Üniversite, INPS-Konferans liyakat kolejleri:

abastard

New member
Üniversite ve Araştırma Bakanlığı tarafından tanınan 57 yüksekokulu bir araya getiren Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsü (INPS) ve Üniversite Yüksek Okulları Konferansı, kaynakları koruma ve güçlendirme hakkı lehine stratejik ihtiyacın altını çizdi. Özellikle ekonomik kaynakları daha sınırlı olan ve üniversite derslerine girmek isteyen öğrenciler için.

Mesaj, INPS başkanı Gabriele Fava, Merit Üniversite Kolejleri Konferansı başkanı Carla Bisleri, Cristina Rossello'nun katılımıyla INPS'in Roma genel merkezi Palazzo Wedekind'de düzenlenen bugünkü 'Yeteneğe yatırım' toplantısında ortaya çıktı. , Üniversite ve Araştırma Bakanı yardımcısı ve danışmanı Alessandro Cattaneo, INPS genel müdürü Valeria Vittimberga ve kredi, refah ve sosyal yapılardan sorumlu merkez müdürü Giorgio Fiorino INPS'den. Çalışmalar INPS merkezi iletişim direktörü Diego De Felice tarafından açıldı.

Etkinliğe ayrıca INPS burslarından yararlanarak başarılı kolejlere giden ve mezun olduktan sonra çeşitli sektör ve ülkelerde parlak profesyonel kariyerlere imza atan 6 genç profesyonel de katıldı. Son 10 yılda INPS, Colleges of Merit'e devam eden üniversite öğrencilerine 12.000'den fazla bursu finanse etti. Her yıl, INPS ve Enpam Vakfı gibi kuruluşlar ve Üniversite ve Araştırma Bakanlığı'nın desteği sayesinde, Üniversite Yüksek Okulları Konferansı, 4.500 öğrencinin masraflarının %30 ila %70'ini kapsayan 3.000'den fazla bursu desteklemektedir. üniversitelerde kimler yaşıyor ve okuyorlar. Liyakat kolejleri, öğrencilerin gelirlerine bakılmaksızın akademik liyakate dayalı olarak girdikleri kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Üniversite ve Araştırma Bakanlığı tarafından tanınan Kolejler, ulusal eğitim hakkı sisteminin bir parçasıdır.

“Öğrenim hakkı ve gençlerin eğitim fırsatlarına erişimi ülkenin geleceği açısından stratejik bir konudur ve mevcut ekonomik durumun getirdiği zorluklara ve bütçe kanununun katı kriterlerine rağmen bile tartışılmaz bir öncelik olarak kalmalıdır”. Üniversite Yüksek Okulları Konferansı başkanı Carla Bisleri'yi gözlemledi. “Üniversite ve Araştırma Bakanlığı'nın burslar için daha fazla kaynak bulma ve yeni konaklama tesisleri inşa etme çabalarının tüm hükümet güçleri tarafından desteklenmesi ve yakın ve yakın gelecekte hayata geçirilmesi ümit ediliyor. Bu anlamda, bölgede faaliyet gösteren şirketler, kamu kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar arasındaki daha güçlü bir işbirliğinin, gençlerin arzularına daha büyük yatırımları teşvik edebileceğine, onların yeteneklerini ve bağlılıklarını artıran bir fikir olan liyakati geliştirebileceğine inanıyorum”, diye devam etti.

Herkesi tebrik ediyorum, özellikle de göreve başladığımızdan bu yana kararlılıkla ilerlediğimiz çizgiyi, gençlere ve onların yeteneklerine yatırım yapmayı sürdüren Başkan Bisleri'yi tebrik ediyorum.” INPS Başkanı Gabriele Fava, doğrudan salondaki gençlere seslenerek şunları söyledi: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ülkemizin size ihtiyacı var ama bizi yalnız bırakmayın. Liyakat kolejleri yaptığınız işe olan tutkuyu, kendinize olan inancı bir araya getirir, sizinle iş dünyası arasında uyumlu bir bağ görevi gören kuluçka makinesidir. Enstitü burslara büyük yatırım yapıyor çünkü geleceğe güç veren gelecek nesilleri yetiştirmemiz gerekiyor. INPS oradadır ve her zaman orada olacaktır çünkü gençlerin itici gücüne inanmaktadır.”

Üniversite ve Araştırma Bakanı yardımcısı ve danışmanı Cristina Rossello, “INPS'in yıllar içinde sadece sözlerle değil, somut içeriklerle, yetenekler için yeni fırsatlar sunma konusunda destekleyici olan ekonomik yardımı garanti ettiğini” vurguladı. daha şanslıydı: Eğitimimiz babalarımızın ve annelerimizin birikimlerine dayanıyordu. Bugün, özellikle ülkenin bazı bölgelerinde nesil ve aile yardımı ne yazık ki eksik. Bugün INPS'in sağladığı veriler açıkça konuşuyor: teşekkürler. bunlara Burslar sayesinde binlerce genç bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakaladı” dedi.

