim . Puglia'dan iki genç girişimci, kullanım sonunda ayakkabıların parçalara ayrılabileceği döngüsel bir ekonomi modeli yarattı: eski spor ayakkabının bileşenleri yeni üretimler için geri dönüştürülüyor. Taban ile üst kısım arasındaki bağlantıyı koruyan ve ayakkabının yapıştırıcı veya geri dönüşü olmayan dikiş kullanılmadan bir arada tutulmasını sağlayan, 2022'de dosyalanan bir patent sayesinde. Bu nedenle ürün, aynı sayıda malzemeye karşılık gelen yalnızca iki öğeden oluşur: tamamen geri dönüştürülebilen kauçuk ve polyester. Hiçbir yapıştırıcı kullanılmaz, hiçbir kimyasal solvent kullanılmaz, hiçbir termo yapıştırıcı kullanılmaz.

İki kurucu, “Teknolojinin insanların yaratıcılığını ve yaratıcılığını desteklediği bir ortam olan geleceğin fabrikasını inşa ediyoruz” diye açıklıyor. “Tesisimiz, üretim kalitesini artıran yapay zeka yazılımlarıyla desteklenen 15'in üzerinde 3D baskı makinesiyle donatılmıştır. Son teknoloji ürünü 3D tarayıcılar sayesinde tersine mühendislik süreçlerini hızlandırabiliyor, mevcut fiziksel prototiplerden başlayarak yeni modeller tasarlayabiliyoruz. Gelişmiş lazerlerin kullanımı aynı zamanda müşterilerimize özel olarak hazırlanmış bir kişiselleştirme hizmeti sunmamıza da olanak tanıyor” diye ekliyorlar. Servati, gelişiminin ilk aylarında şimdiden önemli kilometre taşlarına ulaştı. Bunlar arasında, tümü rekor sürede tükenen ve yeniden stoklardan birinin yalnızca 20 dakika içinde tamamlandığı üç ürün lansmanı öne çıkıyor. Bu ilk başarıyı taçlandırmak için şirket, kamu ve özel fonlar arasındaki bir dizi yatırım turunda 350.000 Euro tutarında fon topladı; bu, büyümeyi hızlandırmak ve yenilikçi bir fabrika kurmayı amaçlayan bir yatırım planı geliştirmek için gerekli ivmeyi sağladı.

Servati şimdi tamamen 3D baskı teknolojisiyle üretilen iki yeni spor ayakkabı modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor: Hyper M1 ve Hyper Boots. Her iki seri için de yüz adet numaralı sınırlı sayıda basılacak. “Baskı sistemine kademeli iyileştirmeler getirerek üretim verimliliğini artırmak ve nihai üründeki olası kusurları azaltmak mümkün oldu. Ancak sadece bu da değil, israfı ortadan kaldırmak amacıyla moda sektörünü döngüsel ve sürdürülebilir bir yaklaşımla yenilemek için çalışıyoruz. Patentimiz 'bumerang süreci' olarak adlandırılan kavramı ayakkabı dünyasına kazandırıyor. Bu süreç, müşterilerimizin üretim döngüsünü sorumlu bir şekilde tamamlamasına olanak tanıyor”, diye sonuçlandırıyor iki kurucu.

the