Üniversite, Üniversite Rektör Vanvitelli Cineca Yönetim Kurulu'nda seçildi

abastard

New member
VanVitelli rektörü Cineca yönetim kurulunda seçildi. Cineca'nın kurulu, telafi eden üç üyesinde yenilendi. Seçilen Antonella Polimeni, Roma La Sapienza Üniversitesi Rektörü, Francesco Ubertini, Cineca Yönetim Kurulu'nun eski başkanı ve Bologna Alma Mater Studiorum Üniversitesi, Gianfranco Nicoletti, Campania Luigi Vanvitelli Üniversitesi Rektörü. Nicoletti, bunu telafi eden diğer iki üye ile birlikte 89 tercih ve 2 beyaz kartla seçildi.

Cineca, İtalya'daki en büyük hesaplama merkezleri ve yüksek performans hesaplaması için dünyanın en gelişmişlerinden biridir (yüksek performanslı bilgi işlem – HPC). Cineca, aynı zamanda üniversiteler, araştırma merkezleri, Eğitim ve Başarı Bakanlığı ve Üniversite ve Araştırma Bakanlığı için çözüm ve hizmetlerin en önemli sağlayıcılarından biridir.

CINECA, yenilik ve yenilikçi teknolojik çözümlerin geliştirilmesi, konsorsiyum için tasarlanmış entegre platformların oluşturulması ve konsorsiyumlar ve kuruluşları ve idareleri desteklemek için hizmet tedariki ile dijital geçişi destekler ve teşvik eder. Yaygın faaliyeti konsorsiyumlarını hedeflemektedir. 1969 yılında kurulan Cineca, konsorsiyumlar ve ulusal sistemin yararına, kamu sermayesi ve ortak yarar için kar amacı gütmeyen bir çalışma konsorsiyumudur. Ekibi, 2 bakanlık, 70 İtalyan üniversitesi, 48 ulusal kamu kurumu (14 araştırma organı, 10 üniversite hastanesi şirketi-IRCC, 19 AFAM kurumu, 5 ajans ve kurum) dahil olmak üzere 120 organdan oluşmaktadır.