Sayın Alessandro Cattaneo da toplantıda şunları söyledi: “INPS'i bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum ve ayrıca özel şahıslara yetenekler için eğitim ve burs sektörüne yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Sizler yetenekli adamlarsınız, ama aynı zamanda görev duygusunu ve ülkenin yönetici sınıfı, kendi sektörlerinde, sizden aldıklarını geri verme arzusunu ve tutkusunu asla kaybetmeyen liderler olmanın gelecekteki kararlılığını üstlenme ihtiyacını da hatırlatmak istiyorum. kendi topluluğu.”

INPS genel müdürü Valeria Vittimberga, “Enstitümüz bir sosyal güvenlik kurumu olarak doğdu, dolayısıyla gümüş çağa bağlı, ancak bu sefer de olduğu gibi giderek gençlere daha da yakınlaşıyor. Çabalarımızın küçük bir kısmıyla, Merit Koleji'nin erkek ve kız çocukları aracılığıyla ülkeye hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Enstitü, kredi, refah ve sosyal yapıların merkezi yönetimi aracılığıyla işten eğitime kadar bir dizi girişimle ilgilenmektedir. Kamu çalışanlarının devlet kasasına yük olmadan gönüllü olarak katkıda bulunduğu “Kredi Fonu”, toplumun ihtiyaçlarına uyum sağlayan esnek bir fondur: Geldiğimiz kolonilerden, bugünkü gibi daha ileri düzey hizmetlere ulaşmayı hedefliyoruz. çalışmadaki mükemmelliği ödüllendirmek. Lise çağından itibaren öğrencilerin eğitim gördüğü Enstitümüze ait yatılı okulları unutmamalıyız. INPS, her alanda 1. ve 2. düzey üniversite yüksek lisans derecelerini finanse etmektedir ve İtalya'daki araştırma doktoralarına en çok katkıda bulunanlar arasındadır. Ülkemiz hazırlıklı olanlara, bu fırsatları yakalamayı bilenlere fırsatlar veriyor ve Merit Koleji öğrencilerinin aldıklarını İtalya'ya geri verebileceklerini umuyoruz.”

Üniversite Yüksek Okulları Konferansı ve Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsü tarafından bugün Roma'da düzenlenen 'Yeteneklere Yatırım' toplantısında değinilen konular arasında, üniversite eğitiminin değeri ve yetenekli “sosyal asansörler” olarak eğitim alma hakkına verilen destek yer alıyor. “Aile ve sosyal geçmişi ve ekonomik kaynakları ne olursa olsun gençlere mesleki fırsatlar açmak. Bugünkü etkinlikte, son yıllarda INPS burslarından yararlanarak yüksek okullara giden 6 genç profesyonel, bu deneyimin profesyonel kariyerlerine nasıl fayda sağladığını anlattı. Ulusal ortalamanın %37'sine kıyasla üniversite öğrencilerinin %43'ünün lisansüstü ebeveynleri yoktur (The European House – Ambrosetti'nin OECD verilerine ilişkin değerlendirmesi, 2020).

Konuşmacılar arasında dijital kolaylaştırma hizmetleri uzmanı Francesco Giallombardo, varlık yönetimi danışmanı Leonardo Cicala, Londra'da bankacılık sektöründe hukuk danışmanı Simona Cavasio, yönetim ve finans uzmanı Irene Palma, malzeme sektörü kimyager ve uzmanı Simona Pace ve Raffaele Cirillo, uydu telekomünikasyon alanında mühendis.

Üniversite Merit Kolejleri, üniversitelere kayıtlı öğrencilerin oda ve yemek avantajlarından yararlanmanın yanı sıra, üniversite çalışmalarına paralel ve sosyal becerilerin geliştirilmesine ve dünyaya hazırlanmaya yönelik mükemmel bir eğitim kursu takip ettiği, kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. iş. ve uluslararası hareketlilik. Üniversite yüksekokullarındaki öğrencilerin %97,5'i diplomalarını aldıktan bir yıl sonra iş buluyor, %95,3'ü ise eğitimleri için gereken sürede mezun oluyor. Ayrıca, Colleges of Merit'te öğrenciler, ilişkilerini ve gelişimlerini teşvik eden uluslararası bir “topluluk” içinde yaşarlar ve özellikle zihinsel sağlıklarına dikkat edilerek oryantasyon desteği alırlar.

İtalya'daki 1,9 milyon üniversite öğrencisinin yaklaşık 450.000'i, öğrenci yurtları ve üniversite yurtlarında şu anda mevcut olan 50.000 yerle karşılaştırıldığında ve büyük üniversite şehirlerinde artan kira ve tüketim maliyetleriyle karşılaştırıldığında kampüs dışında yaşamaktadır. Üniversite kayıtları son on yılda sabit kaldı (2012 ile 2022 arasında +%0,1) ve çevrimiçi üniversitelere erişimde önemli bir artış oldu (+%410,9).