Turizmin geleceğinin gelişiminin temelinde sürdürülebilirlik ve teknoloji

abastard

New member
“Geleceğin turizmi iki temel temele dayanıyor: sürdürülebilirlik ve teknoloji. 380 bini aşkın çalışanı ve 76 bini aşkın şirketiyle sektörümüz, catering, konaklama ve eğlence gibi sektörlerdeki büyümenin de etkisiyle sürekli gelişiyor. Özellikle seyahat acentesinin rolü, gezginlerin yeni ihtiyaçlarına ve teknolojik yeniliklere yanıt vermek için hızla değişiyor. Mesleği rekabetçi tutmak için sürekli eğitime ve teknolojik yeniliğe yatırım yapmalıyız.” Aidit – İtalyan Dağıtım Birliği başkanı Domenico Pellegrino, Floransa'da düzenlenen ve Bakan Daniela Santanchè tarafından düzenlenen Uluslararası Turizm Forumu vesilesiyle vurguladığı şey buydu. Federturismo Confindustria'nın turizm sektörü, turizm sektörünün gelecekteki zorluklarıyla yüzleşmek için eğitim ve profesyonel yeniden eğitimin öneminin altını çiziyor.

Pellegrino konuşmasında sektörün geleceğine yönelik, Aidit'in önceliklerini temsil eden dört önemli noktayı sundu. İlk olarak, profesyonel yeniden eğitim. Aidit, dijital teknolojilere hakim olmayı, gelişmiş CRM araçlarının kullanımını, dijital pazarlamayı ve yapay zekayı içeren sürekli eğitim faaliyetlerine odaklanmayı öneriyor. Teknik-mesleki kurumlarla işbirliği, becerilerin eskime riskinin azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir.

İkincisi, kuşak değişimi ve genç yeteneklerin çekiciliği. Seyahat acentasının mesleğini geliştirmek, onun danışman ve teknoloji uzmanı rolünü öne çıkarmak gerekiyor. Aidit, sektördeki yeni profesyonelleri eğitmek amacıyla ilk 'Seyahat Ofisi Yöneticisi' kursunu başlatmak için Puglia ile zaten işbirliği yaptı. Pellegrino ayrıca genç işçilere rekabetçi ücretler sağlamak için vergi yükünün azaltılması gerektiğinin altını çizdi. Üçüncüsü, yeni teknolojilere yönelik yatırımlar ve kurallar. Sektörde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmelerin kendilerini ileri teknolojik araçlarla donatabilmeleri için ekonomik desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Aidit tarafından desteklenen Turismi.ai girişimi, tam olarak şirketleri inovasyon yolculuklarında desteklemek ve onları konuyla ilgili kurumsal tartışmalarda temsil etmek için oluşturuldu. Dördüncüsü, kaliteli turizm ve tüketici garantileri. Aidit, kaliteli tatilleri teşvik etmek ve haksız rekabeti önlemek için sağlık harcamaları modelinden ilham alarak normal seyahat acentelerinden satın alınan hizmetlerin vergiden düşülebilirliğini teşvik ediyor.

Pellegrino'nun konuşmasında, dijital, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirliğe odaklanarak yeni profesyonel figürler yetiştiren Avrupa girişimi NTG – Yeni Turizm Nesli İttifakı gibi Federturismo tarafından halihazırda başlatılan eğitim projelerinin önemi hatırlatıldı. Pellegrino, “Sektör operatörleri ve tüketicilerin yararına, kurumlarla işbirliği yapmaya ve İtalyan turizmi için sürdürülebilir ve kaliteli bir geleceği garanti etmeye hazırız” dedi.