Work, 18 Aralık Siisl vatandaşlara ve işletmelere yenilikçi bir pazar yeri açıyor

abastard

New member
Sosyal ve Çalışmaya Katılım için Bilgi Sistemi (Siisl), daha fazla sosyal ve çalışma katılımına yönelik önemli bir adıma işaret ederek gelişip yenilikçi bir iş piyasasına dönüşüyor. Bu gelişmiş platform vatandaşlara ve işletmelere yeni fırsatlar sunarak daha dinamik ve erişilebilir bir iş piyasasına olan bağlılığı güçlendiriyor. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tasarlanıp tasarlanan ve INPS tarafından yönetilen platformda, 18 Aralık'tan itibaren herkes CV'sini yükleyip eğitim ve iş teklifleri arasında gezinebilecek.

Aynı zamanda firmalar kendi personel aramalarına da girebilecek. Bu şekilde, başlangıçta, Eğitim ve Çalışma Desteği (Sfl) ve Katılım Ödeneği (Adi) gibi yeni sosyal ve işe katılım önlemlerinin yararlanıcıları için kişiselleştirilmiş yolları etkinleştirmek amacıyla tanıtılan aracın eylem kapsamı daha da genişletilmektedir (Adi) .

Sistem, 24 Kasım'dan bu yana Naspi ve Discoll'dan yeni kazananları da memnuniyetle karşılayarak onları yeni istihdam ve eğitim fırsatları aramalarında destekliyor. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Marina Calderone şunları söyledi: “Siisl'in tüm ulusal toplumun hizmetine açılmasıyla, daha kapsayıcı bir işgücü piyasası ve dinamiği yaratma konusundaki kararlılığımıza dair güçlü ve net bir sinyal veriyoruz. Platform, iş arzı ve talebinin eşleştirilmesini kolaylaştırmak ve kaliteli eğitimi hedefli bir şekilde teşvik etmek için teknolojinin fırsatlarını kullanıyor.”

INPS başkanı Gabriele Fava şunları ekledi: “İşgücü piyasasını karakterize eden hızlı gelişmelerin yarattığı zorluklarla yüzleşmek, yalnızca işçilerin eğitimini ve istihdam edilebilirliğini garanti altına alacak eylemler yoluyla aktif politikaları güçlendirmek mümkün olacaktır. Bu proje devam ediyor Hizmetlerin kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesine dayalı olarak üzerinde çalıştığımız üretken refahın yönü”. Bu yeni özelliklerle Siisl, 25 milyon potansiyel kullanıcı havuzuyla veritabanları arasında birlikte çalışabilirliğe olanak tanıyacak ve gizlilik mevzuatına tam uyum sağlayacak, eğitim kurslarına ve iş fırsatlarına erişimi kolaylaştıracak. Ayrıca yapay zekanın kullanılmasıyla iş arzı ve talebi arasında gelişmiş bir eşleştirme sistemi sunarak tüm süreci daha hızlı, daha hassas ve şeffaf hale getirecek.

Siisl'in gelişimi, gerekli beceriler ile mevcut beceriler arasındaki uçurumu azaltarak ve daha fazla istihdam edilebilirliği teşvik ederek çağdaş işgücü piyasasının zorluklarına yanıt vermektedir. Bu aracın, aktif çalışma politikalarını vatandaşların evlerine taşıyarak istihdam hizmetlerinin modernleştirilmesine yönelik stratejinin bir dayanağı olduğu doğrulandı.