Unicsa, İtalyan mikro işletmelerine yönelik stratejik kurumsal devrim danışmanı

abastard

New member
“Stratejik iş danışmanı, İtalyan girişimcilik dokusunun büyük çoğunluğunu temsil etmesine ve işçilerin çoğunluğunu istihdam etmesine rağmen, toplam üretim değerine çok az katkıda bulunan İtalyan mikro girişiminin geleceği için bir devrimi temsil ediyor. İtalyan mikro ve küçük işletmeleri ülkenin iş ortamının büyük çoğunluğunu oluşturuyor, ancak ekonomik potansiyelleri çoğu zaman kullanılmadan kalıyor.” Bu, İtalyan stratejik iş danışmanları Birliği Unicsa’nın başkanı Danilo Manni tarafından Oda’daki basın toplantısında şöyle ifade edildi: ‘Stratejik iş danışmanı, İtalyan mikro-küçük işletmeleri için gerçek devrim’.

“En son ISTAT verilerine göre – kendisi anımsıyor – bu şirketler İtalyan girişimci yapısının %99’unu temsil ediyor, iş gücünün %63’ünü istihdam ediyor ve üretimdeki katma değerin %43’üne katkıda bulunuyor. Mikro işletmeler kategorisi, 10’dan az çalışan tek başına İtalyan şirketlerinin %95’ini oluşturmakta ve %26,7 katma değer üretmektedir.Öte yandan, büyük şirketler toplam şirketlerin %1’inden azını temsil etmelerine rağmen işgücünün %23’ünü istihdam etmektedirler. tek başına ulusal üretken değerin %37’sine katkıda bulunuyor”.

“Stratejik iş danışmanı figürü önemlidir – diye açıklıyor – pazarlama konusunda uzman olan, girişimcinin derin ihtiyaçlarını anlayarak, girişimcinin planlanan sonuçlara ulaşmasında ona rehberlik etme yeteneğine sahip bir işletme ekonomisti, bunun sonucunda ortaya çıkan özel protokoller sayesinde standartlaştırılmış bir şirket yönetimi yöntemi.Bu profesyonel bir vergi uzmanı değildir ve bir yönetim danışmanı değildir, ancak şirkette sağlıklı, kârlı ve başarılı bir başarıya ulaşmak için alınacak önemli kararları desteklemek için tercihli sahne olarak tanınmak isteyen stratejik bir danışmandır. zaman içinde sürdürülebilir yönetim”.

Başkan Danilo Manni, “Şirketin ihtiyaçlarına müdahale ederek ve sağlam bir kurumsal kültürün eksik olduğu yerlere müdahale ederek, girişimcinin kendini yönetmesine yardımcı olmalıyız” diye vurguluyor. Bu şirketler, tam da sağlam ve kurumsal bir kültürün eksikliği nedeniyle doğaçlama bir girişimcilik yaklaşımıyla öne çıkıyor. onları insan hatalarına karşı savunmasız kılan geçerli bir kurum kültürü”.

“Bu, girişimci başarısının, üretim teknisyeni, vizyoner lider ve stratejik yönetici gibi önemli figürleri bir araya getiren pragmatik yönetim yönetimi tarafından desteklendiği büyük şirketlerle karşılaştırıldığında önemli bir farktır.” sayılardan ziyade insanlardan oluşur ve stratejik iş danışmanı, girişimciye yardımcı olmak için şirketin ihtiyaçlarını karşılayabilen bir pazarlama uzmanıdır”.

“Luiss’te yardımcı profesör olan Luca Fioravanti, şirketlere doğru hareket tarzını anlamak için eşlik eden, nesiller boyu sürekli destek yoluyla yaratılması gereken bir kurumsal kültüre ihtiyacımız olduğunu öne sürüyor. Bir şirketin yönetiminin nasıl yapıldığını tam olarak anlamak zaman ve motivasyon gerektirir. , yönetime rapor vermek, onlar da daha sonra mal sahiplerine rapor vermek. Böylece değer yaratma nihai hedefine ulaşmak”.