“Sürdürülebilir bir emeklilik sistemi için daha fazla istihdam”

abastard

New member
“Mesleki eğitim, geleceğin inşa edileceği varlıkların başında geliyor. İlgili bölge müdürlüklerinde verilecek mesleki eğitimlerle gençler yeni görevler, yeni meslekler öğrenecek ve bu sayede iş piyasasına daha hızlı girebilecekler. Artış Bugün emeklilerin çalışanlardan daha fazla olduğu mevcut eğilimi tersine çevirebilecek tek çare istihdam tabanıdır. Ancak bu şekilde sürdürülebilir bir emeklilik sistemine ulaşabiliriz”. INPS başkanı Gabriele Fava, 36. Avrupa eğitim seminerinin ikinci çalışma gününde konuşan 'Hayatları dönüştürmek için işyerinde eğitim: gelecek şimdi!'. İtalya'nın Salesian kadın çalışmaları – mesleki eğitim merkezi Ciofs-Fp tarafından Lombardiya Bölgesi, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Fondimpresa ile işbirliği içinde Palazzo Lombardia'da düzenlenen toplantı, iş eğitimine ışık tutuyor. bakış açıları. 'Tarihi profesyonel eğitim kurumlarının insanların, bölgelerin ve toplumların refahına katkısı' konulu panelin oturum aralarında röportaj yapan Başkan Fava şunların altını çiziyor: sosyal güvenlik kumbarası. Dini reformundan otuz yıl sonra gençler kendilerini tam primli sistemle bulacaklar; bu da ne kadar erken katkı payı biriktirmeye başlarlarsa o kadar iyi kumbara ve dolayısıyla emekli maaşı bulacakları anlamına geliyor. Bu açıdan bakıldığında, temel hedefi gençlerin katılımını sağlamak ve onlara sosyal güvenlik hesap özeti açılışından itibaren geleceklerini planlama bilincini kazandırmak olan bir sosyal güvenlik eğitim kampanyasıyla başlayacağız diyor. “, Başkan Fava'nın sözleri.

Gençlere seslenen Fava, şunların altını çiziyor: “Gençlerle konuşarak, sosyal güvenlik hesap özeti açma ve dolayısıyla kaçak işlerden uzak durma bilincini geliştirmelerini sağlamak çok önemli. Gençlerle konuşup, onların ne istediklerini anlamalarını sağlamamız gerekiyor. geleceğin kumbarası nedir ve onu inşa etmenin ve tatmin olmanın yolu nedir?” “Gençlerin, sürekli eğitimin, aynı zamanda kişisel bir yol da oluşturacak profesyonel bir yaşam yolu oluşturmanın temeli olduğunu anlamalarının sağlanması gerekiyor.”

“İstihdam tabanını artırmayı amaçlayan girişimler arasında mesleki eğitim, hiçbir zaman bu tarihsel anda olduğu kadar temel bir rol oynamadı, çünkü becerilerin edinilmesinin, özellikle gençlerden oluşan bir kitle tarafından teşvik edilmesine olanak tanıyor. diğer eğitim kurslarına erişim. Neredeyse bir asırdır ülkemizin amiral gemisini temsil eden ve aktif politikaların merkezi haline gelmesi gereken mesleki eğitim sistemi.” Fava, şöyle devam ediyor: “Düzenli istihdam olanaklarının sağlanması, istihdamın azaltılması gerekiyor. Eğitim ve öğretim sisteminden aktif politika önlemleriyle çalışmaya geçiş süreleri Yarının emekli maaşı bugünün çalışmasıyla inşa edilir. Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi sağlamak için, sayıyı artırabilecek çeşitli kaldıraçları kullanarak gelir tarafında hareket etmek şarttır. istihdam edilen çalışanların sayısını artıracak ve istihdamın kalitesini artıracak, bunun sonucunda ücretler üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır.” Fava, INPS'in amacının, gençler ve kadınlardan başlayarak, sosyal güvenlik hesap beyanına dikkat çekmekten başlayarak sözde üretken refah açısından sosyal güvenlik sisteminin kenarlarında bulunanları bir araya getirmek olduğu sonucuna vardı. .