Trump: Putin’i tehdit ettim

Fergus

New member
Eski ABD Lideri Donald Trump, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e dair “dahi” üzere tabirler kullanmadığını tabir ederek, “Putin’i tehdit ettim” dedi.

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin‘in için daha evvel kullandığı “dahi” ve “barış yanlısı” tabirleri sorulan Trump, bunun “yalan haber” olduğunu söylemiş oldu.

“Onu (Putin) daha evvel hiç tehdit edilmediği bir biçimde tehdit ettim” diye konuşan Trump, kendisi nazaranvde olsaydı Ukrayna savaşının hiç yaşanmayacağını öne sürdü.

Trump, ABD seçimlerinde hile yapıldığı ve Putin’in nazaranvdeki kişinin Biden olduğu için Ukrayna’yı işgal ettiği tezinde bulunarak, “Bu kadar insanın hileli bir seçim yüzünden ölmesi ne utanç, değil mi?” sözünü kullandı.

Eski ABD Lideri, Afganistan’dan çekilmenin, Ukrayna’nın işgaline yol açtığını da savundu.

‘Rusya işgal ettiğinde teslim olmaktan diğer deva kalmayacak’

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel‘i güçte Moskova’ya bağımlılık konusunda uyardığını belirten Trump, bir görüşmede ona “beyaz bayrak” gönderip, “Rusya ile bir gün sorun yaşayacaksınız ve teslim olmaktan öteki seçeneğiniz olmayacak” söylemiş olduğini öne sürdü.

2024 için adaylık iması

Trump 2024’te bir daha aday olacağı imasında bulunarak, kampanya finansmanı niçiniyle bu hususta kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, “Ama şunu söyleyeyim. Bence birfazlaca insan epey keyifli olacak” dedi.

2020 seçimlerinde hile yapıldığı tezini yinelayan Trump, bu hususta elinde “devasa kanıtları” olduğunu öne sürdü.

‘Pence aptaldı’

Seçimler konusundaki argümanlarını desteklemeyi reddeden eski lider yardımcısı Mike Pence’i maksat alan Trump, “Mike aptaldı ve zayıftı” dedi.