Vergi uzmanları, halkın katılımına yönelik öneriler Vergi reformunun birleştirilmiş metinleri

abastard

New member
Ulusal Vergi Enstitüsü (Int) başkanı Riccardo Alemanno, sırasıyla başkan yardımcısı Giuseppe Zambon ve Uluslararası Vergilendirme Komisyonu koordinatörü ve üyesi olan meclis üyesi Salvatore Cuomo'nun yardımlarıyla, Gelir İdaresi Başkanlığı'na Vergi Dairesinin Birleştirilmiş Kanunlarına ilişkin bazı öneri ve gözlemler gönderdi. 13 Mayıs'ta sona eren kamuoyu müzakeresinin konusu Vergi Reformu. Özellikle vergi mevzuatının gerekli şekilde yeniden düzenlenmesine ilişkin olumlu görüşün ötesinde, Uluslararası İlişkiler temsilcileri vergi, tahakkuk ve yaptırımlara ilişkin konsolide metinleri inceledi.

Teklifler, işletmeler ve profesyoneller tarafından kullanılan araçların karma kullanımından kaynaklanan maliyetlerin daha fazla indirilebilmesinden, vergi mükelleflerinin temsili ve yardımından vergi mükelleflerinin temsili ve yardımından sabit oranlı bir rejim altında genç profesyoneller tarafından mesleki gelişim maliyetlerinin etkili bir şekilde düşürülmesi olasılığına kadar uzanmaktadır. Önceden derlenmiş beyanlarda yer alan verilerin daha fazla kullanılmasından aile birimi üyeleri arasındaki vergilerin ödenmesine kadar nihai değerlendirmelere ek katkı yoluyla bir Fon Ailesi oluşturulması. Bazı durumlarda mali kapsam gerektiren bir dizi öneri, vergi sistemi reformu üzerinde daha iyi bir etki yaratma olasılığını açıkça sınırlamaktadır.

Alemanno, “Reform için mevcut mali kaynakların azalması, sadeleştirmenin sınırını oluşturuyor, ancak konsolide vergi metinlerinin yeniden düzenlenmesi kesinlikle gerekli ve MEF tarafından uygulanan müdahalelere katılıyoruz” dedi ve daha sonra şunun altını çizdi: “Toplanıp bölüşüldükten sonra, çeşitli konsolide metinlerde sektörlere göre vergi mevzuatı zaten önemli bir işlem olmuştur; şimdi, örneğin kesinlikle vergi kaçakçılığına karşı mücadeleden başlayarak, aynı zamanda vergi harcamalarının gözden geçirilmesi ve somut olarak azaltılmasından (sözde) esas itibarıyla müdahale edebilmeliyiz. Basitleştirmeye ve adalete yatırım yapacak kaynakların bulunabileceği vergi harcamaları) ancak bu şekilde vergi-vergi mükellefi ilişkisinde gerçek bir yön değişikliği meydana getirmek mümkün olacaktır. Ayrıca, birleştirilmiş metinlerin yeniden düzenlenmesiyle birlikte, kuralların okunmasını kolaylaştıran ve dolayısıyla uygulanmasını daha kesin hale getiren, zaman içinde istikrar da gerektiren kuralların daha net ve basit bir yasama tekniğinin uygulanması da önemli olacaktır. yıllardır tekrarlıyoruz. . Kolay olmayacak ve zaman alacak; kişisel olarak bakan yardımcısı Maurizio Leo'nun ve Gelir İdaresi Başkanlığı yönetiminin, özellikle de direktör Ernesto Maria Ruffini'nin çalışmalarına ve yeterliliğine güveniyorum. sahadaki günlük çalışmalardan elde edilen profesyonellik ve deneyimin katkısını getiriyoruz”.