Strada del Vino Orcia, Elena Salviucci yeni başkan

abastard

New member
Campotondo şaraphanesinin sahibi genç yapımcı Elena Salviucci, önümüzdeki üç yıl boyunca Orcia Şarap Rotasını yönetecek. Adaylık, Orcia Doc'un 12 belediyesinin yanı sıra şarap imalathaneleri ve üretim faaliyetlerinden temsil edilen çok sayıda üyeyi bir araya getiren Birliğin yeni rotasının ilk Konseyi kapsamında 9 Ocak'ta geldi. Başkanla birlikte, kendisini bu yolda destekleyecek iki başkan yardımcısı da atandı: Trequanda belediye başkanı Andrea Francini ve San Quirico d'Orcia belediye başkanı Marco Bartoli.

Elena Salviucci, “Benim için, türünün tek örneği olan ve her şeyden önce UNESCO Dünya Mirası Alanı olan ve dünyadaki en ünlü ve çekici alanlar arasında yer alan bir alanı tanıtmak için çalışan bu derneğe liderlik etmek büyük bir onurdur” yorumunu yaptı. Şimdi, bölgesel tanıtım ve pazarlamaya özel bir odaklanma ile üniter bir imaj kazandırmak amacıyla Val d'Orcia, Amiata ve Valdichiana bölgesini içeren geniş bir alanın entegre ve toplu bir turizm sisteminin sağlamlaştırılması üzerinde çalışmalıyız. tarımsal gıda ve bölgedeki çeşitli turistik tekliflerin entegre edilmesi”.

Buna ek olarak, hedefler arasında, bölgeye ilişkin bilgiyi teşvik ederek, daha uzun konaklama oranlarını teşvik ederek ve müşteriyi elde tutma oranını artırarak yerel iş ağlarının ziyaretçileri çekme ve karşılama becerisinin artırılması da yer alıyor. Yerel turizm destinasyonu içerisinde ekonomik, çevresel ve sosyal açıdan kaliteli ve sürdürülebilir, entegre ve yaygın bir turizm teklifini teşvik etmek.

29 yaşındaki Elena Salviucci, Amiata ile Val d'Orcia arasındaki küçük bir köy olan Campiglia d'Orcia'da doğup büyüdü. Klasik liseyi bitirdikten ve dilsel arabuluculuk bölümünden mezun olduktan sonra, yeni başkan ailenin tarım işi olan Campotondo'ya devam etmeye karar verdi; burada mahzenin yanı sıra şarap turizmi ve idari konularla da ilgileniyor. Çalışmalara paralel olarak, 2019 yılında Elena Salviucci, Floransa Üniversitesi'nde sommelier unvanını ve şarap yapım şirketleri için pazarlama ve yönetim alanında yüksek lisans derecesi aldı. Orcia Şarap Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almanın yanı sıra, bölgenin sanatsal, kültürel, peyzaj, insani ve tarımsal-gıda mirasını geliştirmek ve korumak için çeşitli projelerde gönüllü faaliyetler yürütmektedir.

Talimatın hedefleri arasında 'yenileyici' turizm de yer alıyor. Yenileyici turizm, turizmin bölgenin hizmetinde olması gerektiği fikrine dayanmaktadır; bu şekilde bölgeler, orada yaşayan topluluklar ve ziyaretçiler için fayda sağlayabilir. Yenileyici turizmin temel faydalarından biri, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal olan ve zaman içinde kalıcı bir değer yaratmasıdır. Bu yaklaşım yerel toplulukların, operatörlerin, işletmelerin ve ziyaretçilerin katılımını teşvik eder. Bu yeni görevlendirmenin amaçlarından biri de budur. Başkanlığın yanı sıra Giulitta Zamperini (Orcia Şarap Konsorsiyumu Başkanı), Ada Anna Becheri, Donatella Cinelli Colombini, Francesco Pifferi, Luchino Grappi, Marco Capitoni ve Gabriella Giannetti de Strada del Vino Orcia'nın yenilenen Yönetim Kurulu'nda yer alıyor. .

Orcia Şarap Rotası 2003 yılında doğdu. Bu rotanın bir parçası olan 1 belediye var: Buonconvento, Castiglione d'Orcia, Pienza, Radicofani, San Quirico d'Orcia, Trequanda, Abbadia San Salvatore, Chianciano Terme, Montalcino, San Casciano dei Bagni, Sarteano ve Torrita di Siena. Val d'Orcia, 2004 yılında UNESCO koruması altında Dünya Mirası Alanı olarak tescil edildi ve bu tanıma layık görülen ilk kırsal alan oldu; öyle ki, bugün muhteşem manzarası Toskana kırsalının simgesi haline geldi. Orcia Şarap Rotası, doğanın ritmiyle akan bu coğrafyayı keşfetmeye, 'rüyaların mekanı'nda yaşamaya bir davettir. İnsanların hâlâ doğayla uyum içinde yaşadığı yerler önerisi. Bu toprakları gerçekten tanımak isteyen herkesin artık onsuz yapamayacağı, bizzat ya da zihniyle bunca duygunun kaynağına dönmesi gerektiği gerçeğiyle yüzleşmesi gerekiyor.