“Ulusal sektör fuarında güvenlik ve önleme ön planda”

abastard

New member
Kazalar, önleme, güvenlik. Bunlar, önümüzdeki 20 ve 21 Eylül tarihlerinde Bergamo Fiera’da düzenlenecek olan iş sağlığı ve güvenliği ile yangının önlenmesine ilişkin ulusal fuar olan Safety Expo 2023’te ele alınacak konulardır. Epc Periodici’nin ‘Antifire’ ve ‘Ambiente & Sicurezza sul lavoro’ dergileri ve Informa Enstitüsü işbirliğiyle düzenlediği etkinlik, 2016 yılından bu yana İtalya’da iş kazalarını azaltmayı amaçlayan güvenlik kültürünün güçlendirilmesine katkıda bulunuyor. .

Safety Expo’da iş sağlığı ve güvenliği bilimsel koordinatörü Stefano Massera, Adnkronos/Labitalia ile yaptığı röportajda, uzmanlar ve kurumsal temsilcilerle birlikte sektöre “Geniş bir alan verilecek” diyor. Kurumlar ve dernekler arasında tartışma 2022 edisyonunda kaydedilen verilerin de gösterdiği gibi her geçen yıl daha çok beklenen ve katılım sağlanan iki günlük bir etkinlik: 10 binin üzerinde kayıtlı kişi, 270 katılımcı firma, konferans, seminer, konferans, seminer gibi 100 etkinlik eğitim kursları ve uygulamalı eğitim. Bugüne kadar yapılan kayıtlar, katılımcı sayısında ve kaza önleme ve yangın önleme pazarında teknik çözümler ve yenilikçi ürünler teklifinde daha da bir artış olduğunu gösteriyor.”

“İşyerinin güvenliğini sağlayan firmalar ve önleyici tedbirler konusunda sektöre destek veren tüm dünya olacak” diye açıklıyor. Fuarın ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz: Yangın önleme pavyonu ve sağlık ve güvenlik pavyonu. Şu anda bu konuda İtalya’nın en büyük fuarı ve bizim için iş güvenliğinin parçası olan herkesi, aynı masa etrafında buluşturmayı başardığımız farklı konuları, girişimciden çalışanlara kadar bir araya getirmek önemli. örneğin uyumlu ayakkabılar üretenler gibi kontroller… Safety Expo girişimleri, sürdürülebilir olarak tanımlayabileceğimiz, insanların, bugünün ve geleceğin bakımına dayanan yenilenmiş bir çalışma konseptinde birleşiyor. Adil olmaz, sürdürülebilir olmaz, güvenli olmaz. Yenilenen sürdürülebilirlik anlayışı, onlarca yıldır yaptığımız işi daha geniş bir vizyona, daha güncele ve artık ertelenmeyecek bir boyuta taşıyor.”

Massera’ya göre, “işyerinde güvenlik eksikliği bir dizi sorunun zararlı ifadesidir: ekonomik erişilebilirliğin azalması, yasa dışılık ve taşeronluk kültürü, yasa dışı çalışma, ekonomik kriz”.

“Bunların hepsinin, bu dayanılmaz olguyu katalize eden ve kendini gösteren faktörler olduğunu gözlemliyor. Okullarda bir güvenlik kültürü yaratma konusunda çok fazla konuşuluyor ve ardından 4-5 taşeronluk zincirleri yetkilendiriliyor. Gerçekte ise, ne pahasına olursa olsun bireycilik ve kâr kültürü, zamanın kısaltılması, kârın maksimize edilmesi… Bunların hepsi her zaman var olan ancak kriz nedeniyle manevra marjlarının azalmasıyla birlikte artık daha da mevcut olan unsurlar. ve ciddidir, bunun sonucunda da kurallara ve yasallığa saygı gösterilmemektedir”.

“Biz profesyoneller için – Massera’nın işaret ettiği gibi – ‘sıfır kaza hedefine ulaşmalıyız’ demek boş bir ifadedir, çünkü bu sorunu çözmek istiyorsak yeniden yasadışı işlerden, taşeronluktan, satın alma işlerinden başlamalıyız. “Vergi kaçakçılığı” kodundan. %110 Superbonus döneminde kazalardaki aynı artış, bir dizi hazırlıksız kişinin inşaat sahalarına yerleştirilmesi nedeniyle meydana geldi. Aslında doğaçlamayı ödüllendirirsek kaza olgusunu yaratır ve körükleriz.”

Massera daha sonra Torino bölgesindeki Brandizzo tren kazasına müdahale ediyor: “Eğitim eksikliğinden söz edemeyiz. Bu, İtalya’da son derece nadir görülen bir kaza türüdür, çünkü bir ülkede kanunla düzenlenen bir ‘operasyon’ ile karşı karşıyayız. 80’li yıllarda sağlam bir yol”.

“Önemliliğine rağmen istisnai nitelikte bir kaza” diyor; ben daha çok bölgede çok yaygın olan ve sıradan olan yüksekten düşme sonucu oluşan kazalardan endişe duyuyorum. Bu nedenle, daha fazla konsantre olmamız gerekiyor. Sadece demiryolu sektörü, inşaat, çok sayıda küçük ve çok küçük şirketten oluşan, genellikle güvenlik ve ilgili eğitim gibi hassas süreçleri yönetmek için hazırlıksız ve yapılandırılmamış”.

“Giderek azalan ve bölgeyi ve bireysel şirketleri denetleyemeyen denetim organlarının eksikliğini unutmadan, diyor. Çalışmaya yönelik kültürel bir yaklaşım eksikliği mevcut olduğundan, sosyal damgalama tutumu geliştirmek önemlidir. , tam güvenlik içinde, gerekli zamanları ayırıp, işi kanunların gerektirdiği tüm önlemlerle planlayarak yapmalıyız”.