“Tahammül edilemez iş kazası ve meslek hastalığı sayısını azaltmak”

abastard

New member
“Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü münasebetiyle bugün gerçekleştirilen verilerin dağıtımı, dayanılmaz sayıdaki iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak için etkili ve hedefe yönelik önleme stratejileri planlama ihtiyacını yeniden teyit etme fırsatı sunuyor” . Bu, Inail başkanı Franco Bettoni tarafından, 2023’ün ilk üç ayında Enstitü’nün ölümle sonuçlanan 196 iş kazası raporu aldığını ve 2022’nin aynı dönemine kıyasla %3,7’lik bir artış kaydettiğini hatırlatarak açıkladı. .

“Tabii ki karşı çıkılması gereken dramatik bir eğilim, diye uyarıyor. Bu nedenle, ülkenin sosyal ve ekonomik büyümesi için önleme kültürünü yaymak amacıyla sürekli bir karşılaştırma talep ederek kurumlar, sosyal ortaklar, işçiler ve işletmeler arasındaki sinerjiyi daha da pekiştirmek konusunda ısrar etmek esastır. Güvenlik kültürü, yalnızca şirket sınırları içinde değil, hayatın her alanında geliştirilmesi ve beslenmesi gereken bir varlıktır. Bu, güvenlik kültürünün kendisini saygı kültürüyle özdeşleştirme eğilimidir. Kendine, başkalarına, kurallara, görevlere, sorumluluklara, çevreye saygı.”

“Daha güvenli ve daha onurlu bir çalışma dünyası için, eğitim faaliyeti okul dünyasından başlayarak merkezi bir rol oynamalı ve yasal bir zorunluluk, bir eğitim süreci ve genel bir koruma önlemi olarak düşünülmelidir” diye ekliyor. Bu gün, tüm iş mağdurlarının ailelerine yakınlığımı ifade etmek ve İtalya gibi gelişmiş bir ülkenin iş güvencesinin olmamasıyla bağlantılı günlük trajedilere daha fazla tahammül edemeyeceğini yinelemek istiyorum” dedi.

“Barbara Capovani’nin dramatik hikayesi – devam ediyor Bettoni – Inail’in güçlü bir şekilde bağlı olduğu sağlık personeline yönelik saldırılar olgusuna bir kez daha dikkat çekiyor. Bu bağlamda, 2019-2021 arasındaki üç yıllık dönemde bunların rapor edildiğini hatırlıyorum. ve şiddet olaylarına bağlı 4.821 yaralanma tespit edildi, vakaların %29’u erkekleri ve %71’i kadınları ilgilendiriyor. bir par risk maruziyeti”.

“Bu, korumanın tekdüzeliğini ve evrenselliğini garanti etmek için her şeyden önce etik olan görev açısından artık yetersiz olan 1965 tarihli Konsolide Yasa tarafından tasarlanan mevcut sistemin sınırlarının aşılmasına yönelik artık ertelenemez ihtiyacın altını çiziyor”, sözlerini bitiriyor.