Tatlı mantı, DOP Campania buffalo ricotta’yı tanıtmak için yaratıldı

abastard

New member
Adı ‘U’a’, Napoli lehçesindeki şaşkınlık ifadesini takip ediyor, mantıya benziyor ama bunun yerine Ricotta di Bufala Campana Dop’u Koruma Konsorsiyumu’nun yeni girişiminin tatlı sembolü. şeflerle işbirlikleri yapmayı ve ürünü, tüketicileri şaşırtabilecek tariflerde mükemmelliğin bir bileşeni olarak geliştirmeyi hedefliyor. En son yaratım, Konsorsiyum ile dolgusu ricotta buffalo mozzarella’dan yapılan, ellerinizle yiyebileceğiniz bu tatlı mantıyı yaratan Caserta’daki ‘Contemporanea’ pasta şefi Marco C. Merola arasındaki kanıtlanmış sinerjinin sonucudur. Ana bileşen olarak Campania DOP’tan fesleğen, limon ve sudachi ile ustalıkla karıştırılarak, lezzetli bir kek ve beyaz çikolatadan oluşan bir kaplama. ‘U’a’, Ischia Safari’nin son sayısında görücüye çıktı ve büyük beğeni topladı. Diğer yaratımlarla birlikte Konsorsiyumun tanıtım stratejisinin merkezinde yer alacak.

Konsorsiyum başkanı Benito La Vecchia şunu duyurdu: “Ürünümüzün yaratıcı kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Tüketicilere ulaşmak, ricotta’nın benzersiz özelliklerini ve bir yemeğin dönüştürülmesine ve mükemmelleştirilmesine nasıl temel bir katkı sağlayabileceğini açıklamak istiyoruz. Aslında Campania’dan Buffalo ricotta, inek veya keçi ricotta’sından daha dengelidir ve mutfakta çok yönlü kullanıma uygundur. Bu açıdan bakıldığında, ricotta’nın maksimum ifadesini bulduğu, günümüzde mutfakta giderek daha fazla duygu isteyen tüketicide merak uyandıran sahte mantı doğdu.”

Ayrıca, önümüzdeki birkaç gün içinde Konsorsiyumun tanıtım etkinlikleri devam edecek ve 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Foligno’da planlanan ‘I Primi d’Itali’ etkinliğinin baş kahramanı olacak. Villaggio del Gusto’da, Campania’dan süt kardeşi DOP buffalo mozzarella başta olmak üzere makarna ve DOP buffalo ricotta’nın diğer mükemmelliklerle birleşimine odaklanan birçok yemek deneyimine yer olacak.