“Şirketin izlediği yoldan gurur duyuyoruz”

abastard

New member
“Heineken'de bir dizi girişimle halkımızın psikolojik, fiziksel ve ruhsal refahının geliştirilmesinde çok önemli bir yola girmiş olmamızdan büyük gurur duyuyorum”. Heineken Italia İnsan Kaynakları Direktörü Teresa Ferro, Heineken Italia tarafından yürütülen ve AstraRicerche tarafından yürütülen 'Rapporto tra generazione nel mondo del lavoro' araştırmasının sunumu vesilesiyle röportajda bu ifadeyi kullandı.

Ferro'nun analiz ettiği üzere, “bu nesillere ortak bir özellik getiren bir anket: refah ihtiyacı”. Aslında araştırma, yaştan bağımsız olarak, iş-yaşam dengesi, eğitim ve esnekliğin, günümüzde kârdan çok kişisel refaha bakan İtalyanlar için ideal şirketin üç özelliği olduğunu vurguluyor. Anket, nesiller arası farklılıklara odaklanıyor: Z Kuşağı (%20) ve Y Kuşağı (%21) boş zamana daha fazla önem verirken, X Kuşağı için becerilerin geliştirilmesi bir öncelik (%22).

Tüm nesiller, işçiye bir 'kişi' olarak odaklanılması gerektiği konusunda hemfikirdir (%86 çok veya oldukça önemli ve %54 çok önemli): “Her gün birlikte çalışan dört neslimiz var. Bizim rolümüz onları geliştirmek ve itici güçlerin, iletişim tarzlarının, hedeflerin ne olduğunu anlamak ve ayrıca bu çeşitliliklerden değer elde etmek için en iyi ne yapılacağını anlamaktır – Heineken İtalya'nın İK müdürü bağlamsallaştırıyor – Çeşitlilik Dahil Etme Konseyimizde, çeşitli nesilleri değerler, stiller, davranışlar açısından karşılaştıran “RiGenerazione” programını etkinleştirdik, ancak her şeyden önce birbirlerinden öğreniyorlar ve kendi deneyimlerini ve becerilerini geliştiriyorlar – açıklıyor – Şirket olarak bizim için de yeniliklerin doğduğu yenilikçi bir değişim”.


İtalyanlar diğer yaşam aktivitelerine ayıracakları serbest zamanı bir öncelik olarak görüyor (%51,5), bunu eğitim yoluyla becerilerin geliştirilip büyütülmesi imkânı (%40,7) ve çalışma saatleri ve yerlerinde esneklik (%40,5) takip ediyor.

Araştırma sonuçları Heineken Italia'nın doğru yolda olduğunu doğruluyor, şirket 2023'te “akıllı çalışma anlaşması” imzaladı, Ferro diyor: “İtalya'da evden çalışabilen insanlar için haftada üç gün olan ve ebeveynlerin ve bakmakla yükümlü ebeveynleri olanların refahını destekleyen bir dizi izin veren şirketlerden biriyiz. Bu, şirketin ileriye taşıdığı ve her yıl büyük bir vurguyla yatırım yaptığı somut bir program dahilinde”, diye vurguluyor insan kaynakları direktörü.

Şirket ayrıca çalışanlarının eğitimine odaklanıyor: “Heineken kolektif liderliğe odaklanıyor. Son yıllarda çalışanlarımızın becerilerini, özellikle liderlik becerilerini geliştirmek için çalıştık, insan yöneticilerimizin onları daha iyi yöneticiler yapabilecek ve günümüzün karmaşıklığının zorluklarıyla yüzleşebilecek hale getirebilecek şeyleri anlamalarına yardımcı olduk – Ferro açıklıyor – Geçtiğimiz yıl başlayan ve sayesinde yaklaşık 700 kişiyi eğittiğimiz bir yatırım. Şirketin refahı için de bir organizasyonel çaba” diye sonlandırıyor.